Kabinet wil snel bezuinigen op collegegeld

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Originally posted by erik1982 View Post
    Studeren=vooruitgang
    Meestal wel inderdaad.


    Ik vind de bezuinigingen een beetje scheef.
    Er gaat op nagenoeg alle studierichtingen bezuinigd worden, dacht ik.

    Maar ik denk dat er een aantal stromingen zijn die helemaal geschrapt moeten worden als het op financiering aankomt.
    Ze zijn al de goede weg ingeslagen om eindelijk eens te bezuinigen in de kunst en cultuur, daar had al veel eerder het mes in gezet moeten worden.

    Maar al die lanterfanters in al die richtingen en de gasten die wel willen studeren omdat ze nog niet willen werken en niet weten wat ze dan moeten gaan studeren en dan maar geschiedenis of iets vaags gaan studeren.....al die gasten kosten ons bakken vol geld elk jaar weer. Laat die gasten zelf voor de kosten opdraaien allemaal. We hebben gemeentehuizen volgeladen met kunst rotzooi waar niemand op zit te wachten, muzikanten die de hele dag lekker kunnen aanlummelen en doen wat ze leuk vinden, theologen die iets weten over het geloof, lekker belangrijk, filosofen die hebben geleerd te denken over dingen waar anderen eerder over nagedacht hebben en zaken waar een ander misschien niet over nadenkt en oplossingen zoeken waar nog geen probleem voor is bedacht.
    Waarom moet ik meebetalen aan kunst die ik waardeloos vind? Of aan muziek die ik bagger vind? Ik houd van andere muziek, die geen financiering of subsidie krijgt, waarom krijgen ze dat niet? Die muziek noemen ze populair, is niet zomaar populair, moeten we dan voor een stelletje dat andere muziek wil en niet wil werken meebetalen?

    Laten ze lekker sponsors gaan zoeken om op te teren. Net als voetballers, die werken ook niet, mogen lekker voetballen elke dag, heerlijk en worden er rijk van.

    De miljarden verslindende goede doelen, zakkenvullers.....ook subsidies afpakken, nog meer dan ze nu al hebben gedaan.
    1e Masters Superbody YBF 2011!
    Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

    Comment


    • #32
      Als aanvulling op het onderwijs stelsel. Rond de tijd dat ik in de tweede zat begon men met dat studiehuis gebeuren. Als er iets is wat niet werkte... En daar zijn ze mee verder gegaan. Steeds minder onderwijs en meer in groepjes projectjes en zelf studies zitten doen. Heb letterlijk slapend door me examen jaar heen gerold en op het hoogst mogelijke niveau afgerond.

      Daarna voortgezet onderwijs geprobeerd, maar was net zo'n troep als middelbaar. Denk je eindelijk les te gaan volgen om een baan te leren krijg je allerlei algemene troep, merendeels herhalingen van het middelbaar, ter opvulling met maar 2 vakken waar je echt wat aan hebt. En daar moet je 4 jaar mee verspillen? Man ik had in een maand tijd me huiswerk voor het hele jaar gedaan en zat de rest altijd in de kroeg of bioscoop. Ben toen maar nuttigs gaan doen en gewoon gaan werken met baan gerichte cursussen in me vrije tijd. Cursussen waarvan een groot deel door het bedrijf zelf geïnvesteerd werd. Had in een half jaar tijd dezelfde papieren en kennis als degene die een 4 jaarse opleiding hebben gevolgd. Dat zegt veel over de opvulling/troep die opleidingen toevoegen aan een studie richting. En de overige tijd aanvullende cursussen gedaan. Me vrienden hadden niks toen ze op de arbeidsmarkt kwamen terwijl ik al 4 jaar praktijk ervaring had opgedaan, meer kennis en een eigen huis met inkomsten.

      Dan weet ik genoeg over wie zijn tijd heeft verspild en hoe rampzalig het onderwijs is tegenwoordig.

