Waarom Mac zo goed is

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Waarom Mac zo goed is

    Tot nu toe werden alle notebooks op dezelfde manier ontworpen. Meerdere onderdelen werden samengevoegd tot één behuizing. Het nadeel daarvan is dat al die aparte onderdelen ruimte innemen en voor extra gewicht zorgen. Verder gaat een grotere complexiteit hand in hand met een grotere foutgevoeligheid. Zo'n probleem los je niet op met een paar wijzigingen hier en daar, dat vergt een heel andere aanpak. Voor de MacBook Pro hebben de ontwerpers en technici de handen ineengeslagen en een manier bedacht om al die onderdelen door slechts één onderdeel te vervangen. Dat onderdeel is de zogeheten unibody geworden, een naadloze behuizing die uit één stuk aluminium is gemaakt.

    Met onze keuze voor een behuizing uit één stuk stuitten we natuurlijk wel weer op andere problemen die we moesten oplossen. Als je met meerdere onderdelen werkt die aan elkaar worden vastgemaakt, luisteren de toleranties niet zo heel nauw, want je hebt een beetje speelruimte. Als je daarentegen kiest voor één onderdeel dat meerdere functies moet vervullen, moet dat onderdeel met uiterste precisie worden vervaardigd, tot op de micron nauwkeurig. En dat moet niet één keer, maar elke keer opnieuw, miljoenen keren opnieuw. Er was maar één manier om dat voor elkaar te krijgen: de unibody door een CNC-machine (Computer Numerical Control) laten frezen uit één stuk aluminium. Dit soort machines wordt in de ruimtevaartindustrie gebruikt voor de productie van cruciale onderdelen van ruimtevaartuigen.

    Als je de nieuwe MacBook Pro oppakt, merk je meteen het verschil. De behuizing is dunner en lichter en elegant afgewerkt. Tegelijkertijd voelt hij sterk en duurzaam aan, dus onderweg in je koffertje of rugzak kan hij wel tegen een stootje (en daarbuiten natuurlijk ook).

    Hoe dik een notebook is, hangt samen met de technologie die erin zit. Bij lcd-schermen worden voor de verlichting en beeldweergave meestal CCFL-lampen gebruikt, maar daar kleven twee grote nadelen aan. Ten eerste nemen ze vrij veel ruimte in beslag, waardoor het beeldscherm aan een bepaalde dikte is gebonden. Ten tweede moet dit soort lampen een tijdje opwarmen voordat ze 100% helder zijn, net als de spaarlampen die je misschien thuis of op kantoor gebruikt. Niet bepaald een win-winsituatie dus. Daarom besloten de technici van Apple led-technologie te gebruiken voor de nieuwe MacBook Pro.

    Led-achtergrondverlichting is net zo helder, maar vergt minder ruimte, zodat je de ombouw van een led-scherm veel dunner kunt maken. Een ander belangrijk pluspunt in vergelijking met CCFL-lampen is dat een led-scherm meteen volledig helder is.

    Verder hoef je maar één blik op het MacBook-scherm te werpen om nóg een groot verschil te zien: glas. Het scherm is over de gehele breedte bedekt met een glazen plaat. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft het led-scherm eronder ook extra stevigheid.

    Het nieuwe trackpad van MacBook Pro heeft geen aparte knop, want het hele trackpad werkt als knop. Dat geeft je meer bewegingsruimte en meer ruimte om te klikken (links, rechts, in het midden en overal ertussenin), en we hebben weer een onderdeel minder. De ontwerpers en technici van Apple hebben veel tijd besteed aan zaken als de gevoeligheid (hoeveel druk moet je uitoefenen voor een klik?), audiofeedback (hoe klinkt een klik?) en frictie (hoe voelt het gladde glazen oppervlak aan?).

