Geen geld om je studie te betalen? Verkoop je nier

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Geen geld om je studie te betalen? Verkoop je nier



    Geen geld om je studie te betalen? Verkoop je nier



    7 mrt, 2013 door Henk



    Door het hoge collegegeld in het Verenigd Koninkrijk gaan steeds minder Engelse jongeren studeren. Om niet alle kennis verloren te laten gaan, werd een oplossing bedacht: een bemiddelingsbureau brengt studenten die een nier willen verkopen in contact met de zorginstellingen die deze bij patiënten transplanteren.

    Het idee komt van Brandon White, die de website Mutual Aid oprichtte. Studenten kunnen zich daarop aanmelden en moeten dan een medisch dossier overleggen; vervolgens neemt een zorginstelling bij hen in de buurt contact met ze op. White’s organisatie beperkt zich in principe tot het op de achtergrond faciliteren van de contacten tussen de betrokken partijen. White: “Het levert alleen maar winnaars op. Allereerst natuurlijk de studenten die zorgeloos verder kunnen studeren en natuurlijk de patiënten die een nieuwe nier ontvangen – in driekwart jaar tijd zijn de wachtlijsten met de helft geslonken.” Vanwege het succes hebben sommige zorginstellingen zelfs toegezegd een bescheiden korting te geven op de medische ingrepen. “Dat extra geld gaat dan naar de student, waardoor deze bijvoorbeeld zelfs een semester kan uitlopen.”



    Het lijkt erop dat de organisatie van White dus meerdere maatschappelijk problemen in een klap oplost. “In dat opzicht is het een uniek project. Dan zie je dus wat er mogelijk is als iedereen samenwerkt, want dat is de spirit die bij alle betrokkenen heerst.”

    Mutual Aid zelf ontvangt voor haar bemiddelingsrol slechts een bescheiden percentage van het totaalbedrag dat bij een transactie betrokken is. Hoeveel dit precies is, wil White niet zeggen. “Dat is ook niet belangrijk. Goed werk mag in principe goed betaald worden. Omdat mijn werk niet alleen praktisch nuttig is maar ook ideologisch van aard, verdien ik weinig meer dan de directeur van de gemiddelde zorginstelling.”

    Het succes van Mutual Aid is natuurlijk niet te verklaren als er geen markt voor zou zijn. Door stijgende studiekosten, is de markt booming. Student economie Blake (22) verkocht vorig jaar zijn rechter nier voor vier jaar voltallig collegegeld plus boekenkosten. “Ik zie het als een investering in jezelf. Het is belangrijk om te studeren. Je kunt natuurlijk gaan lenen, maar je wilt niet je werkende leven met een enorme schuld beginnen. Een tweede studie zit er natuurlijk niet in. Maar als kind groeide ik op in een gezin dat het niet breed had. Dat heeft mij geleerd om tevreden te zijn met wat ik heb. Ik ben dus vooral dankbaar: zonder Mutual Aid had ik niet kunnen studeren.”

    De mogelijkheid dat de overheid een deel van de kosten van het onderwijs voor zijn rekening neemt, zodat het collegegeld omlaag kan, vindt hij wel wat vergezocht. “Dan grijp je in in de markt en dat gaat op den duur tegen je werken, zo leert de geschiedenis. Kijk maar naar hoe het communistisch Rusland is vergaan.” Zijn vriend en studiegenoot Harry (19) denkt er net zo over, al uit hij wel enige bedenkingen van andere aard: “Het legt wel de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen bloot: vrouwen kunnen zich natuurlijk altijd prostitueren; dat is veel gemakkelijker en vrijblijvender. Maar goed, daar doe je weinig aan.”

    Bang voor schade aan hun gezondheid zijn de jongens niet. “Ik ben wel minder gaan drinken.” zegt Harry. “Dat is nog een bijkomend voordeel. Je gaat gezonder, bewuster leven. Mensen onderschatten wat het is als je met je eigen organen je studie betaalt. Ook voor de studie is mijn motivatie alleen maar gegroeid. Door een nier te verkopen voor je studie haal je echt het beste uit jezelf.”

    White zelf heeft evenmin weinig scrupules ten aanzien van de gezondheid van de studenten. “Vroeger werd het lichaam gezien als de gevangenis van de ziel. Studenten moeten leren om hun eigen lichaam als een mogelijkheid te zien”, verklaart hij. “Veel studenten hebben een verkeerd beeld van hun lichaam en zijn zich niet bewust van de marktwaarde van hun organen. Universiteiten zelf zouden hier ook beter voorlichting over moeten geven.”

    Voorlopig is Mutual Aid alleen in het Verenigd Koninkrijk actief. White verwacht dat binnenkort in andere landen soortgelijke initiatieven zullen ontstaan. “Op veel plekken is het tenslotte crisis.” zegt hij. “De kunst is om de crisis als een mogelijkheid te zien.”

