springschenen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • springschenen

    Vandaag van de huisarts gehoord dat ik door overbelasting springschenen heb. Nu 04.30 en kan er gewoon niet door slapen. Felle steken aan binnenkant scheenbeen. Met lopen doet het pijn maar ook als ik lig.

    snap er geen ruk van. Zo enorm zwaar heb ik benen nu ook weer niet getraind. Ik denk misschien dat door boksen komt en het touwtje springen daar.

    mooi kut
    You can not become LEGenDArY without Legday

  • #2
    Springschenen

    Shinsplints

    Shinsplints, ookwel beenvliesontsteking of scheenbeenirritatie genoemd, is een overbelastingblessure bij hardlopers. De blessure ontstaat geleidelijk na overbelasting van de spieren in het onderbeen. Deze spieren spelen een belangrijke rol bij de balans van het lichaam tijdens het staan, lopen en springen.
    Oorzaak

    Vooral beginnende hardlopers zijn gevoelig voor shinsplints. Ook als ervaren hardloper kunt u de scheenbeenklachten krijgen, bijvoorbeeld wanneer de training te snel opvoert of plotseling van ondergrond verandert. (Wilt u overstappen van trainen op zachte ondergrond naar trainen op de weg, doe dat dan geleidelijk.)
    Klachten

    De klachten beginnen met pijn in uw scheenbenen die een paar uur na een training opkomt. In de loop van de dag of avond verdwijnt die pijn weer. Bij de warming-up van de volgende training komt de pijn weer terug. Het herstellen na afloop van de training gaat steeds langer duren. Als u geen maatregelen neemt, is op een gegeven moment de hersteltijd tussen twee trainingen niet lang genoeg. U kunt niet meer pijnloos hardlopen.

    Behandeling en herstel

    Scheenbeenproblemen genezen meestal langzaam. Als u uw training niet genoeg aanpast (denk aan trainingsopbouw, hardloopschoenen, loopomgeving, rekoefeningen en spierversterkende oefeningen), kan de blessure terugkomen.

    Behandel de eerste 48 uur na het ontstaan van de blessure de geblesseerde plek met ijsblokjes of een coldpack. Let op: leg de pakking of het ijs nooit direct op de huid, doe er een (natte) doek tussen. Door koeling worden de bloedvaten nauwer, waardoor er minder bloed naar de geblesseerde plek stroomt. Zo vermindert gedeeltelijk de zwelling en de ontstekingsreactie. Probeer de eerste 48 uur zoveel mogelijk te koelen. Het beste resultaat bereikt u door elk uur tien tot maximaal twintig minuten te koelen. Vooral de eerste uren zijn belangrijk, hierna heeft koelen minder effect. U kunt behalve het koelen ook de geblesseerde plek hoog leggen en een drukverband aanleggen. Bij ernstige blessures mag u pas beginnen te trainen als de pijn grotendeels verdwenen is.
    Remember the pain you feel today, will be the strenght you feel tomorrow!!!!!

    Comment


    • #3
      Ik heb ook last gehad van die blessure toen ik aan basketbal deed (lang geleden....). Uiteindelijk kwam ik er achter dat mijn techniek van springen verkeerd was: ik landde teveel op m'n hielen en niet voldoende op m'n tenen. Toen ik dat eenmaal doorhad wrd langzaam maar zeker de blessure minder.
      Vergeet niet je lachspieren te trainen.

      Comment


      • #4
        zelf heb ik een wiebelscheen (een paar jaar geleden een enkelbandje gescheurd) maar nieuw inzicht deed wonderen: de zwakke plekken qua kracht in mijn benen: abductoren. toen ik die met een isolatieoefening (het 'vrouwenapparaat') sterker kreeg, kwam ik er achter dan ook mijn hamstrings simpelweg te zwak zijn om goed te squatten, dus viel ik voorover. met wat trainen krijg ik die nu iets sterker, meer in balans met mijn quads. maar wat ik een weekje of wat geleden ontdekte, is dat ik nu mijn adductoren niet mee heb ontwikkeld.

        mijn advies: eventjes naar de isolaties terug; althans, stop die in je training.

        hip ad- en abductor en leg curl
        "is it not largely by the ecxercise of will-power that most things are achieved?" - Eugen Sandow

        Comment

        Sidebar top desktop

        Collapse

        Actieve discussies

        Collapse

        Working...
        X