Epilepsie

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Mooi topic.

    Ja moet je doen?

    Stabiele zijligging?
    http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/33738-osterichs-dagboek-eten-trainen-beminnen

    Comment


    • #17
      één keer mee gemaakt, op survival in de ardennen. Meisje begon te trillen viel neer, schuimbekken, spastische bewegingen etc.
      Schrok mij de tering, dacht dat ze het niet zou overleven.
      Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
      Go heavy or go home!

      Comment


      • #18
        Ja inderdaad het ziet er allemaal vrij heftig uit. Maar... dan heb je wel een flinke aanval. Wat jij omschrijft is een Grand Mal. De zwaarste aanval. Je hebt ook nog abcanses, dit zijn kort durende aanvallen, soms valt iemand echt even weg, anderen die kijken even wazig voor zich uit en weer anderen lopen als een kip zonder kop door huis en weten daarna niets meer.

        Mijn aanvallen zitten tussen een grand mal en een absance in. Al val ik wel weg. Ik heb ze ook wel dat ik wegval.. dus mn lichaam valt uit.. zoals je omschrijft: "schokken, trillen, spastische bewegingen" maar mijn ogen zijn open .. ik hoor alles en ik zie alles alleen mn lichaam doet ff niet mee. Dat zijn de meest vervelende. Deze monden ook uit in een cluster. Dat wil zeggen een serie aanvallen achter elkaar. Eigenlijk 1 grote aanval alleen dan komt ie ...trekt even weg en de volgende komt er gelijk overheen. Dat kan lang duren en daarvoor moet je 9 van de 10 x naar het ziekenhuis om dat te doorbreken. Ik heb zelf medicatie om dit te doorbreken alleen gebeurd het wel dat dit niet helpt en ik als nog ff een heen en weertje ziekenhuis krijg. Meestal ben ik dan na 2 a 3 dagen weer thuis. Dat is nu een keer of 5 gebeurd sinds ik het heb, (vanaf mijn 4e) maar die 5 x heeft alleen de laatste jaren plaatsgevonden. Vandaar dat ik ben geopereerd en een NVS geimplanteerd heb gekregen.

        Oke lang verhaal.. op de vraag wat te doen als je ziet dat iemand een aanval krijgt of al heeft?

        1 Zorg dat deze persoon zich niet kan bezeren. Dus haal dingen weg waar hij of zij zich aan kan stoten of iets dergelijks.
        2 Zorg dat hij of zij genoeg ruimte heeft , ga niet met z'n allen er omheen staan.
        3 Verder niets doen ! Een aanval gaat in principe vanzelf over. Je kunt even een handdoek aanreiken ivm kwijlen (dat vindt ik altijd wel prettig) is toch iets wat je liever hebt wat men niet ziet.
        4 Duurt een aanval langer dan 5 minuten, 112 bellen. Tenzij er iemand bij is die de persoon kent en weet hoe te handelen. ( ik lag ook ooit op de stoep en 5 min later stond er een ambulance echter stond ik al lang en breed weer op mn benen. Beter voorkomen dan genezen natuurlijk maar blijft vervelend.
        5 Komt iemand bij maar is en blijft hij / zij erg suf en slap liggen dan inderdaad in de stabiele zijligging leggen. KIJK wel goed uit ivm breuken etc. controleer dat even. (Ik kreeg ooit een aanval, viel voorover en brak mn sleutelbeen in 11 stukkies.. dan is het vervelend als men aan je loopt te trekken)

        Verder eigenlijk niets. Gewoon laten liggen zorgen of proberen te zorgen dat de persoon zich niet kan bezeren en duurt het te lang dan 112 bellen.
        Bulken sinds 12-10-2009 - 82 kilo 10,2 % Doel 95+
        25/11/09 - 89,6 Kilo BF ----- %
        "Where others see trouble.. I see opportunities"

        Comment


        • #19
          mijn hond heeft het, alhoewel hij er nu al letterlijk 3 jaar geen last meer van gehad heeft op de een of andere manier... zonder medicijnen.

          Hoe kan je epilepsie eigelijnlijk krijgen? dat is toch dat je hersenen op dat moment teveel belast worden ofzoiets? en stress kan ook een factor spelen.

          Comment


          • #20
            Ja inderdaad ook dieren kunnen het (krijgen , hebben).

