Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
Wat is dat nou weer voor opmerking? Maakt toch niet uit of hij het "stiekempjes'' is of wel dan ? Ben hier zelf ook wel benieuwd naar.. Meen laatst gelezen te hebben dat het niet erg goed is voor mensen met diabetes type 1. Ik dacht dat het iets te maken had met de inspanning die je moest leveren onder kt, dat dat ongezond zou zijn voor hen, zal het nog eens nazoeken.
Een vriend van me wil graag gaan trainen maar heeft diabetes type 1,.
iemand hier ervaring mee of een uitgesproken mening over?
Alvast bedankt,
-DJ-
Er moet dagelijks spuitjes gegeven worden, er zijn veel consultaties geweest, er zijn veel check ups geweest normaal gezien.. ik kan me bijna niet voorstellen dat bij zoveel contact met medische lui dat dit nog nooit tersprake is gekomen??
Maar goed, ben ook wel benieuwd,.. op het eerste gezicht lijkt het een slecht plan aangezien het probleem juist bij de nergie omzetting in cellen ligt..
google verteld dit alleszins:
Fysieke inspanning heeft een aantal gunstige effecten, zowel voor de type 1- (insulinedependent) als voor de type 2-diabetespatiënt (niet-insulinedependent):
lichaamsbeweging verbetert de cardiovasculaire conditie (uithoudingsvermogen, maximaal zuurstofvermogen, …);
lichaamsbeweging verbetert de cholesterolspiegels van het bloed: een verhoging van het HDL-cholesterol (de “goede” cholesterol) en vermindering van het LDL-cholesterol (de “slechte” cholesterol);
lichaamsbeweging verhoogt de gevoeligheid voor insuline waardoor de behoefte aan insuline vermindert;
lichaamsbeweging verbetert het bloedglucoseniveau;
lichaamsbeweging heeft een gunstig effect op de nierfunctie wat voor diabetespatiënten, die vaak nierproblemen krijgen, zeer belangrijk is;
lichaamsbeweging kan een gunstig effect hebben op het lichaamsgewicht.
Welke sport is aangewezen voor diabetici?
Indien de insulinedosis wordt aangepast, de injectieplaats correct gekozen wordt en de dieetmaatregelen strikt worden nageleefd, is er eigenlijk geen enkele beperking op sportdeelname voor diabetici. Toch zijn er bepaalde sporten die sterk aan te bevelen zijn en andere die minder aan te raden zijn.
Aan te bevelen sporten zijn alle duursporten waarbij de fysieke inspanning progressief is en over lange tijd gespreid wordt (zoals wandelen, fietsen, langlaufen, zwemmen, …). Jonge diabetici zonder complicaties kunnen zonder problemen allerlei bal- en groepssporten beoefenen (voetbal, volleybal, basketbal, …).
Minder aangewezen zijn de emotierijke sporten die het bloedsuikergehalte kunnen verhogen. Ook de korte, explosieve inspanningen zijn minder aangewezen omdat ze de bloeddruk kunnen verhogen. Dit geldt vooral voor oudere diabetici.
Te vermijden sporten zijn sporten die gevaar opleveren bij een eventuele hypoglycemie (te weinig suiker in het bloed): parachutespringen, alpinisme, diepzeeduiken, motor- en autosport, deltavliegen, solozeilen, surfen.
Bij zeilen op ruwe wateren bestaat er een gevaar op zeeziekte. Braken kan een ernstige hypoglycemie veroorzaken. Daarom moeten diabetici die gevoelig zijn voor zeeziekte alleszins preventief een geneesmiddel nemen, en in geval van zeeziekte, toch proberen te eten.
Windsurfen is een van de meest bloedsuikerverlagende sporten doordat het veel energie vergt en men snel afkoelt door het contact met het water. Diabetici die willen surfen hebben best steeds een suikeroplossing bij om een eventuele hypoglycemie snel te behandelen.
Ook is het aan te raden dat diabetici niet alleen zijn tijdens hun sportbeoefening. Bij neiging tot hypoglycemie is het ongewenst zich in situaties te begeven waarbij snelle hulp onmogelijk is (bergen, bossen, watersport).