    En dat was alleen nog maar de hardware. Bij de ontwikkeling van het trackpad was een grote rol weggelegd voor de softwareontwikkelaars van Apple. Zij hebben de Multi-Touch-bewegingen mogelijk gemaakt, waaronder de bestaande veeg-, knijp- en draaibewegingen en de veegbeweging met vier vingers. Het resultaat van deze gezamenlijke inspanningen is het grootste, slimste en meest ergonomische MacBook Pro-trackpad aller tijden. En dit is nog maar één van de vele elementen waarover bij het ontwerpproces goed is nagedacht.

    Achter elk onderdeel van MacBook Pro schuilt een verhaal. Neem nou de duimgreep, de uitsparing voor het openen van je notebook. Als de duimgreep te diep is, zet je bij het openen te veel druk op het beeldscherm, maar als hij niet diep genoeg is, krijg je je notebook amper open. Het lijkt een onbelangrijk onderdeel, maar zelfs de duimgreep kan het verschil maken tussen prettig of onprettig werken met je notebook. De Apple ontwerpers moesten dus een duimgreep maken die mechanisch goed in elkaar steekt en toch prettig is in het gebruik. Ze hebben wel honderd verschillende versies letterlijk onder de loep genomen tot ze uiteindelijk een duimgreep gevonden hadden die hun goedkeuring kon wegdragen.

    Dan is er ook nog het indicatorlampje voor de sluimerstand. Een lampje heeft alleen zin als het ook daadwerkelijk iets aangeeft, maar kijk eens rechts van de duimgreep: niets te zien. Totdat je je MacBook Pro sluit en hem daarmee in de sluimerstand zet, want dan zie je het led-lampje opeens door de behuizing heen schijnen. Hoe dat kan? Bij het fabricageproces maakt een CNC-machine eerst het aluminium dunner. Vervolgens boort een laser een aantal piepkleine gaatjes waar het led-lampje doorheen zal schijnen. Deze gaatjes zijn bijna onzichtbaar als het lampje niet brandt, en je ziet dan op die plaats nauwelijks een afwijking in het aluminium.

    Dankzij de innovatieve combinatie van elektronica en mechanische processen is de nieuwe MacBook Pro van binnen net zo bijzonder als van buiten. De inwendige architectuur is van de grond af opnieuw opgebouwd, en heeft nu een geavanceerde printplaat, chipset en grafische architectuur

    De 15- en 17-inch MacBook Pro-modellen bieden nu de perfecte combinatie van snelle grafische prestaties en een lange gebruiksduur van de batterij. Dit is mogelijk door een voorziening die automatisch schakelt tussen de twee grafische processors. Voor alledaagse taken als e-mailen en internetten wordt de geïntegreerde Intel HD grafische processor van MacBook Pro gebruikt. Maar voor het zwaardere grafische werk, zoals bij 3D-games en programma's als Aperture en Motion, schakelt MacBook Pro automatisch over naar de nieuwe NVIDIA GeForce GT 330M discrete-level grafische processor. Uitloggen of opnieuw opstarten is niet nodig: deze wisseling vindt achter de schermen plaats, afhankelijk van de programma's die actief zijn. Je hoeft er dus niks aan te doen.

    Omdat Apple zowel de hardware als de software van de MacBook Pro heeft ontworpen, kon van alles worden gedaan om de notebook energiezuiniger te maken. Speciale software zorgt ervoor dat de harde schijf minder snel gaat draaien als hij niet wordt gebruikt, dat het beeldscherm en de indicatorlampjes voor de batterijstatus in een donkere omgeving minder fel verlicht worden en dat elke taak wordt uitgevoerd door de processor die zich daar het best voor leent (de CPU of de grafische processor). En dat zijn nog maar een paar voorbeelden van de slimme, geïntegreerde voorzieningen die de MacBook Pro zo bijzonder maken.

