Kabinet wil snel bezuinigen op collegegeld

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • De uitdaging die een MBO studie met zich meebrengt is van dusdanig niveau dat je er inderdaad niet veel voor hoeft te doen. Dit geld niet voor alle, maar wel voor de meeste.
    There are no shortcuts to any place worth going
    178cm 88kg BP 120kg SQ 150kg DL 160kg

    Comment


    • Originally posted by GeneralIx View Post
      Grapjas. De meerderheid die ik ken en MBO doet, doet echt geen zak. Tijdens stage moeten ze, maar ervoor en erna gebeurt er niks, de toetsen stellen geen zak voor (ook hier vinden InHolland praktijken plaats overigens), dus die gasten werken echt niet hard.

      @ OH
      De Hoge Raad gaat ze opvreten net als een jaar of 30 terug. No worries.
      Ik heb het ook niet over mensen die voltijd opleiding mbo doen
      Deadlift: 6x100kg Bench: 5x65kg Squat: 6x90kg Military: 5x47.5kg

      Comment


      • las vandaag hoe gezakte VWO leerlingen een havo diploma verkregen. Moest meteen denken aan mijn examen toen leraren vroegen of ik wat met cijfers wilden gaan spelen. Mocht toen zelfs zover gaan door onbelangrijke vakken een 8 naar 6 te verlagen om dan op belangrijke zwakke vakken dan die 2 punten er bij te doen. Slaat allemaal nergens op.

        Ik roep al jaren dat het onderwijs steeds minder voorstelt. Scholen willen goede gemiddeldes van geslaagde studenten hebben voor subsidies. Maar verder qua invulling leer pakket doen ze niks en is het niks. Heel het onderwijs was al naar de klote toen ik nog naar school ging. Laat staan wat voor tering zooitje het nu is.

        Anderzijds ben ik ook wel gedeeltelijk eens met striktere eisen aan studenten. Je kan vaak slapend (vaak zelfs letterlijk) door een opleiding heen.
        Last edited by Falstyr; 21-07-2011, 17:37.

        Comment


        • Overdrijven is een vak Fal. zie k

          @ GiX, heb er een hard hoofd in. Met dit kabinet kan alles.

          Zit je op je niveau moet je er voor werken. Zit je onder je niveau, heb je veel vrije tijd idd :P
          ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
          We like it
          ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

          Comment


          • mbo is een lachtertje... je leert weinig van je opleiding, het meeste leer je van je stage. De examens zijn gewoon toetsjes. Ik heb al meer moeite moeten doen om mijn wiskunde toets voor de 1e periode hbo te halen dan het examenwerk wat ik heb moeten maken voor mijn MBo opleiding.

            Ik ben het er mee eens dat studenten teveel vrije tijd hebben, maar om dat nu financieel te straffen schrikt alleen maar mensen af om bijvoorbeeld een extra minor te doen ofzo.

            Comment


            • Hoeveel mensen die hier beweren dat je 'slapend door een opleiding heen kan komen' hebben zelf een studie gedaan? Ik wil dan wel een opleiding horen waar je 'slapend' door heen kan komen. Het is een hele verheldering om te horen dat studeren niks voorstelt en ik maar denken dat ik de afgelopen maaden totaal geen rust heb gehad en bijna omviel van al het werk dat ik moest verrichten, maar goed zoals al gezegd studeren is easy.

              Dat studenten opeens meer moeten betalen slaat nergens op. Het is nu al niet slim om langer te studeren dan normaal gesproken het geval moet zijn.
              Want je kunt alleen een prestatiebeurs krijgen voor de jaren die voor de opleiding normaal gesproken nodig zijn. Doe je over een 3 jarige bachelor 4 jaar, dan zul je het laatste jaar geen prestatiebeurs krijgen en moet je lenen. dit is ongeveer 250 a 300 euro per maand, dus 3000 euro op jaar basis.
              Zelfde geld voor een master, als hij 1 jaar duurt en je doet er 2 jaar over dan krijg je ook geen prestatiebeurs meer. Dus dan gaan er ook weer 3000 euro fluiten.

              Iemand die nu dus 2 jaar vertraging heeft wordt dus dubbel genaaid. Hij loopt 2 jaar 3000 euro mis, dus 6000 euro moet hij bij lenen of bijverdienen en dan komen er nog eens enkele duizenden euros boven op voor die achtelijke boete. Volgens mij kun je dan meteen een boom gaan zoeken en je op hangen, omdat zo je toekomst dan lekker naar de klote gaat en je de boel niet meer kunt betalen. Extra bestraffen is dus niet nodig, aangezien je al 3000 euro per langer uitlopend jaar erbij moet dokken.

              Vergeten moet men ook niet dat een jaar langer studeren ook betekent dat men weer 1 jaar meer dan normaal college geld moet betalen, dat is 1700 euro per jaar en als je sowieso al wat leent naast de normale basis en prestatiebeurs, dan loopt je schuld ook nog eens op met 3000 euro per jaar, want je kunt nog ongeveer 250 euro per maand bij lenen, wat velen waarschijnlijk ook doen.

