Discussie op de sportschool

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Originally posted by jantje91 View Post
    Dat geloof ik niet zo.
    omdat?

    Comment


    • #47
      Originally posted by marnop View Post
      Maar melkzuur heeft dus geen negatieve invloed op de spiergroei, maar positief.
      Yep.melkzuur en andere "afvalstoffen" hebben een positieve invloed op

      -Afgifte van groeifactoren zoals IGF-1 en FGF (Insulin-like Growth Factor 1 en Fibroblast Growth Factor)
      -Langere verhoogde melkzuur aanwezigheid werk in op GH afgifte
      -Afgifte van bepaalde prostaglandinen zoals PGE2 en PGF2
      As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
      Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
      Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

      Comment


      • #48
        Originally posted by jantje91 View Post
        Stel dat de melkzuurvorming een negatieve invloed heeft op je spieropbouw, dan lijkt het mij dus belangrijk om voldoende rust tussen je setjes te doen, zodat het lactaat weer teruggevormt word wordt tot glycogeen.
        Dan zou je heeel lang moeten wachten. Lactaat moet eerst via de lever weer omgezet worden tot glucose (gluconeogenese) dan via de bloedbaan weer de spier bereiken om vervolgens gestapeld te worden tot glycogeen.
        As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
        Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
        Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

        Comment


        • #49
          3 of 4 sets per oefening lijkt me?

          en dan lijkt me niet meer dan 3 verschillende oefeningen voor één spiergroep.

          Comment


          • #50
            Originally posted by marnop View Post
            Lactaat is gewoon een brandstof op dat moment en wordt geen glucogeen.
            Maar melkzuur heeft dus geen negatieve invloed op de spiergroei, maar positief.
            Deze man heeft zeer gelijk. Melkzuur is niet alleen een afval stof maar voorkomt ook blessures. Het maakt je lichaam aan om je spieren te beschermen/ "oliën" & is een korte buffer voor zuurstof. (je lichaam begint het aan te maken wanneer je spieren teveel spanning geven en er onvoldoende zuurstof/vocht aanwezig is).

            Als je gewoon goed sport en daarna goede rust+vocht neemt kan je lichaam het verwerken en afvoeren.
            -Hormonaal in balans= Lichamelijk & Geestelijk in balans-

            Comment


            • #51
              Originally posted by BodyExperience View Post
              Deze man heeft zeer gelijk. Melkzuur is niet alleen een afval stof maar voorkomt ook blessures. Het maakt je lichaam aan om je spieren te beschermen/ "oliën" & is een korte buffer voor zuurstof. (je lichaam begint het aan te maken wanneer je spieren teveel spanning geven en er onvoldoende zuurstof/vocht aanwezig is).

              Als je gewoon goed sport en daarna goede rust+vocht neemt kan je lichaam het verwerken en afvoeren.

              Melkzuur wordt zeer snel verbrandt. Na de training is het melkzuur weg, het wordt gevormd en vrijwel meteen verbrand door de aerobe vezels.
              Melkzuur wordt gemaakt als bij product om voldoende ATP te kunnen genereren tijdens anaerobe inspanning.

              Comment


              • #52
                Naar mijn weten is het zeer inefficiënt om melkzuur te vormen, aangezien dit minder ATP oplevert dan dat het glucose wordt afgebroken mbv zuurstof, maar het is iig beter dat je lichaam melkzuur vormt en zo nog ATP doet laten ontstaan ipv dat je helemaal geen ATP kan vormen..

                Over de tijd hoe snel melkzuur afgebroken wordt in de lever heb ik geen idee verder.. Volgens mij gaat dit niet super snel, maar een cooling down zou dit proces versnellen als ik me niet vergis..
                "Straight outta gym"

                Comment


                • #53
                  Originally posted by Waterpoloboy View Post
                  Naar mijn weten is het zeer inefficiënt om melkzuur te vormen, aangezien dit minder ATP oplevert dan dat het glucose wordt afgebroken mbv zuurstof, maar het is iig beter dat je lichaam melkzuur vormt en zo nog ATP doet laten ontstaan ipv dat je helemaal geen ATP kan vormen..
                  Dat is de enige reden.