    Zou in Nederland dan misschien ook een soortgelijk initiatief werken? Student Lisa vertelt: “Op zich vind ik het nog helemaal niet zo’n gek idee. Mijn ouders zijn rijk genoeg om mijn studie te betalen, maar voor mensen uit lagere klasses is dat niet het geval. Op deze manier behoudt echt iedereen toegang tot onderwijs, onafhankelijk van je sociaaleconomische achtergrond.”

    Gelukkig komen de studiekosten in Nederland nog niet een klein beetje in de buurt van die in het Verenigd Koninkrijk. Maar toch, mocht je je nier willen verkopen om je studie te betalen, overweeg dan contact op te nemen met Mutual Aid, en wie weet heb je binnenkort ook wel een zorgeloos leventje.

    bron: Geen geld om je studie te betalen? Verkoop je nier | Acties | Kritische Studenten Utrecht
    I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
    - Dave Tate

  • #2
    Dafuq.....
    En dat ze zich hier maar niet weggooien ieder jaar word het lesgeld weer duurder.
    En als je een beetje pech hebt en je hebt wat langer nodig betaal je inplaats van +-1800 euro een 8000+ euro voor je studiejaartje.
    Of ik het zelf ooit zou doen geen idee....

    Comment


    • #3
      sporen ze niet ofzo, je nier verkopen wtf me kinderen mogen er 1 hebben wanneer nodig en anders blijft ie lekker zitten

      Comment


      • #4
        Ja dit vind ik ook totaal niet kunnen en snap ook totaal niet waarom je het doet. Aan de andere kant: wachtlijst met de helft geminderd, studenten blij dat ze gratis kunnen studeren en dat ze überhaupt kunnen studeren. Zou het zelf nooit doen, maar heb dan ook weer de luxe dat mijn ouders mijn studie betalen.

        Comment


        • #5
          10k per schooljaar. Heb al moeite nu met 2k.
          "Aan****testosteron****hangen geen risico's want islichaamseigen****stof" -****Dexie****2013 ( het srs jaar)****

          Comment


          • #6
            Originally posted by NickP View Post
            Ja dit vind ik ook totaal niet kunnen en snap ook totaal niet waarom je het doet. Aan de andere kant: wachtlijst met de helft geminderd, studenten blij dat ze gratis kunnen studeren en dat ze überhaupt kunnen studeren. Zou het zelf nooit doen, maar heb dan ook weer de luxe dat mijn ouders mijn studie betalen.
            Gratis???niet echt dus want het kost je een nier

            Comment


            • #7
              Het word steeds geschuffelder ook. lmao

              Comment


              • #8
                Ik zou wel graag dexie zijn nieren verkopen, kan dat ook

                Comment


                • #9
                  Nier verkopen > HC > alles op rood
                  Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by quibus View Post
                    Gratis???niet echt dus want het kost je een nier
                    Ja oke daar heb je gelijk in.
                    Maar je kan van alles wat je in je lichaam hebt waar je er 2 van hebt ook met 1 leven. Of je dat er voor over hebt is iets anders.

                    Voor hun is de keuze best makkelijk blijkbaar: nier inleveren: studeren

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by pescatore View Post
                      Nier verkopen > HC > alles op rood > squaten
                      fixed

                      Gebeurd in aziatische landen toch al langer? Had laatst een documentaire gezien over organenhandel in India. Echt heel ziek. Als school 10k gaat worden, hoeft het voor mij ook niet meer. Dan ga ik vier jaar lang die hard werken en school niet lichtjes aan doen net als nu maar hard rammen. Dag dag jeugd.
                      "Aan****testosteron****hangen geen risico's want islichaamseigen****stof" -****Dexie****2013 ( het srs jaar)****

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by quibus View Post
                        Ik zou wel graag dexie zijn nieren verkopen, kan dat ook
                        Dan weet je zeker dat als er ooit iets met je gebeurd, je goeie nieren krijgt? Je mag ze wel lenen, 200 eu p/m. Wil ze wel terug als die ik nog heb het niet meer goed doet. Ok?

                        Comment


                        • #13
                          Ook goed voor bb-doelstellingen om net wél in die gewichtsklasse te blijven.
                          In college, a guy from another country told me that he had been "juicing" for a few years. He was a very poor thrower and it made me wonder just how bad he would be if he were "clean."

                          If I can drink water, sleep more, and eat normal and still defeat you while you're juicing hard, you probably don't have the aptitude. Sorry. Blame your genes. Dan John.

                          Comment


                          • #14
                            80.000 euro en geen cent minder. pfff. 8.000 eurie ga je toch geen orgaan voor doneren.
                            een dag niet geleefd..... dan ben je dood

                            Comment


                            • #15
                              Je zou is goed naar de minister van onderwijs moeten kijken....
                              Hoe kun je accepteren dat er mensen zijn die hun nieren verkopen zodat ze naar school kunnen
                              There are no shortcuts to any place worth going.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X