      Originally posted by erik1982 View Post
      Vaak zie je dergelijke reacties ook van mensen met frustraties of spijt dat ze zelf niet gestudeerd hebben. Oogkleppen....??
      Enige frustratie die ik heb is dat ik richting de 30 ga en nog steeds niet weet wat ik qua baan wil. Het werk dat ik doe is omdat het makkelijk voor me is en goed betaald, maar leuk is een heel ander verhaal. Zelfs van me hobby werk maken was ook geen succes.

      Denk je leuk fitness instructeur/personal trainer te zijn en volgt daar de cursussen voor, maar wordt alleen maar geïrriteerd van die domme mensen die je moet begeleiden. Om nog maar te zwijgen over hoe de sportscholen de instructeurs binden qua vrijheid om te begeleiden. Uit commercieel oogpunt moet iedereen hetzelfde standaard schema in de machines doen. Daar heb je geen instructeur/begeleider voor nodig.

      Denk je iets in de IT te gaan. Niveau 4 Netwerk beheerder gedaan en ook dat werd niks.

      Ben heel tevreden met alles in me leven, maar als ik over werk begin word ik altijd lichtelijk depri. Denk dat ik net zoals me vader ga worden die tig x per jaar overspannen thuis zit en de dagen telt tot zijn pensioen. Sinds groep 6 basisschool loopt iedereen al te zeiken over wat je later wilt worden. Nu is het later en weet het nog niet. Daarom zie ik werk als een noodzakelijk kwaad. En hebben al die opleidingen/cursussen die ik gedaan heb iets toegevoegd? Absoluut niks. Gelukkig ben ik een auto-didact, want anders zou het wel erg bedroeven zijn geweest qua kennis economie hier.

      Originally posted by onderhandelen View Post
      Wat moet je toevoegen dan?
      Iets productiefs in plaats van de hele tijd alleen maar in de boeken zitten. Je krijgt ladingen subsidies en financieringen en daar mag best wel iets tegenover staan. Dan de eeuwige student uit te hangen. Op een bepaald moment is het gewoon tijd om het studentenleven achter je te laten. Anders ben je in mijn ogen geen haar beter dan een werkloze die uitkeringen trekt en daar niks voor terug hoeft te doen.

      @Marnop
      Heel veel beelden en kunst/cultuur wat we op straat zien is echt bedroevend. Ze hebben hier paar maanden terug een beeld geplaatst wat in mijn ogen nergens op slaat. Die nieuwe tijds kunst en moderne stromingen in zijn geheel vind ik niks. Alles wat mij boeit qua kunst/cultuur is oud en al lang gemaakt en hoeft niks nieuws meer bij. En de kunstenaars die wel verder willen moeten dan inderdaad maar sponsoren gaan vinden zodat hun kunst in een galerij kan komen ipv op straat.

      Toen ik een schilderij wilde heb ik die persoon ook zelf betaald/gesponsord en was geen subsidie werkje. Maar ja men ziet de overheid als sponsor...Eigenlijk zouden bedrijven/scholen/instituten gericht op kunst/cultuur elkaar maar moeten ondersteunen/sponsoren. Net zoals elk ander het ook moet doen.

      In Rotterdam heb je elk jaar een paar cultuur festivals. Komt allerlei voedsel en muziek en dergelijke samen in het park. Op het eten na viel er voor mij niks te beleven. En de enige muziek die wellicht interessant zou zijn zoals Pan Fluit uit Japan of dat fluit geval uit zuid amerika. Rest zat ik echt niet op te wachten met het getrommel en gedoe.
      Last edited by Falstyr; 26-11-2010, 10:53.

      Comment


      • #33
        ....voor de verandering....helemaal mee eens!!!!
        There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed.