Volgens de individuele verwikkelingen worden bepaalde sporten beter vermeden:
Voor patiënten met slagaderverkalking of hartziekten zijn de sportieve mogelijkheden uiteraard beperkt. Steeds is er een voorafgaandelijke inspanningsproef nodig.
Patiënten met neuropathie moeten zeer zorgvuldig omspringen met handen en voeten. Er kunnen namelijk belangrijke blessures optreden zonder dat ze dit voelen. In erge gevallen zijn hardlopen en balsporten minder aangewezen en soms zelfs onmogelijk door orthopedische misvormingen.
Voor patiënten met oogaandoeningen:
Vermijd joggings op oneffen terrein of bij beperkte zichtbaarheid
Beoefen geen sporten die de bloeddruk sterk kunnen verhogen (gewichtheffen, roeien, …) omdat hierbij een risico op beschadiging van kleine bloedvaatjes bestaat
Zorg voor een aangepaste oogbescherming bij risicovolle balsporten zoals squash
Vermijd ruwe sporten waarbij de ogen gekwetst kunnen worden (ijshockey, boksen, rugby, …)
Bij patiĂ«nten met nierinsufficiĂ«ntie moeten alle sporten waarbij gevaarvol lichaamscontact mogelijk is, worden vermeden (de meeste bal- en ploegsporten, boksen, …)
Wanneer is sporten bij diabetes af te raden?
Verkeerdelijk wordt gedacht dat lichaamsbeweging de bloedglucoseconcentratie altijd doet dalen. Sporten bij een tekort aan insuline kan het bloedglucoseniveau gevaarlijk doen stijgen. Het is beter te wachten tot de bloedglucosespiegel tot minder dan 270 mg/dl gedaald is.
Het is dus goed mogelijk blijkbaar, maar er is voorzichtigheid geboden... en ik vrees dat die voorzichtigheid bij kt er niet echt is, maar kan wel als je het heel rustig doet, echt knallen zal er niet meteen inzitten geloof ik.. aan te raden lijkt mij een sport programma op te stellen onder begeleiding van een specialist
Op mijn les zit een vrouw die dit type ook heeft.
Ze prikt voor de les en meldt aan mij als het erg laag of hoog is en ik hou haar altijd extra in de gaten, heb dextro in de tas voor geval van nood.
Tot nu toe is het altijd goed gegaan maar ja, dat is een BBBB les en dus wel minder intensief dan een kt training.
"Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "
mijn pa is ook diabeet (type 1). hij traint net zo goed mee als ik. het is wel van groot belang dat je je suikerspiegel in de gaten houd want die zakt natuurlijk met het leveren van zware inspanningen. mijn pa zorgt meestal voor het trainen dat zijn suiker iets aan de hoge kant is. dan gaan we trainen en na de training pakt hij (na het meten natuurlijk) meestal wat extra suiker. Maar het is wel slim om dit met de internist te bespreken want niet alle mensen reageren hetzelfde op inspanning.
"Permanence, perseverance and persistence in spite of all obstacles, discouragement, and impossibilities: It is this, that in all things distinguishes the strong soul from the weak."
Nadat ik diabetes type 1 heb gekregen, krachttraining weer opgepakt voor 6 maanden nu.
Ik zie geen enkel probleem, wel is wat gelezen dat het afgeraden word door de stijgende bloeddruk tijdens krachttraining dit zou de kleine bloedvaatjes beschadigen, enfin, we willen gewoon pompen, je kunt bij elke sport wel wat slechts vinden. ADVIES: IK RAAD AAN OM ZEKER TE WETEN DAT JE EEN GEZONDE BLOEDDRUK HEBT!
Begin rustig aan, hou bij wat je doet. Meet in het begin tussen de training ook door, je moet precies weten wat je lichaam doet en hoe je waarde reageert op training.
Ik kan bijvoorbeeld maar 45 minuten hardlopen, maar 75 minuten krachttraining voordat ik moet oppassen.
Hoe meer je sport(beweegt) fitter word, hoe meer je je insuline behoefte zal zien dalen.
Eet af en toe onder de krachttraining gerust een blokje dextro als je voelt dat je waarde aan de lage kant raakt, sowieso dextro onder de krachttraining is niet verkeerd, je zult er waarschijnlijk alleen maar beter van gaan presteren tijdens een training.
