Waarom Mac zo goed is

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • doel je nu op je 8 kernige processor ?

    Comment


    • Originally posted by janjaap2 View Post
      doel je nu op je 8 kernige processor ?
      Daar kan je vast ook nog wel wat over vertellen?

      Ik doel op de 8core macpro ipv de imac waar ik van beticht wordt.
      Ssssmoking

      Comment


      • Originally posted by Marv View Post
        Haha ik sta tenminste zelf op mijn foto internet-chicken. Als jij final cut pro voor windows vind ben je de baaz. En ik heb geen imac, heb een 8-core waar ik windows als programma op draai naast de andere programmas als final cut pro, maya, color, shake.
        Ik heb het niet over foto's jij achterlijke

        8-core? volgens mij zijn ze nog besig met de 6 cores.. maarja apple fanboys weten alles beter he

        Comment


        • FM 8 core macs bestaan wel...

          @ Marv, ja haha grappenmaker, nu noem je een programma gemaakt voor Apple, door Apple. Maar nogmaals, ik heb nooit gezegd dat windows beter is dan osx, ik heb alleen gezegd dat de hardware van Apple achterlijk duur is. Dus wat jij beter had kunnen doen, en in de toekomst kan doen. Is jezelf over die behuizing van mac heen zetten, losse hardware kopen en daar Mac OSX opzetten. En met die 3000 euro die je dan bespaart kun je leuke dingen doen.

          Comment


          • Originally posted by cojones View Post
            look whos talking
            mooie poging tot een persoonlijke aanval. Try again. Misschien dat je dan nog iets bereikt

            Argumenten van blauwe schermen en andere OS errors zijn van het XP en oudere tijdperk. De Windows systemen daarna zijn stuk stabieler. Zeker Windows 7. Dus dat is gewoon een non argument om te gebruiken. Idem voor allerlei andere foutmeldingen van DLL library en andere stuurprogramma's die errors geven. Zeggen dat de MAC stabieler en sneller is dan een reguliere PC stamt nog uit de jaren '90. Dus achterhaald en slaat nergens op.

            Programma's zoals Maya en andere 3d studio programma's heb je ook in overvloed voor windows. Ga maar naar Rotterdam bij het Weena. Daar heb je een mooie school voor grafische opleidingen van tig richtingen en daar doet men ook alles op pc's en komt men met de meest mooie designs. En ook voor een film bewerkings programma als Final Cut zijn er tig goede alternatieven op voor een reguliere pc. Dus wederom een non-argument om per se een Mac te moeten hebben.

            Daarnaast heeft een PC in het algemeen veel meer mogelijkheden waarbij de MAC nog steeds erg beperkt is in het doen en laten. Op een PC kan ik kiezen wat ik draai van verscheidene DOS en UNIX gebaseerde besturingssystemen waaronder ook O/S mac tig. Ik kies er voor gewoon Windows en Linux te draaien in multi-boot. Op een mac machine kun je alleen maar mac draaien.

            1. Een PC kan meer.
            2. Een PC is qua stabiliteit net zo goed als een MAC als het niet beter is
            3. Een PC kun je aanpassen naar eigen inzicht naargelang wat je nodig hebt
            4. Een PC is goedkoper
            Last edited by Falstyr; 19-11-2010, 11:09.

            Comment


            • 1. Een PC kan meer.
              Klopt; spelletjes en virussen is mac echt ruk in, eerder aangegeven.

              2. Een PC is qua stabiliteit net zo goed als een MAC als het niet beter is
              Niet mijn ervaring, ben 5 jaar geleden overgestapt op mac en heb er altijd windows machines naast gehad en in mijn ervaring daarmee deden ze het in het begin aanzienlijk beter dan na een jaar.

              3. Een PC kun je aanpassen naar eigen inzicht naargelang wat je nodig hebt
              Een mac ook, maar binnen een stramien met op elkaar geteste randapparatuur.

              4. Een PC is goedkoper[/QUOTE]
              Op korte termijn wel en misschien ook op langere termijn afhankelijk van je budget, maar heb een macbook (voor internet en mail) en die heeft 2 acers (voor internet en mail) overleefd.