            Epilepsie is eigenlijk een kortsluiting in de hersenen. Een aantal ionen die botsen en daardoor een compleet verkeerd signaal geven. In plaats van .. "pak die dumbell en doe een setje 10x Arnold Press" besluit je lichaam er maar bij te gaan liggen want alles slaat op hol. Kortom er komen geen logische impulsen meer door vanuit je hersenen. Je adem stopt, vandaar dat mensen (en dieren) blauw aanlopen (dieren niet natuurlijk) maar bijv. de ogen zetten wel op. Zie het maar als het aannemen van een BB pose. Lekker aanspannen dat lichaam. Maar doordat je hersenen even niet meer weten wat te verzenden spant alles aan.

            Stress of spanning zijn geen oorzaken van epilepsie. Ze zijn echter wel zeer nadelig voor mensen met epielpsie want het kan meer aanvallen veroorzaken.
            Epilepsie is vaak aangeboren of door een ongeval verkregen.
            Bulken sinds 12-10-2009 - 82 kilo 10,2 % Doel 95+
            25/11/09 - 89,6 Kilo BF ----- %
            "Where others see trouble.. I see opportunities"

            Comment


            • #21
              Davide, dank je wel voor je uitleg!
              Vergeet niet je lachspieren te trainen.

              Comment


              • #22
                Hoi,

                hier de vrouw van mosco.
                Zoals je al gelezen hebt, heb ik ook epilepsie. Wat raar dat je tijdens een aanval, alles nog meemaakt Als ik een aanval heb (wat ik ook voel aankomen) ben ik echt helemaal van de wereld! Merk niks en zie niks. Na de aanval weet ik even niet meer waar ik ben en voel me helemaal versuft.
                Zoals bij jou, daarna weer verder trainen...... nee dus. Ik kan, met een aanval , 's nachts, na een paar uur slapen niet eens naar mijn werk....(Grand Mal)

                Groetjes Marjan


                De auteur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor typ en of schrijf fouten.

                Comment


                • #23
                  Originally posted by davide View Post
                  Hola !

                  Epilepsie. Ik heb het. Ik ben het niet. Toch kom ik regelmatig mensen tegen die totaal niet weten wat het is. Hoe er mee om te gaan. Tja lastig, vervelend dat het er "freaky" uitziet zo'n insult.

                  Aangezien ik het zelf heb vind ik het interessanter om te weten of er meer "bodynetters" zijn die epilepsie hebben. Of mensen kennen die epilepsie hebben en ook fitnessen of bodybuilden. Hoe zij er mee omgaan en dan met name op de sportschool.

                  Ik heb de afgelopen 2 weken 2 keer een aanval gehad tijdens de training.
                  Ga dan net even "over de top". Vroeger schaamde ik me ervoor nu niet meer, alleen wordt ik doodziek van mensen die commentaar leveren als "je mag niet alleen trainen" "is dat niet levensgevaarlijk" . Etc. etc.

                  Ik heb de mazzel dat ik mijn aanvallen voel aankomen dus kan ik mijzelf in veiligheid brengen, in een hoek gaan zitten, op mn kont zodat ik niet hard val of mijzelf verwond.

                  Nu ben ik stront eigenwijs en juist als men zegt "jij mag niet" doe ik het wel.
                  Ik heb epilepsie, ik ben het niet! Ik zie geen beperkingen en problemen, ik zie oplossingen.

                  Zijn er meer ? Laat wat van je horen (als je wilt) , ook niet epileptici mogen reageren natuurlijk.
                  Mijn vrouw heeft het ook. Zij mist een stuk van haar hersenen waardoor ze aanvallen krijgt.

                  Zij doet aan hardlopen en krachttraining, ze schrijft, ze werkt gewoon 40 uur per week. Alleen slikt ze iedere dag een lading topomax en krijgt ze af en toe een toeval.

                  Gisteravond heeft ze er toevallig een gehad....

                  Ze heeft epilepsie maar ze is het inderdaad niet.

