heb ik Heb ik gynaecomastie?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • heb ik Heb ik gynaecomastie?

    Ik heb al heele groote tepels sinds mijn 11-12e nu ben ik bijna 17 en heb het nog steeds. Ik heb wel een dikke buik ook wel borsten. mijn tepels zijn gwn dik opgezwollen. Gaat dit nou nog weg? of blijf dit voor altijd? Ik ben altijd tebang geweest om naar de doctor tegaan.

  • #2
    Gyno in je jeugd komt vaker voor. Dit gaat meestal dan ook op natuurlijke wijze weg, maar ga gewoon ff naar de doctor waar ben je bang voor ? Je moet je shirt uitdoen meer niet.

    Maar je geeft ook aan dat je overgewicht hebt, dus het kan heel goed dat je geen gyno hebt en het gewoon vet is. Ga toch ff naar de doctor
    There are no shortcuts to any place worth going.

    Comment


    • #3
      Oh lucky vind dat wel spannend hoor?
      "You are what you eat..."
      That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

      Comment


      • #4
        owhja. Als ik mijn tepels knijp worden ze hard en normaal...




        Ik ga volgende week wel even langs denk ik.

        Comment


        • #5
          Dan worden ze hard???? leest wel sexy...ga door
          "You are what you eat..."
          That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

          Comment


          • #6
            Haha . Komop is zou dat een teken zijn van gyno?

            Comment


            • #7
              Gyno jeukt erg in het begin, dan zetten je tepels langzaam op en dan gaat het steeds harder worden, maar dan kan je echt een flinke knikker hebben.
              Zou ermee naar de huisarts gaan, die weten gelijk of je dat hebt en het is heel gewoon dus de arts vind er zeker niks geks aan, tenzij je tepels hard worden als ie eraan zit
              "You are what you eat..."
              That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

              Comment


              • #8
                Lijkt mij een vrij normale reactie van tepels dat ze hard worden als je er mee gaat spelen.
                Niet alleen bij vrouwen maar bij mannen net zo goed.

                Bij gyno heb je een hard schijfje achter de tepel.


                Gynaecomastie

                Zonder het bekijken, spreken, of horen over jouw symptomen kan ik (statistisch gezien) verzekeren dat je geen Gynaecomastie hebt.
                De frequentie van de post-puberale Gynaecomastie wordt geschat op minder dan 10% van de mannelijke bevolking; ongeveer 50% van puberale jongens kan een bepaalde vorm van Gynaecomastie ervaren.
                Verder is er, voor een zeer klein gedeelte post-puberale, klinisch gedefinieerd gynaecomastie veroorzaakt door geneesmiddelen.
                Meer dan waarschijnlijk, hoeft de term 'gyno' dus niet gebruikt te worden, zoals bekend is op vele fora.
                Dit roept de volgende vragen op: ‘wat is Gynaecomastie?’ en ‘wat is GEEN Gynaecomastie?’.
                Dit artikel gaat op deze vragen in, maar we beoordelen ook wat relevante behandeling zijn van de aandoening.



                I. Wat is Gynaecomastie
                II. Wat niet Gynaecomastie
                III. Populaire en bewezen behandelingen




                I. Wat is Gynaecomastie

                Klinisch gedefinieerde Gynaecomastie is een goedaardige vergroting van de melkklier, onderdeel van de mannelijke borst; de extreme toename van klierweefsel moet zich voordoen om het per definitie gynaecomastie te kunnen noemen. Meestal gaat deze proliferatie gepaard met pectorale vetweefsel (hoeft niet perse). Opmerking: Ik zal dit vele malen herhalen in deze artikel, zonder klierweefsel is het geen gynaecomastie. Hoewel Gynaecomastie meestal eenzijdig is, kan het ook bilateraal zijn (tweezijdig).
                bron: Gynaecomastie (http://enotes.tripod.com/gynecomastia.htm)


                Oorzaken

                De oorzaken van gynaecomastie bij de drie meest ervaren stadia - kindertijd, adolescentie, en ouderen - worden zelden geïdentificeerd op een case-by-case basis. Echter kan het gebruik van een breed scala van hormonale stoffen de uitbreiding van de klieren doen toenemen bij mannen (denk aan steroiden en andere stoffen die invloed hebben op het hormonale stelsel).
                Het reduceren of toevoegen van een bepaalde set hormonen (of zelfs een enkele hormoon) zal invloed hebben op je hormonale toestand. Een dergelijke hormonale schommelingen kan leiden tot nieuwe problemen, of verergeren van de bestaande gynaecomastie.