              Wat je allemaal typt over dll en ftw snap ik niet, ik heb alleen mijn gebruikservaring. Ik las dat je ooit 1 keer bij een vriend achter een mac hebt gezeten en hem toen vervloekte. Damn gast ik heb gedurende een 4 jarige opleiding die dingen lopen bashen, maar toen ik een editstation ging bouwen en het krachtige alternatief destijds een Avid mediacomposer was met alleen al 25K aan outboard ben ik naar mac gegaan, die toen met mindere stats softwarematig meer klaarspeelde.

              Sinds ze naar intell zijn gegaan is er ook een grotere opmars naar de hackintosh voor thuis, maar ik heb hier een editsuite (waar de mac niet eens het duurste onderdeel is) waar ik films monteer voor en met klanten, dan moet ik snel kunnen troubleshooten als er iets mis gaat en niet met illegale shit zitten.

              Verder is nu pas 3DMAX voor mac uit, dus ze laten zeker te wensen over en nu CS5 premiere pro een nieuwe engine heeft voor REDcode video streams (waarop je met een laptop 3x 4K streams kan spelen) beginnen steeds meer mensen over te stappen, net zoals toen van Avid naar FCP. Maar dit is een ontwikkeling van de laatste paar maanden.

              En ondanks al die te gekke pc's draait (in elk geval) de Utrechtse filmscene NOG 95% op mac.

              Ik snap zeker de "het kan veel goedkoper gedachte" maar bij apple is dit nu gewoon niet zo. net zoals dat een iphone 180 pop kost om te maken en bijna een rug kost om een te hebben.


              Man ik lijk wel de President van Apple zo in mijn eentje, willen we allemaal ff ontopic blijven? Ik ben klaar het woord is aan pc
              Ssssmoking

              Comment


              • Ten eerste ben ik geen windows fan, maar een Linux fan.

                1. Reden dat er voor Windows meer virussen, spamware, malware etc is komt omdat dit het meest gangbare besturingssysteem is. Dus interessanter om voor te programmeren en heeft niks met de beveiligingscapaciteiten te maken. Als de Mac door genoeg gebruikers wordt gebruiker zal die ook interessant worden voor dat soort programma's. En aangezien de MAC beveiliging net zo brak is als die van Windows ga je daar ook problemen mee krijgen. Als je kijkt naar linux, die ook gewoon op een PC draait, zal daar nooit een werkbaar virus voor gemaakt kunnen worden. Dit omdat de Root + Kernel totaal anders werkt dan de andere twee besturingssystemen.

                2. Hardware matig is ene PC ook op elkaar afgestemd om optimaal te functioneren. Dus het smoesje dat dit alleen bij de mac zo is valt in het niet. Mac heeft leuke fantasie verhaaltjes ter motivatie waarom er van alles bij elkaar hoort en daar vragen ze dan ook een prijs voor die totaal onnodig is. Enige manier om hun ontwikkelings kosten terug te kunnen krijgen op zo'n beperkte gebruikersbasis. Linux op een PC is qua besturingssysteem gratis en qua hardware zit je rond de 600 euro. En dat werkt ook na 10 jaar 24/7 als server draaiende nog steeds net zo snel als dag 1. Windows daarin tegen pikt onderweg allerlei malware e.d. op waardoor er van de gebruiker verwacht wordt regelmatig opschoningsprogramma's te draaien. Doe je dit niet dan wordt windows inderdaad trager.

                3. Mac is beperkt. Dat beetje aanpassen stelt niks voor. Windows kun je aanpassen zoals je wilt. En als je bij Linux verstand hebt hoe de kernel aan te passen kun je daar zelfs nog meer mee dan Windows zonder stabiliteit e.d. in te leveren. En het mooie van Linux is dat het opensource is dus jan en alleman over de wereld maakt modificaties en andere programma's zodat aan alle wensen voldaan wordt. Zelfs het gamen gaat steeds beter waardoor ik steeds minder Windows draai.

                4. Geen idee waarom jij levensduur er bij haalt. Heb ook lange tijd dezelfde PC's gehad zonder iets te hoeven vervangen. Om de 4-6 jaar alleen wat hardware om mee te kunnen met de laatste ontwikkelingen. Maar sinds de economie stil staat wordt er niet meer geïnvesteerd. En de ontwikkelingen zijn er dan ook naar. Alleen wat frontbus veranderingen en andere trieste shit de laatste jaren.Dus op moment kun je ook rustig 8-9 jaar met dezelfde hardware samenstelling werken. Zonder dat er iets kapot gaat of dat je iets niet zou kunnen draaien.