        Comment


        • #34
          @Fal ik had ook gewild meteen te beginnen met cursus voor Fitness, dit werd niet goed gevonden aangezien ik nog geen 18was dus ben ik CIOS gaan doen.
          Kan nu moeilijk gaan stoppen omdat ik dan eventjes alles kan terug betalen en dat geld heb ik niet.
          Dus ik maak het af, ben het helemaal met je eens dat je het in een versneld tempo kan gooien maar dat gebeurd niet hier op het MBO.
          Calisthenics / Street workout

          Comment


          • #35
            Het valt ook niet mee te beslissen op 16-18 jarige leeftijd wat je wilt doen de rest van je leven ongeveer. Ik zit nu ook echt heel erg of ik mezelf als specialist of officier der mariniers zou willen zien.. Het is ook niet makkelijk om te beslissen vind ik..
            "Straight outta gym"

            Comment


            • #36
              Ik ben zelf ook student maar ik vind het eigenlijk wel logisch dat de overheid genoeg heeft van mensen die 5/6/7 jaar over een studie doen waar 4 jaar voor staat. Aan de andere kant snijdt de overheid zichzelf ook een beetje in de vingers want (als het goed is) worden veel masters ook niet meer vergoed. Er zullen dus genoeg mensen zijn die best willen en kunnen studeren maar het financieel niet meerkunnen opbrengen.
              Wel apart: als de overheid zo'n haast heeft en genoeg heeft van trage studenten, zou het fijn zijn als ze het ook echt mogelijk maken om meer studies versneld af te ronden. Dat kan bij ons namelijk niet.

              Comment


              • #37
                @ iedereen die er mee eens is:

                Hoe zit het dan wanneer je een andere studie wilt gaan doen? Als je bijv. 1 of 2 jaar een verkeerde studie volgt, en je erachter komt dat je iets anders wilt studeren, kost die vergissing je al gauw 5000 euro per jaar? Dit moet toch niet kunnen, maak daar dan een uitzondering voor ofzo. Als je 2 jaar blijft zitten, oké, volkomen gelijk in.

                Comment


                • #38
                  Originally posted by Pink View Post
                  Ik ben zelf ook student maar ik vind het eigenlijk wel logisch dat de overheid genoeg heeft van mensen die 5/6/7 jaar over een studie doen waar 4 jaar voor staat. Aan de andere kant snijdt de overheid zichzelf ook een beetje in de vingers want (als het goed is) worden veel masters ook niet meer vergoed. Er zullen dus genoeg mensen zijn die best willen en kunnen studeren maar het financieel niet meerkunnen opbrengen.
                  Wel apart: als de overheid zo'n haast heeft en genoeg heeft van trage studenten, zou het fijn zijn als ze het ook echt mogelijk maken om meer studies versneld af te ronden. Dat kan bij ons namelijk niet.
                  Er zijn scholen waar je je studie binnen 2 of 3 jaar af kan ronden. Dan wordt je stage ingekort, en maak je hele lange dagen.

                  Comment


                  • #39
                    Vroegah had je ook verschillende stromingen. 3-4-5 jaar afhankelijk hoe snel je het wilde. Werk en een dag naar school of school en deel werken. Maar voegt dat echt wat toe? Je gaat een versnelde stroming doen door meer materie in kortere tijd in je kop te stampen. Erg leuk, maar nutteloos.

                    Kijk eens naar een studiepakket? Voort gezet onderwijs herhaalt nederlands niveau basisschool. Kom op. Als je na het middelbaar nog niet in staat bent een brief te schrijven dan moet je bij jezelf na gaan of je wel het intellectueel vermogen voor de opleiding hebt. De reden die gegeven wordt om een uitgebreid pakket te hebben is om iemand zo algemeen mogelijk op te leiden. En als het niet gaat dat ze terug kunnen vallen. Wederom leuk en aardig en werkt tot het papiertje van middelbaar onderwijs binnen is. Maar daarna wordt het tijd om iets vak specifieks te leren. De tijd voor algemene opleiding is op dat moment gewoon voorbij. Herhaling van herhaling op herhaling voegt geen reet toe. Waarom haken velen af? Echt niet omdat het zo zwaar is, maar zo fucking saai en eentonig. Je leert gewoon niks nieuws, maar je moet wel aanwezig zijn.