                  Originally posted by Waterpoloboy View Post
                  Over de tijd hoe snel melkzuur afgebroken wordt in de lever heb ik geen idee verder.. Volgens mij gaat dit niet super snel, maar een cooling down zou dit proces versnellen als ik me niet vergis..
                  Melkzuur verbrandt direct in de spiervezels op het moment dat de vezels weer in aerobe toestand komen.

                  Comment


                  • #54
                    Originally posted by erik1982 View Post
                    Dat is de enige reden.



                    Melkzuur verbrandt direct in de spiervezels op het moment dat de vezels weer in aerobe toestand komen.
                    Daarom is die cooling-down ook handig, want dan blijven je toevoer van bloed en zuurstof tijdelijk hoger dan wanneer je direct zou stoppen met je training..

                    Erik of iemand anders. Even een vraag. Krachttraining is voor namelijk anaerobe dissimilatie van glucose, waardoor er dus melkzuur ontstaat.. Toch heb ik nooit spierpijn door lactaatvorming, aangezien je dan heel snel spierpijn moet hebben en mijn spierpijn komt vaak pas de volgende dag. Heeft dit er mee te maken dat je in rust al direct je melkzuur afbreekt dat je vormde bij die 8 herhalingen? Hoewel de intensiteit zeker een rol zal spelen hierbij dan wanneer als je minder rust zou nemen, want dan ga je zeker verzuring krijgen..

                    /edit: We gaan trouwens off-topic gezien het onderwerp waarmee de TS begonnen is.. of niet?
                    Last edited by Iron Mind; 24-02-2011, 14:26.
                    "Straight outta gym"

                    Comment


                    • #55
                      Originally posted by Waterpoloboy View Post
                      Daarom is die cooling-down ook handig, want dan blijven je toevoer van bloed en zuurstof tijdelijk hoger dan wanneer je direct zou stoppen met je training..

                      Erik of iemand anders. Even een vraag. Krachttraining is voor namelijk anaerobe dissimilatie van glucose, waardoor er dus melkzuur ontstaat.. Toch heb ik nooit spierpijn door lactaatvorming, aangezien je dan heel snel spierpijn moet hebben en mijn spierpijn komt vaak pas de volgende dag. Heeft dit er mee te maken dat je in rust al direct je melkzuur afbreekt dat je vormde bij die 8 herhalingen? Hoewel de intensiteit zeker een rol zal spelen hierbij dan wanneer als je minder rust zou nemen, want dan ga je zeker verzuring krijgen..

                      /edit: We gaan trouwens off-topic gezien het onderwerp waarmee de TS begonnen is.. of niet?
                      Aangezien jullie geen bullshit lullen maar dingen waar ik van leer, vind ik het niet erg.

                      Comment


                      • #56
                        Originally posted by Waterpoloboy View Post
                        Daarom is die cooling-down ook handig, want dan blijven je toevoer van bloed en zuurstof tijdelijk hoger dan wanneer je direct zou stoppen met je training..

                        Erik of iemand anders. Even een vraag. Krachttraining is voor namelijk anaerobe dissimilatie van glucose, waardoor er dus melkzuur ontstaat.. Toch heb ik nooit spierpijn door lactaatvorming, aangezien je dan heel snel spierpijn moet hebben en mijn spierpijn komt vaak pas de volgende dag. Heeft dit er mee te maken dat je in rust al direct je melkzuur afbreekt dat je vormde bij die 8 herhalingen? Hoewel de intensiteit zeker een rol zal spelen hierbij dan wanneer als je minder rust zou nemen, want dan ga je zeker verzuring krijgen..

                        /edit: We gaan trouwens off-topic gezien het onderwerp waarmee de TS begonnen is.. of niet?