                Diagnose

                Dit is waar ik weer herhaal wat belangrijk is om mee naar huis te nemen: zonder klier-proliferatie (dat wil zeggen uitbreiding van de borstklier) is het geen gynaecomastie. Om na te gaan of u gynaecomastie heeft, zijn er drie belangrijke procedures die u kunt uitvoeren:


                1) Uitvoeren van een zelf-borstonderzoek - let op de algemene samenhang en vorm. Verricht het onderzoek voor een spiegel om een perspectief van de borst als geheel te verkrijgen. Echte Gynaecomastie zal gekenmerkt worden door een veranderde morfologie van de borst. Als je het hebt, zult je dit merken. Als uw borstomvang groter is dan 5 cm (macromastia, of 'grote’ borsten) heeft u het meeste kans op fysiologische of pathologische gynaecomastie.

                2) Ga plat op je rug liggen en leg een duim op de ene kant van je tepel, en een duim op de andere. Breng langzaam je duimen naar elkaar toe, naar binnen drukkend naar de borst.
                Als je gynaecomastie hebt, zul je tegen hard, vezelig en rubberachtig klierweefsel drukken, als je het niet hebt, zullen je duimen tegenelkaar aankomen bij de tepel.
                Bij vezelachtig weefsel zal het gevoelig en pijnlijk zijn om aan te raken

                3) Hoewel dit gedaan kan worden met punt 1, kan er een aparte test gedaan worden om een olie achtige substantie uit de tepel te krijgen.
                Als gynaecomastie aanwezig is, zal je het er makkelijk uit krijgen. Zelfs bij pseudo-gynecomastie kan dit voorkomen door de constante verergering van het borstweefsel (als het er niet in ene uitkomt, probeer het dan niet opnieuw)

                Als je aan een van deze symptomen voldoet, heb je waarschijnlijk gynaecomastie, en zou je contact met een arts moeten opnemen ter beoordeling; als je geen van deze symptomen hebt, ga dan door naar de volgende sectie.



                II. Wat is ‘geen’ gynaecomastie

                Nu we hebben vastgesteld wat Gynaecomastie is, moeten we onderscheiden welke gevallen dit niet zijn.

                Gevallen welke geen Gynaecomastie zijn;

                1) 'Puffy' of 'gevoelige' tepels. Als u een zeer lichte ontsteking en tederheid/gevoeligheid aan de tepels voelt tijdens het gebruik van hormonale producten, hoeft u in principe niet te schrikken. Het is goed mogelijk dat oestrogeen is gebonden aan ERs onder je tepels, maar dit is niet noodzakelijk gynaecomastie. Een loutere vermindering van circulerende oestrogenen via een AI, of spot-specifieke behandeling via een SERM, zal meestal een oplossing bieden.

                2) Het aanwezigheid van een 'steentje' onder of rond de tepel. Wanneer u ziet dat kleine vezels 'steentjes' direct onder de tepel aanwezig zijn, kan dit zeer goed mogelijk de voorloper van Gynaecomastie zijn. Echter, op een zodanig tijdstip waar het 'steentje' nieuw is ontwikkeld, zullen kleine behandeling met een effectieve SERM of AI het meest waarschijnlijk het weefsel verwijderen.

                3) Overtollig vetweefsel in en rond de borstspier gebied. Vergeet niet: zonder klierweefsel, is het niet gynaecomastie (hoewel vetweefsel meestal gepaard gaat met gynecomastia).