                    Door wat vak specifieker aan de gang te gaan kan een groot deel van het les pakket geschrapt worden. Men kan sneller door de opleiding heen gaan en als het niet is wat men wil nog een studie er achter aan plakken. In de tijd van 4 jaar kan men makkelijker 2 vak specifieke opleidingen volgen als alle algemene onzin uit het pakket gewerkt wordt. Zoiets als amerika waarbij je zelf een les pakket samenstelt met vakken die je wilt. Leraren kunnen dan vak gericht les geven in groepen mensen die echt wat willen leren. Geen gezeik meer van verplichte studie groepjes omdat er geen bekwame leraren aanwezig zijn. Etc etc...

                    Daarnaast zitten we gewoon economisch een tijdje in minder welvarende tijden. Iedereen die basis economie heeft gevolgd weet dat dit niet de tijden zijn om in luxe zaken te gaan investeren zoals meer en langer studentje zijn.
                    Last edited by Falstyr; 26-11-2010, 15:52.

                    Comment


                    • #40
                      Originally posted by erik1982 View Post
                      Beginnen met 1 jaar uitloop, daarna mag je geen uitloop meer hebben en de volgende stap is dat iedereen vanaf jaar 1 5000 euro gata betalen.
                      Ik zie een glansrijke toekomst voor de Nederlanse kennis economie!!! Als die Groningse gasbel leeg is, gaat NL falliet, want kennis om met wat anders geld te verdienen is er dan niet meer.....
                      +1, helemaal mee eens

                      Comment


                      • #41
                        Originally posted by Falstyr View Post
                        Vroegah had je ook verschillende stromingen. 3-4-5 jaar afhankelijk hoe snel je het wilde. Werk en een dag naar school of school en deel werken. Maar voegt dat echt wat toe? Je gaat een versnelde stroming doen door meer materie in kortere tijd in je kop te stampen. Erg leuk, maar nutteloos.

                        Door wat vak specifieker aan de gang te gaan kan een groot deel van het les pakket geschrapt worden. Men kan sneller door de opleiding heen gaan en als het niet is wat men wil nog een studie er achter aan plakken. In de tijd van 4 jaar kan men makkelijker 2 vak specifieke opleidingen volgen als alle algemene onzin uit het pakket gewerkt wordt. Zoiets als amerika waarbij je zelf een les pakket samenstelt met vakken die je wilt. Leraren kunnen dan vak gericht les geven in groepen mensen die echt wat willen leren. Geen gezeik meer van verplichte studie groepjes omdat er geen bekwame leraren aanwezig zijn. Etc etc...

                        Veel mensen zouden prima meer stof in een kortere tijd in hun kop kunnen stampen want we hoeven niks te stampen. Wij voeren namelijk 80% van de tijd niks uit. Colleges waar 3 uur voor staat, maar de leraren zijn na een uurtje wel klaar. Als de colleges uberhaupt al nuttig zijn...vaak wordt de stof uit het boek gewoon samengevat. Er zit een jongen in onze klas die naast rechen ook psychologie doet om toch zoveel mogelijk uit die tijd te halen. Hij mist helaas wel precies de colleges die er wel toe doen, omdat die tegelijkertijd staan gepland met psychologie. Dit komt voor op HBO's, ik heb geen idee hoe het met uni's zit.
                        Die aanpak in de VS klinkt wat dat betreft een stuk efficienter

                        Originally posted by NoGettinOver View Post
                        Er zijn scholen waar je je studie binnen 2 of 3 jaar af kan ronden. Dan wordt je stage ingekort, en maak je hele lange dagen.
                        Doen ze niet bij de meeste studies op saxion, tenzij je al een MBO 4 diploma hebt.

                        Comment


                        • #42
                          Tja, als je naar 1 jaar extra nog niet klaar bent moet je jezelf toch eens achter de oren krabben. Ik denk dat zo'n regeling op zich wel stimuleert om je opleiding in maximaal 5 jaar af te ronden.

                          De negatieve kreten over op leeftijd zijn en dan nog studeren op je 24/25e zijn overigens wel erg kortzichtig. Mensen die eerst een MBO afronden en dan door gaan naar het HBO komen al snel aan deze leeftijd. Mochten ze dan nog eens vertraging hebben gehad dan gaan ze er overheen.