Probeer het liefst op regelmatige tijden te sporten bijv. alleen s'avonds in het begin, je wil niet voor verassingen komen te staan de volgende dag. De invloed van sport/beweging is van grote invloed op je waarde, een zware training kun je de volgende dag makkelijk merken aan je glucosewaarde doordat deze beduidend lager zal zijn. Je insulinebehoefte zal minder worden, maar dit betekend dat je niet zomaar kan stoppen met sporten voor een week of twee, je waardes zullen geheid stijgen. Dit betekend voor mij gewoon 200% motivatie. Zoals elke diabeet wel weet, regelmaat is de sleutel...
Leer je lichaam kennen, en je kan rustig trainen wanneer jij dat wilt.
Ik zorg voor een training dat ik iets minder spuit tijdens de maaltijd die ik ervoor neem, Ikzelf vind een waarde van 8 mooi om de training in te gaan, tijdens de training neem ik 2 dextro blokjes en na de training heb ik een waarde van 6. Mocht je op de een of andere manier een hoge waarde ondervinden na de training, pak je kans en doe dan nog 10 minuten cardio erbij, lekker caloriën verbranden.
Qua voeding zul je keuzes moeten maken, diabeten hebben gewoon veel grotere kans op allerlei ziekten en slechte organen. Onder andere de nieren en de lever, deze wil je gewoon niet overbelasten met allemaal zooi, je moet aan je lichaam denken nu maar ook vooral voor later (gemiddelde leeftijd diabeet ligt 20 jaar lager dan een gezond persoon). Hou het simpel, maar dat is mijn mening.
Ik vind diabetes een uitstekende bron voor MOTIVATIE! Op dit moment merk ik geen verschil qua resultaten met leeftijdgenoten, integendeel ik vind dat ik veel meer progressie maak, misschien ook omdat ik nooit een training oversla en gewoon altijd motivatie heb om te knallen. Diabetes dwingt je tot een regelmatig dieet, veel afwijken kan niet, we kunnen niet zomaar een broodje hamburger wegkanen of liters bier in het weekend drinken (kan wel, maar probeer dat te vermijden).
Je bent gewoon gedwongen je aan de 'regels' te houden!
Rustig aan beginnen en dan kun je gewoon knallen!!!
Zo, ik moest effe me ei kwijt ,
hoop dat je hier wat aan hebt of misschien anderen, wil je meer weten, of meer weten over mij stuur me rustig een bericht. Hoop dat ik iets kan betekenen voor iemand
Het zou een hele boel schelen als alle mensen met diabetes zoals
Buffalo Bill dachten! maar helaas is dat niet het geval.
Zoals het wordt gezegd houd je bls waarde in de gaten voor je training en na je training, probeer binnen de normale waarde te blijven door gewoon goed te eten en vooral voor dat je gaat trainen langzame KH nutigen en voor het geval neem altijd druivensuiker mee en eet na je training ook iets. Voorkomen van onregelmatige bls-spiegel is erg belangrijk, te veel schommeling veroorzaakt schade aan je bloedvaten vooral de kleine bloedvaten. Voor dat je naar bed gaat, moet je ook iets (langzame KH) eten om de schommelingen te voorkomen in je bls 's nachts. Overleg met de internist en diabetesverpleegkundige die kunnen je opweg helpen. Geloof niet altijd in alles wat je via google vindt.
To enroll in the US CPA course, candidates must fulfill specific educational and professional criteria. A bachelor’s degree in accounting, finance,...
Finding effective techniques to get assignment done is essential when academic deadlines are approaching. You may greatly lower stress and enhance the...
Parasites in the muscles can cause symptoms like muscle pain, weakness, swelling, fever, and fatigue. In some cases, you may also experience joint stiffness,...
Shuconaandrod expert coaching provides guidance to help you reach your personal and professional objectives. Whether you're looking to enhance your skills,...
Breng je keuken tot leven met opvallend 3D-fotobehang dat diepte en karakter toevoegt. Kies uit moderne patronen, natuurlijke elementen of abstracte ontwerpen...
Precise research, critical thinking, and outstanding writing abilities are necessary for success in MBA education. An MBA Assignment Writing Service provides...
Managing glaucoma doesn’t have to be expensive. At HealthMedsRX, you can find affordable and effective solutions like Bimatoprost eye drops to help reduce...
Comment