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by moscomau View Post
                    Hoi,

                    hier de vrouw van mosco.
                    Zoals je al gelezen hebt, heb ik ook epilepsie. Wat raar dat je tijdens een aanval, alles nog meemaakt Als ik een aanval heb (wat ik ook voel aankomen) ben ik echt helemaal van de wereld! Merk niks en zie niks. Na de aanval weet ik even niet meer waar ik ben en voel me helemaal versuft.
                    Zoals bij jou, daarna weer verder trainen...... nee dus. Ik kan, met een aanval , 's nachts, na een paar uur slapen niet eens naar mijn werk....(Grand Mal)

                    Groetjes Marjan
                    Hallo Marjan ! leuk dat JIJ reageerd !

                    Zoals je hebt gelezen heb ik meerdere soorten aanvallen. Welke jij nu omschrijft is er 1 van. Wel de meest irritante. Alles stopt lichamelijk, valt gewoon uit. Ik val ook echt als een zak aardappelen in elkaar. Maar terwijl ik lig op een hoopje en mensen tegen me praten versta ik ze, hoor ze, kan alleen geen antwoordt geven, dat gaat niet.

                    De Grand Mal kom ik ook nog wel tegen (of hij mij )en inderdaad vooral s'nachts. Ben s'ochtends helemaal kapot enorme spierpijn maar kan nog wel opstaan. Al blijf ik die dag veel last houden van kleine na insulten, schokjes trillingen. Oftewel aura's zoals wij epileptici dat noemen.

                    Ik kan alleen niets meer tijdens een "status epilpetica" ben dan ook compleet van de wereld. Wat ik daar van mee krijg zijn meestal het gesleur de ambulance in en in het ziekenhuis dat iedere afdeling waar je komt aan je zit en vragen stelt. Lastig als praten niet gaat. Eigenlijk wil je dan maar 1 ding ..

                    "Een flink shot clonazepam of valium in je reet en 2 dagen slapen"

                    Maar met mij gaat het erg goed de laatste maanden sinds ik een NVS heb.
                    Hoop dat het met jou ook goed gaat.

                    Davide
                    Bulken sinds 12-10-2009 - 82 kilo 10,2 % Doel 95+
                    25/11/09 - 89,6 Kilo BF ----- %
                    "Where others see trouble.. I see opportunities"

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by alexjoppie View Post
                      Mijn vrouw heeft het ook. Zij mist een stuk van haar hersenen waardoor ze aanvallen krijgt.

                      Zij doet aan hardlopen en krachttraining, ze schrijft, ze werkt gewoon 40 uur per week. Alleen slikt ze iedere dag een lading topomax en krijgt ze af en toe een toeval.

                      Gisteravond heeft ze er toevallig een gehad....

                      Ze heeft epilepsie maar ze is het inderdaad niet.

                      R.E.S.P.E.C.T. ik weet hoe moeilijk het kan zijn, het beste aan je vrouw. ( Raar goedje trouwens dat Topomax)
                      Bulken sinds 12-10-2009 - 82 kilo 10,2 % Doel 95+
                      25/11/09 - 89,6 Kilo BF ----- %
                      "Where others see trouble.. I see opportunities"

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by davide View Post
                        R.E.S.P.E.C.T. ik weet hoe moeilijk het kan zijn, het beste aan je vrouw. ( Raar goedje trouwens dat Topomax)
                        Heel veel respect voor jullie allemaal!

                        Heel raar goedje dat topomax. In het begin was ze opeens heeeeel erg emotioneel, huilde om niets (alsof ze zwanger was) En ze is kilo's afgevallen terwijl ze veel meer ging eten.

                        Maar het is redelijk onder controle. Ze heeft gelukkig geen grand mal maar hele aparte aanvallen. Ze gaat zo'n beetje hallicuneren. En natuurlijk zijn er een hoop dingen die ze niet kan doen. Zoals PS3 spelen (opgelost door een Wii te kopen) Maar ze kreeg ook een aanval toen ze de Marco Borsato concert dvd van Wit licht keek. Bij het concert zelf heeft ze heel veel naar de grond moeten kijken.

                        Maar zoals ik al zei. Heel veel respect voor jullie allemaal

                        Comment

                        Sidebar top desktop

                        Collapse

                        Actieve discussies

                        Collapse

                        porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                        erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                        Antalya Escort
                        sikis
                        gaziantep escort
                        gaziantep escort
                        İstanbul Escort
                        istanbul escort bayan
                        sisli escort beylikduzu escort bayan
                        antalya escort atakoy escort
                        umraniye escort bayan
                        Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                        Working...
                        X