              Even een totaal overzichtje van de extra kosten van iemand die 2 jaar langer studeert dan normaal:

              Collegegeld: 2 x 1700 = 3400 euro
              Boete: 1 x 3000 = 3000 euro
              prestatiebeurs wordt lening: 2 x 3000 = 6000 euro
              lening naast prestatie en basisbeurs: 2 x 3000 = 6000 euro

              Dan moet de student dus naar 2 jaar tijd 18400 euro meer ophoesten dan hij normaal gesproken zou moeten, als hij zijn opleiding zonder vertraging had afgerond. Zonder die boete is dit bedrag alsnog fix, namelijk 15400 euro en daar moet men de rente van de lening niet vergeten. Jawel dames en heren de overheid kan ook nog een paar centjes meer verdienen aan langstudeerders, want dan lenen ze meer. Dus ook zonder deze boete is langstuderen niet echt slim en alles behalve aantrekkelijk.

              Oh en hoe zat dat toch met de grote hypocr.. ik bedoel onze geweldige mark rutte, hoelang heeft hij eigenlijk over zijn studie gedaan? Hij heeft het toch netjes op tijd afgerond of niet soms?
              Last edited by Misterfit; 22-07-2011, 00:31.

              Comment


              • Als je een studie doet die je ligt en past bij wat je aankan zijn er geen excuses om er heel lang over te doen, of om enorm 'hoog' op te geven over die studie. Bijvoorbeeld: Bollenbozen en makkelijk onthoudende hersentijgertjes kunnen met gemak medicijnen of rechten doen.. heeft weinig met leepheid, maar heel veel met hersencapaciteit te maken. Onzinnig om op dat punt de ene boven de andere studie te plaatsen (buiten dat het wel lang duurt om bijv. medicijnen af te ronden).
                Maar de eerste de beste ingenieur of arts zou het nooit zijn gelukt om mijn studies binnen 8 jaar te doen. En ik zou tot mijn dood naar school kunnen gaan om automonteur te worden en dan nog zou ik net aan een band verwisselen.
                Wij hebben elkaar allemaal nodig!
                Wat wel telt is inzet en daadkracht: Het is waar dat er veel opleidingen zijn waar de leerstof en de docenten stinken. En ook veel leerlingen zijn weinig waard, maar ook dat is de leeftijd. Gun iedereen zijn ontwikkeling en begrijp dat wij allemaal nodig zijn om lekker te draaien

                Comment


                • iedereen zegt ook dat langstudeerders er voor kiezen om er langer over te doen, maar dat is de grootste bullshit die er is. Ja, er zijn er genoeg die maar wat aankloten, maar er zijn er ook genoeg die er langer over doen door persoonlijke problemen oid die niet onder ziekte vallen.

                  Comment


                  • laat ze maar lappen ben het met falstyr eens!

                    Comment


                    • @Misterfit: OMG, mijn dochter gaat zo goed als zeker studeren over 2 jaar.
                      Ik vraag me oprecht af waar we al dat geld vandaan moeten halen............
                      "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                      Comment


                      • Originally posted by Beaudien View Post
                        @Misterfit: OMG, mijn dochter gaat zo goed als zeker studeren over 2 jaar.
                        Ik vraag me oprecht af waar we al dat geld vandaan moeten halen............
                        Zorg dat je niet langer studeert dan nodig, want ieder jaar dat je langer studeert betekent duizende euro's meer kosten. Het is alles behalve goedkoop, ook al ben je geen langstudeerder.

                        Als je gewoon normaal prestatiebeurs en basisbeurs hebt en ook nog wat bij leent zal je schulden na 4 jaar op 10.000 a 12.000 euro zitten. Gratis is het dus zeker niet.

                        In mijn ogen zijn er al genoeg maatregelen om studenten te stimuleren. Verwaarloos je je studie dan kom je er dus nu al niet goed mee weg, het gaat je meerdere duizend euro's per jaar kosten, nu al.

                        Iedereen weet toch dat de VVD (en andere) geld nodig heeft en meent onder de smoes 'langstudeerders straffen en stimuleren om beter hun best te doen' dit te bewerkstelligen. Dit gaat alleen om meer geld in het laadje krijgen en niet om studenten te stimuleren beter hun best te doen. Sterker nog, men hoopt dat studenten langstudeerders worden, want dan kan men meer geld vangen.

                        Comment


                        • Duh...natuurlijk gaat het om meer geld in het laatje te krijgen. En de studenten zijn echt niet de enige die moeten inleveren. We hebben lange tijd luxe en weelde gekend waarin iedereen kon doen en laten wat ze wilden. We hadden immers voldoende gelden om te verkwisten. Nu moeten we op de centen letten en gaat alle luxe er als eerste aan. Dus ook de luxe om onnodig lang over een studie te doen.