                          Je hebt overal van die lamballen die liever feesten dan serieus zijn zowel in het studentenleven als daarbuiten. Maar dat zegt niet dat je ze dan allemaal maar over één kam moet scheren. Veel studenten waaronder ik zijn serieus met hun toekomst bezig. Ik betaal al v.a. mijn 18e alles zelf dus als er geen studie financiering was geweest had ik waarschijnlijk niet verder gekomen dan mijn MBO. Nu zit ik in mijn 4e jaar HBO en ben hard op weg om lekker af te studeren en te gaan werken of een master te doen.

                          En wie denk je dat er nou het meest last van heeft als onderwijskosten hoger worden? De mensen die goed onderlegt zijn, of de mensen die het allemaal zelf moeten doen?
                          There are no shortcuts to any place worth going
                          178cm 88kg BP 120kg SQ 150kg DL 160kg

                          Comment


                          • #43
                            Originally posted by IJsBlok View Post
                            studie financiering verkorten naar 3jaar?
                            Yes alles wordt 1 jaar gekort

                            Originally posted by Beaudien View Post
                            Waar ik erg van baal, is dat als het zo door gaat met die bezuinigen mijn dochter niet eens kán gaan studeren omdat het geld er wellicht niet voor is.
                            Exact dat is het gevolg ervan. Stel je voor dat je dochter het met moeite dus uitloop kan halen of een foute keus maakt dus na 1 jr (verplicht) gaat wisselen van opl. oid tja shit happends.
                            ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                            We like it
                            ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

                            Comment


                            • #44
                              Originally posted by Falstyr View Post
                              Als Nederland echt in het bezit was van een goede kennis economie van hoog opgeleiden hadden we geen programma's zoals "oh oh Cherso" en andere schertsvertoningen als dom vermaak.
                              Kom op maat heb respect voor je wederpartij en kom met goede argumenten. Met dit soort argumenten neem jij jezelf en gesprekspartner niet serieus, terwijl
                              erik1982 een goed verhaal heeft en erg goed argumenteert.
                              ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                              We like it
                              ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

                              Comment


                              • #45
                                Originally posted by Falstyr View Post
                                Iets productiefs in plaats van de hele tijd alleen maar in de boeken zitten.
                                Lol, ben je een grapje aan het maken? Productiever dan studeren kan niet.

                                Zal je ff 1 dag uit mijn schema geven, DI van 13 tot 23.00 college. Das effectief 10 uur werken. Dacht je dat ik daarna vrij was? no way.....er is ook nog een woe en een do enz enz. Ooh wacht je denkt weekend ben je lekker vrij haha Forget about it.....das voorbereiden voor week daarop en leerstukken doornemen die erg complex zijn of je onvoldoende begrijpt, ter voorbereiding op het tentamen.

                                Studeren is 24/7 werken.

                                Originally posted by Falstyr View Post
                                Je krijgt ladingen subsidies en financieringen en daar mag best wel iets tegenover staan. Dan de eeuwige student uit te hangen. Op een bepaald moment is het gewoon tijd om het studentenleven achter je te laten. Anders ben je in mijn ogen geen haar beter dan een werkloze die uitkeringen trekt en daar niks voor terug hoeft te doen.
                                Zal je uit de droom helpen. Betaal alles uit mn eigen zak, komt geen cent subsidie van te pas, maat

                                Originally posted by Falstyr View Post
                                maar als ik over werk begin word ik altijd lichtelijk depri.
                                Lelijk maat. Heb t met je te doen.
                                Last edited by onderhandelen; 26-11-2010, 23:06.
                                ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                                We like it
                                ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                                erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                                Antalya Escort
                                sikis
                                gaziantep escort
                                gaziantep escort
                                İstanbul Escort
                                istanbul escort bayan
                                sisli escort beylikduzu escort bayan
                                antalya escort atakoy escort
                                umraniye escort bayan
                                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                                Working...
                                X