    Door de volledige integratie van alle fasen van het ontwikkelingsproces is MacBook Pro milieuvriendelijker dan andere notebooks. Apple heeft volledige zeggenschap over het ontwerp, de productie en het verpakkingsproces, en dat maakt een wereld van verschil. Neem nou het beeldscherm van MacBook Pro. In de veelgebruikte CCFL-beeldschermen wordt kwik gebruikt voor de achtergrondverlichting en arseen om onregelmatigheden in het glas te voorkomen. Het beeldscherm met led-achtergrondverlichting van de MacBook Pro is daarentegen kwik- en arseenvrij. De led-technologie zorgt er trouwens ook voor dat dit beeldscherm 30 procent minder stroom verbruikt dan een CCFL-beeldscherm.

    Kwik en arseen zijn trouwens niet de enige giftige stoffen die in de MacBook Pro ontbreken. De meeste computerfabrikanten hebben alleen toegezegd om in hun behuizingen en printplaten geen pvc en gebromeerde vlamvertragers (BFR's) meer te gebruiken. Apple gaat nog een stapje verder, want MacBook Pro bevat geen enkele vorm van broom of chloor.

    Je wilt vast weten hoe energiezuinig de nieuwe MacBook Pro precies is. Alle MacBook Pro-modellen voldoen aan de ENERGY STAR 5.0-norm, de norm voor energiezuinigheid van de Amerikaanse regering, en hebben bovendien de EPEAT-beoordeling "Gold1" gekregen, de hoogste norm voor energiezuinigheid van de elektronica-industrie. En wist je al dat de verpakking van elke MacBook Pro 34 tot 41 procent kleiner is dan die van de vorige serie? Dat betekent dat er voor de dozen minder bomen hoeven te worden gekapt en dat de distributie minder brandstof vergt. En als je MacBook Pro na een lang en productief leven uiteindelijk de geest geeft, kan hij vrijwel geheel worden gerecycled.

    Een notebook als deze kan alleen door Apple zijn gemaakt. Hardware- en software. Vormgeving en techniek Productie en fabricage. Bij Apple maakt het allemaal deel uit van hetzelfde proces. Als je je nieuwe MacBook Pro gaat gebruiken, zul je wel merken wat dat precies inhoudt. De lichte, stevige unibodybehuizing beschermt de binnenkant van je computer, het beeldscherm met led-achtergrondverlichting zorgt er samen met de grafische processor voor dat je sneller kunt gamen en dat je foto's, films en ander materiaal schitterend worden weergegeven en het glazen Multi-Touch-trackpad voelt heerlijk aan en werkt heel prettig. Of je nu naar de kleinste details of naar het baanbrekende totaalplaatje kijkt, de nieuwe MacBook Pro vertegenwoordigt écht de volgende generatie notebooks.
    Mooi verhaal
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
    We like it
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  • #2
    Wie dit leest is gek idd
    Face your demons...........

    Comment


    • #3
      Heb je zelf ook een macbook?
      http://www.apple.com/nl/macbookpro/


      Rechts staat er een filmpje over de productie van de macbook pro.
      Last edited by Ashley; 02-11-2010, 19:57.
      ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

      Comment


      • #4
        Ik dacht dat je nu een excuus voor MacDonalds ging posten

        Comment


        • #5
          Hahaha vette reacties

          @ Ashley

          Nee man Jij?
          ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
          We like it
          ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

          Comment


          • #6
            Originally posted by onderhandelen View Post
            Hahaha vette reacties

            @ Ashley

            Nee man Jij?


            Nee, wel een imac
            ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

            Comment


            • #7
              Apple's design is prachtig, grafisch zijn de imacs en macbooks ook geweldig.
              En helaas houd 1 ding me tegen om een imac of ipad of iphone to kopen, het besturingssysteem.
              Ik ben een windows gebruiker, wil niet zeggen dat k helemaal geen apple spullen koop, k heb me voor kerst een apple keyboard gehaald, die werken ook op windows 7 (op een paar knoppen na volgens mij)
              Nog iets wat me stoort: Apple fanboys, want nu er de laatste tijd een aantal tablet pc's uitgebracht zijn word er door apple fanboys gezegt: pfff alweer zo'n Ipad imitatie. Dit zijn gwn waardelose redenatie's.
              Steve Jobs heeft ook ongeveer gezegt dat het idee van een tablet pc door apple gestart is, maar als ik me goed kan herinneren is het franse media bedrijf Archos 6 jaar geleden al begonnen met een dergelijk idee.
              En als k op computer fora's rond ga en zie dat mensen drijgbrieven naar HP sturen omdat zij een tablet pc (hp slate 500) hebben uitgebracht die enigzins de verkoop van apple's Ipad kan ''schaden'' word k gwn misselijk...
              K hoop niet dat er hier van die Apple fanboys op het forum rondzwermen
              Niet om af te kraken maar de Ipad is toch eigenlijk een grote Ipod Touch?