                Dus...
                1. PC Linux
                2. PC Windows
                3. MAC
                Last edited by Falstyr; 19-11-2010, 12:16.

                Comment


                • Je hebt veel kennis van zaken, echter op programmeursniveau en ik zit een paar schalen lager als gebruiker.

                  Ik ben geen fanboy die een religie verkondigd (zoals Fitness-Maniak), maar een intensieve gebruiker die zijn beweegredenen geeft.

                  En mensen die blijven herhalen dat je voor 3K minder zelf je mac bouwt hebben niets van wat ik schrijf gelezen.

                  Waarom er geen virussen voor mac zijn boeit me niet zoveel als het feit dat er geen virussen voor mac zijn. Zoals ik aangaf is er nu weer die shift richting windows startende vanwege "een software engine" die macs doet verbleken naast een acer laptop, maar ik ga ervan uit dat deze vakkennis hier niet een actueel thema is.

                  Dus MAC gebruiker pur sang? Nee. Editor die een snelle workflow prefereert? Jup! Nu is dat voor mij en een hoop andere vakgenoten OSX.


                  Dit is hier trouwens een klassieker van een discussie aan het worden.
                  YouTube - "Mac vs PC vs Everyone" (HD)
                  Ssssmoking

                  Comment


                  • jij bent degene die niet leest, want ik heb al 3 keer gezegd dat je gewoon je eigen systeem kan bouwen en daar Mac osx op kan installeren. Windows heeft hier geen fuck mee te maken het gaat puur om hardware. Je moet niet jouw discussie met falstyr verwarren met de mijne.

                    De enige reden waarom er voor een mac meer betaald word is om het logo en de behuizing. Dat is het enige wat nog uniek is en wat je niet los kan krijgen, de rest, inclusief osx allemaal wel.

                    Comment


                    • Originally posted by Marv View Post
                      1. Een PC kan meer.
                      Klopt; spelletjes en virussen is mac echt ruk in, eerder aangegeven.

                      2. Een PC is qua stabiliteit net zo goed als een MAC als het niet beter is
                      Niet mijn ervaring, ben 5 jaar geleden overgestapt op mac en heb er altijd windows machines naast gehad en in mijn ervaring daarmee deden ze het in het begin aanzienlijk beter dan na een jaar.

                      3. Een PC kun je aanpassen naar eigen inzicht naargelang wat je nodig hebt
                      Een mac ook, maar binnen een stramien met op elkaar geteste randapparatuur.

                      4. Een PC is goedkoper
                      Op korte termijn wel en misschien ook op langere termijn afhankelijk van je budget, maar heb een macbook (voor internet en mail) en die heeft 2 acers (voor internet en mail) overleefd.


                      Wat je allemaal typt over dll en ftw snap ik niet, ik heb alleen mijn gebruikservaring. Ik las dat je ooit 1 keer bij een vriend achter een mac hebt gezeten en hem toen vervloekte. Damn gast ik heb gedurende een 4 jarige opleiding die dingen lopen bashen, maar toen ik een editstation ging bouwen en het krachtige alternatief destijds een Avid mediacomposer was met alleen al 25K aan outboard ben ik naar mac gegaan, die toen met mindere stats softwarematig meer klaarspeelde.

                      Sinds ze naar intell zijn gegaan is er ook een grotere opmars naar de hackintosh voor thuis, maar ik heb hier een editsuite (waar de mac niet eens het duurste onderdeel is) waar ik films monteer voor en met klanten, dan moet ik snel kunnen troubleshooten als er iets mis gaat en niet met illegale shit zitten.

                      Verder is nu pas 3DMAX voor mac uit, dus ze laten zeker te wensen over en nu CS5 premiere pro een nieuwe engine heeft voor REDcode video streams (waarop je met een laptop 3x 4K streams kan spelen) beginnen steeds meer mensen over te stappen, net zoals toen van Avid naar FCP. Maar dit is een ontwikkeling van de laatste paar maanden.

                      En ondanks al die te gekke pc's draait (in elk geval) de Utrechtse filmscene NOG 95% op mac.

