4 weken vetverlies programma

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • 4 weken vetverlies programma

  Door omstandigheden ben ik een tijdje niet zo actief geweest. Ik ben wel lekker door gegaan met trainen (hoewel ik nog veel meer uit mijn training kan halen), mijn grootste problematiek is diëten.

  Het is inmidels weer zeer rustig in mijn omgeving en ik heb zin om echt te gaan knallen, bovendien heb ik nog nooit gebulkt!

  Vanaf januari komt er een wedstrijd bij ons in de sportschool en het doel is simpel: wie de meeste spiermassa aanzet wint! Voor elke kilo extra vet die je aanzet krijg je aftrek punten en uiteraard is dat ook niet erg prettig voor de zomer (de wedstrijd duurt een half jaar).

  Tussen 27 - 30 december volgt een weegmoment (tanita). Om de 6 weken worden je resultaten bij gehouden dmv een smoelenboek. De persoon die dit organiseert is zelf een wedstrijdbodybuilder en hij vraagt niet veel geld voor eventuele begeleiding dus dat kan altijd nog een optie zijn.

  Hoe dan ook is het een groot voordeel om zo ripped mogelijk te zijn voor dit weegmoment.

  29 november gaan mijn 4 weken in. Vanaf 1 januari heb ik dus een half jaar de tijd om in een zo'n goed mogelijke shape te komen. Ik heb nog nooit gebulkt dus dat word interessant! Ik heb al een mooi schema voor ogen waar ik het maximale uit mijn trainingen mee kan halen. Voor de aankomende weken ligt de focus op clean voedsel en heel veel cardio.

  Dieetmenu:

  maaltijd 1:
  30 g brinta
  180 ml melk mager
  15 g whey vanille

  maaltijd 3
  tonijnsalade op basis van 100 g tonijn, tomaat en kruiden

  maaltijd 4
  100 g kip roerbak met paprika en ui
  100 g zilvervliesrijst (gekookt)
  5 ml olie

  maaltijd 5
  kiwi
  20 g paranoten

  maaltijd 6
  wheyshake
  30 g whey
  250 ml melk mager

  trainen

  maaltijd 7
  100 g roodvlees (mager)
  100 g zilvervliesrijst (gekookt)
  200 g groente
  5 ml olie

  water: 3 flessen water 0.5 liter, 2 koppen thee (+100 ml melk)

  Vanaf 1 januari zal ik verder gaan met een bulk log

  Ik maak van het weekend ook even nieuwe foto's om de progressie bij te houden + huidplooimeting en centimeters.

 • #2
  ps. de zilvervliesrijst van lassie bevat 2 x zoveel vezels als die van andere merken (6+ g per 100 g ongekookt)

  Comment


  • #3
   Succes ermee!
   http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/50671-log-2012-steefdk.html

   Comment


   • #4
    En maaltijd 2?

    Comment


    • #5
     Als je die wedstrijd wilt winnen, is het dan niet het beste om op de startdatum zoveel mogelijk lichaamsvet te hebben? Al het vet wat je nadien verliest helpt je dan toch in je score? Of begrijp ik de regels verkeerd?
     Vergeet niet je lachspieren te trainen.

     Comment


     • #6
      Het zijn inderdaad maar 6 maaltijden!

      In feite is het prima als je je vetpercentage behoud (eerst maanden bulken en vlak voor het einde cutten), alleen voor een verhoogd vetpercentage krijg je punten aftrek.

      Aangezien ik bijna de gehele wedstrijd ga bulken zal ik aardig vet worden, mijn vetpercentage zit nu rond de 24% en dat is al aardig hoog. Mijn doel is dus om na de bulk droger te worden dan ik er over 4 weken voor zal staan, dit zal eveneens voordelig zijn op de tanita. Daarnaast zal ik vast lichtelijk wat massa zijn verloren zodra ik de bulk in ga en die win je ook snel weer terug. Ik will qua supplementen creatine gaan gebruiken, hopelijk lukt het om dan net iets meer uit de training te halen qua kracht.

      Al met al een leuke uitdaging en het zal ook zeer verassend zijn wat een bulk met mijn lichaam doet. Ik denk dat ik nog een heel klein beetje kan profiteren van het feit dat ik nog niet zo heel lang train!