                Pseudogynecomastia

                Pseudogynaecomastie is een enkele, of meer van de bovengenoemde condities zonder proliferatie (groei) van klierweefsel .Het wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de stimulatie van de oestrogeen of progesteron receptor of andere receptor subtypes in de borst gebied; in de meeste gevallen kunnen deze worden verholpen met behulp van systemische of borstweefsel specifieke middelen. In het volgende stuk kan je daar meer over lezen.



                III. Populaire en bewezen behandelingen

                Een snelle zoektocht zal onthullen dat chirurgie wordt beschouwd als de enige manier om permanent klierweefsel te verwijderen, maar recente studies hebben aangetoond het gebruik van aromatase remmers zoals letrozol, of SERM's zoals tamoxifen-citraat, de verspreiding van klierweefsel kan uitroeien.
                In geval van lange of onbekende duur, of waar macromastia buiten toe klierweefsel wordt opgemerkt, is een operatie bijna altijd vereist. Met dat gezegd zijnde, merkten de meeste behandelcentra en studies op dat weefsel jonger dan 36 maanden, ook zonder chirurgische ingrepen behandeld kunnen worden.
                De twee meest voorkomende klassen van Gynaecomastie behandelingen zijn SERM's (selectieve oestrogeen receptor modulatoren) die borst-specifiek zijn, en AI (aromatase-remmers) die systemisch zijn (AI’s verlagen ook serumspiegels van E1 en E2.)

                Er zijn drie soorten natuurlijke oestrogenen: oestron (E1), oestradiol (E2) en oestriol (E3).
                Alle oestrogenen hebben de tendens de celdeling te verhogen, maar ongecontroleerde celdeling verhoogd de kans op kanker.
                E2 stimuleert het meest de weefsels van borst en E1 doet dit minder.
                En zodoende kunnen zij de “slechte” oestrogenen genoemd worden. Daar staat tegenover dat er over E3 gedacht kan worden als het “goede” oestrogeen omdat medische studies aangetoond hebben dat het ons tegen kanker beschermd.


                De meest voorkomende SERMs zijn:

                • Tamoxifen
                • Raloxifen
                • Toremifen
                • Clomid


                De meest voorkomende aromatase-remmers zijn:

                • Letrozol
                • Anastrozol
                Last edited by Snuff-Sann; 02-09-2012, 19:22.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Snuff-Sann View Post
                  Lijkt mij een vrij normale reactie van tepels dat ze hard worden als je er mee gaat spelen.
                  Nu weet ik wat jij doet als je je verveelt aan de deur?
                  "You are what you eat..."
                  That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

                  Comment


                  • #10
                    Ik kreeg eigenlijk de tepels toen ik begon temasterberen Of heeft dat er niks mee temaken.


                    hormonen masterberen... xD

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Robbie1970 View Post
                      Nu weet ik wat jij doet als je je verveelt aan de deur?
                      Hahaha, harde tepels in overvloed kerel, aan de deuren ontkom je daar gewoonweg niet aan.

                      Comment


                      • #12
                        masterberen mwhahaha, even ter info ik heb gyno gehad, het eerste wat de dokter doet als je wel gyno hebt is vragen of je as hebt gebruikt, in mijn geval was dat een nee, dan kan het aan je hormonen liggen.
                        Vervolgens wordt je naar het ziekenhuis verwezen, daar krijg je een echo en kun je het echt goed zien, bij mij werden toen ook me ballen bekeken, niet dmv de echo, of daar wat afwijkends aan was.
                        wil je je laten opereren en het ook nog vergoed krijgen zal je vanaf het eerste moment moeten volhouden dat het pijn doet.

                        Comment

                        Sidebar top desktop

                        Collapse

                        Actieve discussies

                        Collapse

                        porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                        erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                        Antalya Escort
                        sikis
                        gaziantep escort
                        gaziantep escort
                        İstanbul Escort
                        istanbul escort bayan
                        sisli escort beylikduzu escort bayan
                        antalya escort atakoy escort
                        umraniye escort bayan
                        Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                        Working...
                        X