                        Tijdens de krachttraining verlaagt je ATP spiegel gedurende de set. Om ATP te regenereren word glucose deels afgebroken wat dan melkzuur als bij product geeft. Op het moment dat jij rust pakt aan het einde van de set word het melkzuur in hoge mate verbrand om de ATP voorraad te herstellen. Dus ja, je breekt het melkzuur direct af tijdens de rustperiode tussen de setjes door. De vroege spierpijn, verzuring, wordt ook niet door lactaat veroorzaakt. Late spierpijn is waarschijnlijk het gevolg van een microtrauma van de spiercellen en dan met name in de actine filamenten. De exacte oorzaak is nog steeds niet helemaal duidelijk.

                        Bij mij komt spierpijn ook meestal 12 tot 24 uur na de training opzetten.

                        Comment


                        • #57
                          Originally posted by erik1982 View Post
                          De vroege spierpijn, verzuring, wordt ook niet door lactaat veroorzaakt. Late spierpijn is waarschijnlijk het gevolg van een microtrauma van de spiercellen en dan met name in de actine filamenten. De exacte oorzaak is nog steeds niet helemaal duidelijk.
                          Ja, dat mijn late spierpijn ontstaat is te wijten aan de microtrauma die veroorzaakt zijn tijdens de training dmv de gewichten, aantal herhalingen en uitvoering etc.

                          Ik dacht dat de vroege spierpijn wel te wijten was aan de lactaat vorming, kan jij misschien hier voor wat opheldering zorgen, erik?

                          (Mooi dat het leerzaam gevonden wordt, ikzelf vind het namelijk zeer interessant!)
                          "Straight outta gym"

                          Comment


                          • #58
                            Zit stiekem mee te lezen... Vind het ook boeiend
                            Er zijn geen excuses als je echt iets wilt bereiken.

                            Comment


                            • #59
                              Voor het activeren van de spier wordt er een signaal gegeven vanuit de hersenen via het centrale zenuwstelsel naar het perifere zenuwstelsel waarna de prikkel via het calciosoom ( een opslag plek voor calcium) calcium vrij laat. Dit calcium zorgt voor de activatie van ATP waardoor de configuratie van de myosinekoppen wordt veranderd en er een verschuiving van de actinevezels plaatsvind, de spiercontractie. De myosine kop laat los en de actinevezels keren terug naar hun oude toestand, ontspanning van de spiervezel. ATP word hierbij (bij de spiercontractie) omgezet naar ADP en P.
                              Het calcium wordt weer terug gepompt naar het calsiosoom waardoor de spiercel gereed wordt gemaakt voor de volgende contractie. Maar ADP en P remmen de pompfunctie van de calciumpompen in de cel. Het calcium slaat ook neer met het P en waardoor het terug pompen van de calcium naar mate de oefening vordert steeds verder afneemt. Hierdoor zwakt het calciumsignaal steeds verder af en vermoeid de spier.
                              Eerder werd aangenomen dat kwam door een ophoping van lactaat en de daarop volgende PH daling. Dat is niet het geval. Het verminderde calciumsignaal is verantwoordelijk voor de vermoeide ( en het verzurende gevoel) spieren.

                              Comment


                              • #60
                                Originally posted by erik1982 View Post
                                Dat is niet het geval. Het verminderde calciumsignaal is verantwoordelijk voor de vermoeide ( en het verzurende gevoel) spieren.
                                Om een prachtig stuk theorie even samen te vatten als ik het goed begrijp. Het verminderde calciumsignaal zorgt ervoor dat er minder contractie van sarcomeren kan plaatsvinden, omdat door een gebrek aan calcium de myosine niet kan binden aan de actine, waardoor een contractie van de sarcomeer uitblijft of minder plaatsvindt? Zodat er een afname aan kracht ontstaat, doordat er in totaal minder spiervezels kunnen samentrekken en de prestatie van de spier ook achteruit gaat..

                                Even voor de mensen die wat minder in de biologie zitten van groot naar klein

                                Spier - Spierbundel - Spiervezel - Myofibril - Sarcomeer - Actine en Myosinemoleculen

                                @ Erik, heb je een bron voor deze kennis of is dit jouw algemene kennis? Niet om je te bekritiseren of iets dergelijks totaal niet, maar aangezien ik graag een eigen bibliotheek bijhoudt voor mezelf van sites met dit soort nuttige informatie.
                                "Straight outta gym"

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X