                          Zou eerder lopen klagen tegen landen zoals Griekenland waar wij de dupe van worden en waarvoor die gelden allemaal vrijgemaakt moeten worden. En een dankjewel van die klaplopers hoef je niet te verwachten hoor. En moet je na gaan van de vele "humanistische" support acties Nederland nog meer heeft en waar ons geld aan verspild wordt. Denk aan Afrika. Dit klinkt wellicht racistisch, maar die apen zitten al een paar 100 jaar vast in hetzelfde patroon. Kunt zoveel moeite en tijd en geld in dat continent stoppen, maar beter wordt het echt niet. Laat natuurlijke selectie maar optreden om de zwakken op te ruimen. Lange tijden van droogte is niks nieuws daar en hadden ze met enige vorm van intelligentie wel een oplossing voor kunnen verzinnen. Vooruit denken is niet aan die simpele zielen besteed.
                          Last edited by Falstyr; 22-07-2011, 17:44.

                          Comment


                          • @Misterfit

                            Onnodig lang en luxe is een contradictie, kan simpel weg niet.

                            1. het is namelijk geen luxe, omdat je het uit eigen zak moet betalen was vroeger al zo.
                            en
                            2. je doet een opleiding niet onnodig lang, je doet hem nodig lang, zie punt 1.

                            Deel 2 van je verhaal, zelfs zonder Griekenland zou deze maatregel er komen. Je verhaal trekt dus op niets.

                            Iets met babyboom > ouderen > kosten geld, leveren niets op.

                            Voor de rest ben ik het met je eens harder straffen, strengere regels enzo huppa. Zit met smacht te wachten wanneer ze dat ook gaan liberaliseren, dus een opleiding de originele prijzen mag vragen tussen de 7000 en 15.000 euro per jaar.

                            Ga maar lekker lenen, jij kiest er namelijk voor om een betere positie, vrijheid, blijheid zoiets.

                            ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                            We like it
                            ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

                            Comment


                            • Originally posted by onderhandelen View Post
                              @Misterfit

                              Onnodig lang en luxe is een contradictie, kan simpel weg niet.

                              1. het is namelijk geen luxe, omdat je het uit eigen zak moet betalen was vroeger al zo.
                              en
                              2. je doet een opleiding niet onnodig lang, je doet hem nodig lang, zie punt 1.

                              Deel 2 van je verhaal, zelfs zonder Griekenland zou deze maatregel er komen. Je verhaal trekt dus op niets.

                              Iets met babyboom > ouderen > kosten geld, leveren niets op.

                              Voor de rest ben ik het met je eens harder straffen, strengere regels enzo huppa. Zit met smacht te wachten wanneer ze dat ook gaan liberaliseren, dus een opleiding de originele prijzen mag vragen tussen de 7000 en 15.000 euro per jaar.

                              Ga maar lekker lenen, jij kiest er namelijk voor om een betere positie, vrijheid, blijheid zoiets.

                              Volgens mij bedoel je falstyr, aangezien je inhoudelijk op zijn verhaal in gaat.

                              En strak plan trouwens om maar weer naar de 7000 a 15000 euro te gaan. 90% minder studenten en dan wil ik jou nog wel eens zien janken, want dan gaat het economisch niet echt meer goed met nederland als niemand meer kennis van zaken heeft.

                              Jullie schijnen te vergeten dat de overheid de studie niet betaald om het de studenten lekker makkelijk te maken en hun een gunstig leventje te bezorgen, maar dat investeren in studenten de benodigde vakkundige mensen oplevert, die Nederland hard nodig heeft. Financieren in de studenten is fanancieren in een beter Nederland en economie. Dat is de enige reden waarom de overheid er interesse in heeft om de studenten te ondersteunen. Maar blijf vooral lekkker door schreeuwen, misschien dat het je zowaar nog lukt om ons land naar de klote te helpen, want dat zal gebeuren als men deze maatregel van jou zou doordrukken.

                              Comment


                              • Originally posted by Misterfit View Post
                                Zorg dat je niet langer studeert dan nodig, want ieder jaar dat je langer studeert betekent duizende euro's meer kosten. Het is alles behalve goedkoop, ook al ben je geen langstudeerder.

                                Als je gewoon normaal prestatiebeurs en basisbeurs hebt en ook nog wat bij leent zal je schulden na 4 jaar op 10.000 a 12.000 euro zitten. Gratis is het dus zeker niet.

                                .
                                Maar ouders betalen in principe die studie toch meestal? Ik zou niet graag willen dat ze al met een schuld van 12.000 euro haar leven feitelijk moet beginnen.
                                Wel hebben wij nu al gezegd dat we voor haar studie sparen en dat met alle liefde doen, maar dat we wel verwachten dat zij dus hard aan de slag gaat, anders is het klaar en mag ze een baan gaan zoeken.
                                "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                                erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                                Antalya Escort
                                sikis
                                gaziantep escort
                                gaziantep escort
                                İstanbul Escort
                                istanbul escort bayan
                                sisli escort beylikduzu escort bayan
                                antalya escort atakoy escort
                                umraniye escort bayan
                                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                                Working...
                                X