      Iig bedankt voor het suc6 wensen

      Comment


      • #7
       komt toch de valsspeler in me naar boven. er wordt een tanita gebruikt. vocht ziet deze tanita als vet. weeg. drink water weeg. vet% stijgt.

       als je veel zoutinname hebt de dagen vantevoren = hoger vet%
       als je depleted bent heb je minder intramusculair vocht in verhouding tot vocht uit vetmassa, en vaak zorgt dit ook voor een verhoging van het vet%. (je spieren bestaan uit minder vocht. het apparaat denkt dat je minder spiermassa hebt. in principe klopt dit ook, doordat je spieren uitgedroogd zijn en minder volume bevatten. (carb + creatine loaden heeft een tegenovergesteld effect).

       dus je deplete (je bent redelijk ver depleted als je hebt gecut). je houd carbinname laag de dag voor je weegmoment.

       drie dagen voor je gaat wegen, hou je je zoutinname laag, en drinkt normale hoeveelheid vocht. de dag voor de weging en op de dag van de weging zelf, gooi je je zoutinname flink omhoog. plakjes kipfilet eten ipv normale kipfilet. gedroogde salami eten. halve liter boullion. etc etc. ook veel drinken.

       je gaat dan enorm veel onderhuids vocht vasthouden, wat geindentificeerd wordt als vetmassa. als het goed is, is je gewicht 1.5-2 kilo meer als normaal.

       je doet zowat het tegenovergestelde als wat een bodybuilder voor een wedstrijd doet.
       ---------------------------------

       je gaat dan gewoon doen wat je van plan was. lekker bulken. twee-drie weken voor het einde. ga je twee-drie weken ud2 doen. de laatste carb+creatine load plan je 1 dag voor het laatste weegmoment.

       doordat je vooraf depleted was via ud2, en dan carb load. kunnen je spieren meer vocht vasthouden, en volume krijgen. de creatineversterkt dit nog eens. meer vocht in spieren zorgt dat het lijkt alsof je meer spiermassa hebt. je spiercellen zijn voller, en je spieren ogen groter. impendantie meter meet meer spiermassa, minder vetmassa.

       zonder ook maar iets in spier aan te komen, of vetmassa te verliezen. zal het lijken of je zomaar 2 kilo massa hebt gebouwd, en 2-3% vet hebt verloren. (als je heel zeker wilt weten, kun je het een en ander testen op de bio impendantie meter voor je dit gaat doen voor de wedstrijd).
       -------------------------------

       verder denk ik dat als je als vrouw zijnde, blij kan zijn als je een 2 kilo spiermassa in die zes maanden kan pakken (met behoud van vet% door het gewonnen vet eraf te cutten). als er ook mannen meedoen, dan maak je bijna geen schijn van kans.

       anyways, veel succes
       More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

       Comment


       • #8
        Kijk, dynobet weet hoe 'ie een tanita kan cheaten....
        Vergeet niet je lachspieren te trainen.

        Comment


        • #9
         Hé dynobet, dat "truucje" had je inderdaad al is aan mij laten weten omdat ik niet begreep waarom ik duidelijk was afgevallen maar dat apparaat aan gaf dat ik spiermassa was verloren en bijna niet in vetmassa was verloren. Ik heb toendertijd mijzelf 2 x laten wegen, waarvan ik de 2e x 300 ml water had gedronken. Elke ml heeft deze weegschaal als vet gemeten en daarbij gaat je vetpercentage ook omlaag (omdat je gehele volume meer is).

         Ik zal waarschijnlijk de enige vrouw zijn die mee doet, ik wil daarom echt alles uit de kast halen om ook maar een klein beetje kans te maken. Dit zou alleen mogelijk zijn als er de meeste mannen problemen hebben met hun voeding (te weinig of teveel junk).

         De erg getrainde mannen hebben als nadeel dat zij al tegen hun top aan zitten (of ze zijn al niet meer naturel).

         Nu is het de vraag hoeveel mensen er mee doen (tot dusver 4 los van mij en mijn vriend) en wat hun huidige kennis is. Mijn vriend doet ook mee dus eigenlijk maak ik al geen kans haha, maar wie weet reageert mijn lichaam heel extreem goed op goed eten, goed trainen en creatine. Vooral met trainen doe ik niet veel onder in kracht dan de gemiddelde man (niet de werkelijke kracht, maar gebruikte kracht zeg maar), maar dit heeft ook te maken met grenzen verleggen.

         Ik trainde toevallig samen met een collega en hij wou wel is zien dat zijn tengere vrouwlijke collega 95 kg zou kunnen doen op de leg extension (hij zat normaal onder de 50 kg met veel reps). Bij de 95 kg dacht hij al tegen zijn max. aan te zitten. Ik vroeg hem om nog een keer op e hogen tot er minder dan 8 reps uit kwamen. Uiteindelijk kwam ik op een 5 x 105 kg uit en hij 8 x 105 kg. Ditzelfde maakte ik mee met mijn vriend. Ik heb hem ook gepusht hoger te gaan en inderdaad kon hij de 95 kg nu wel makkelijk hebben. en nog meer.