              Comment


              • #8
                Originally posted by Ashley View Post
                Nee, wel een imac
                Dure grap dat Appeltje gebeuren.

                Volgend jaar ga ik er denk ik 1 aanschaffen. Ff checken hoe t zit met de belastingen enzo :P
                ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                We like it
                ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Fitness-maniak View Post
                  Apple's design is prachtig, grafisch zijn de imacs en macbooks ook geweldig.
                  En helaas houd 1 ding me tegen om een imac of ipad of iphone to kopen, het besturingssysteem.
                  Besturingssysteem is niets mis mee. Als het je niet bevalt knal je er windows op.
                  Wat mij tot nu toe heeft weerhouden is de prijs, kwaliteitsverhouding

                  Originally posted by Fitness-maniak View Post
                  Nog iets wat me stoort: Apple fanboys, want nu er de laatste tijd een aantal tablet pc's uitgebracht zijn word er door apple fanboys gezegt: pfff alweer zo'n Ipad imitatie. Dit zijn gwn waardelose redenatie's.
                  Het is feitelijk wel zo. Check de markt maar bijna alles is imitatie mac, werkt net niet
                  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                  We like it
                  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

                  Comment


                  • #10
                    Eens een mac altijd een mac.
                    Zou niet snel iets anders meer kopen.

                    Ik heb ook de mazzel dat ik hem op kan geven aan de belasting. Scheelt € 300,-
                    ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by onderhandelen View Post
                      Besturingssysteem is niets mis mee. Als het je niet bevalt knal je er windows op.
                      Wat mij tot nu toe heeft weerhouden is de prijs, kwaliteitsverhouding

                      Prijs houd mij niet tegen, Aplle is zeer zeker duur maar dat is niet voor niks.


                      Het is feitelijk wel zo. Check de markt maar bijna alles is imitatie mac, werkt net niet
                      Licht eraan hoe je naar de markt kijkt.
                      Even als voorbeeld, Bart Smit verkoopt van die rare merkloze Ipod Touch imitaties, en andere goedkope merken zoals tomtec maken apple in principe gewoon na, dan heb je gewoon gelijk.
                      Maar als ik kijk naar de pc merken zoals bijvoorbeeld HP nu met hun Slate 500, die draait windows, heeft een andere grootte scherm, heeft Wél een USB 2.0 A Poort, en ziet d'r gewoon heel anders uit qua design.
                      Dat is geen immitatie, dat zijn 2 verschillende apparaten die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt, die ook een verschillende prijsklasse hebben.
                      Dan moet je het toch met me eens zijn dat zoiets geen Apple Ipad imitatie is.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Ashley View Post
                        Nee, wel een imac
                        Wat een klote ding is dat zeg, heb um ook!
                        Vooral al die mapjes en dingen en ook de games, cod mw2 is niet eens te krijgen voor de imac
                        Make it happen, shock everyone!

                        Comment


                        • #13
                          Ik speel er geen spelletjes op, dus dat probleem heb ik niet.
                          ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by gain is pain View Post
                            Wat een klote ding is dat zeg, heb um ook!
                            Vooral al die mapjes en dingen en ook de games, cod mw2 is niet eens te krijgen voor de imac
                            Apple richt hun pc's en laptops ook niet op games.

                            Comment


                            • #15

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X