                      Ik snap zeker de "het kan veel goedkoper gedachte" maar bij apple is dit nu gewoon niet zo. net zoals dat een iphone 180 pop kost om te maken en bijna een rug kost om een te hebben.


                      Man ik lijk wel de President van Apple zo in mijn eentje, willen we allemaal ff ontopic blijven? Ik ben klaar het woord is aan pc[/QUOTE]

                      Originally posted by Marv View Post
                      Je hebt veel kennis van zaken, echter op programmeursniveau en ik zit een paar schalen lager als gebruiker.

                      Ik ben geen fanboy die een religie verkondigd (zoals Fitness-Maniak), maar een intensieve gebruiker die zijn beweegredenen geeft.

                      En mensen die blijven herhalen dat je voor 3K minder zelf je mac bouwt hebben niets van wat ik schrijf gelezen.

                      Waarom er geen virussen voor mac zijn boeit me niet zoveel als het feit dat er geen virussen voor mac zijn. Zoals ik aangaf is er nu weer die shift richting windows startende vanwege "een software engine" die macs doet verbleken naast een acer laptop, maar ik ga ervan uit dat deze vakkennis hier niet een actueel thema is.

                      Dus MAC gebruiker pur sang? Nee. Editor die een snelle workflow prefereert? Jup! Nu is dat voor mij en een hoop andere vakgenoten OSX.


                      Dit is hier trouwens een klassieker van een discussie aan het worden.
                      dit is duidelijke taal, niet dat opschepperige over de prijs boeit me niet bla bla.
                      't klopt indd dat windows pc's na een jaar wat langzamer worden, meestal ligt dat aan hoe je je pc gebruikt en wat je erop hebt staan.
                      MAC vertraagt minder omdat die minder te voorduren heeft dan een Windows PC

                      Comment


                      • Originally posted by STED View Post
                        jij bent degene die niet leest, want ik heb al 3 keer gezegd dat je gewoon je eigen systeem kan bouwen en daar Mac osx op kan installeren. Windows heeft hier geen fuck mee te maken het gaat puur om hardware. Je moet niet jouw discussie met falstyr verwarren met de mijne.

                        De enige reden waarom er voor een mac meer betaald word is om het logo en de behuizing. Dat is het enige wat nog uniek is en wat je niet los kan krijgen, de rest, inclusief osx allemaal wel.
                        Ik heb nu al meerdere malen aangegeven dat ik een editsuite heb en niet daar kan gaan lopen kloten met illegale mac's.
                        Als apple zijn osx los aanbood voor zelfgebouwde pc zou het kunnen, maar zolang ze dit alleen in combinatie met hardware verkopen zit je nu eenmaal vast aan een totaaloplossing.

                        Als ik geen geld had zou ik nooit een mac kopen, maar die 3K die ik nu zou uitsparen op hardware valt in het niet bij de risico's van illegale mac's in mijn studio. bovendien kost mijn set in totaal wel rond de 20.000 E (inc. coloursynced monitoren van Eizo en JVC, breakoutboxen van Avid en Aja.
                        Monitorspeakers van DAS, Raidsysteem.

                        Al die merken trouwens goedkopere alternatieven, hoop niet dat we het daar nog over gaan hebben.
                        Ssssmoking

                        Comment


                        • bij mijn weten kun je in de mac store gewoon osx los kopen hoor?

                          Comment


                          • Originally posted by STED View Post
                            bij mijn weten kun je in de mac store gewoon osx los kopen hoor?
                            Ja voor je mac.. maar je vraagteken staat op de juiste plaats
                            Ssssmoking

                            Comment


                            • hoezo voor je mac? een mac is niks meer dan kale hardware.

                              Comment


                              • 20.000 euro voor 1 set kun je 20-25 PC sets van kopen. Dat de mac een langere levensduur heeft is dan ook meteen geen argument meer. No way dat 1 mac langer leeft dan 20-25pc's

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                                erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                                Antalya Escort
                                sikis
                                gaziantep escort
                                gaziantep escort
                                İstanbul Escort
                                istanbul escort bayan
                                sisli escort beylikduzu escort bayan
                                antalya escort atakoy escort
                                umraniye escort bayan
                                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                                Working...
                                X