         Of dit nu met onderlinge strijd te maken heeft weet ik niet, misschien worden er dan wel hormonen in gang gezet die je naar een hoger level brengen. Ik moet zeggen dat ik soms mijzelf haast in een soort trance moet brengen om bepaalde gewichten te halen en de pijn te kunnen verbijten, dit lukt ook niet bij elke oefening of iedere training.

         Ik wijk een beetje af, maar het valt mij op dat mensen veel te luchtig trainen. Ik heb elke training weer ziekelijke pijnen te verdragen en dat is meestal wel aan mijn gezicht af te lezen. Ik zal denk ik wel moeten om daar als enige vrouw in het krachthonk een beetje mee te kunnen komen, ik probeer wel de focus te leggen op de uitvoering en dat gaat steeds beter!

         Vanaf januari wil ik de trainingen nog iets verzwaren door een piramidetraining te doen met 4 sets (momenteel doe ik nog 3). In de daaropvolgende maanden wil ik nieuwe oefeningen toevoegen, meer dropsets en supersets. Alles voor die elke prikkel. Mijn lichaam kan het tegen die tijd ook beter hebben met die extra dosis aan voeding.

         Mocht het nog niet blijken, ik ben razend enthousiast! Nu nog 4 weken honger lijden, want daar vind ik echt geen bal aan. Er is dit keer wat leuks in het vooruitzicht en dat helpt.

         Comment


         • #10
          Leuke wedstrijd.
          Maar zorg ervoor dat je vol vocht en vet bent voor de start. Dus vooraf even verkeerd gaan bulken.

          Ik zou tijdens de wedstrijd gaan voor een vorm van carbcycling en de eiwitten lekker hoog houden.
          Goed op timing werken rond de trainingen en bij het wakker worden.

          Ga niet gokken op flink bulken en daarna weer diep cutten, kan nog wel eens zeer zwaar tegenvallen. Ik ken erg weinig mensen die echt flink netto resultaat hebben op termijn als ze zo werken. In ieder geval geen enkele wedstrijdbodybuilder.
          Je kan wel bulken, maar dan moet dat erg clean en met mate gedaan worden en dus zoals ik al zei goed op timing. Je zal dan optimaal groeien met weinig vet aanzetten. Het eventuele cutten moet dan in aanloop naar het einde gedaan worden door intensivering van de trainingen en toevoegen van cardio, eventueel met een kleine verlaging van carbs inname.

          Je kan ook de juiste supplementen er bij nemen voor optimale resultaten. Niet alleen creatine.
          1e Masters Superbody YBF 2011!
          Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

          Comment


          • #11
           misschien moet je eens gaan kijken naar myo reps of een ander systeem gebaseerd op rest pauze. leuke aan myo reps, is dat je het kan implementeren in vrijwel ieder trainingsschema.

           goed dat je zo gemotiveerd bent. zolang je gemotiveerd bent, is de kans groot dat je vooruit gaat.
           More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

           Comment


           • #12
            hé mannen, thanks voor jullie tips! Carb cycling is zeker een optie, maar er zijn vele varianten en ik wil uiteraard geen laag kh dag op een trainingsdag! Misschien is 5 dagen bulken (hoog kh, hoog eiwit, gem. vet) en 2 dagen cutten (laag kh, hoog eiwit, gem. vet) een idee? Zeg 2300 kcal op de bulk dagen en 1700 kcal op de laag kh (iets in die trant). Ik heb iig 4 weken om een perfect schema uit te denken, zowel voor voeding als training.

            De dagen voor de weging is het kerst dus dan heb ik zeker geen moeite met bulken hoor haha! Dat komt dus even mooi uit!

            @ marnop, aan welke supps zat je te denken? Mijn standaard supps bestaan uit multivit, vit c 1000, visolie, glutamine, bcaa's, creatine...

            @dynobet , ik zal even naar die myo reps kijken of ik er iets mee kan

            Comment


            • #13
             De supps die je nu neemt zijn al zeer goed, misschien arginine er bij doen en calcium tabs, maar er is een goede superfatburner die echt goed is, vind ik.
             Super Fat Burners | Afslankproduct
             Is voor iedereen een aanrader. Als deze goed getimed wordt ingenomen dan is die echt perfect.
             Werkt niet zoals de stackers en het is niet zo dat je vet er af vliegt, deze werkt totaal anders. Je moet hiermee echt goed blijven trainen.
             1e Masters Superbody YBF 2011!
             Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

             Comment


             • #14
              Even gekeken naar wat die myoreps zijn, klinkt interessant! Iig het proberen waard en prima als nieuwe boost.

              Comment


              • #15
               Ik zit even mijn foto (profielpic) te bekijken en jeetje.. wat een vooruitgang heb ik dan nu nog gemaakt! Vooral mijn biceps zijn veel voller. Tijd voor een nieuw rug pic dus, helaas ook wat minder droog nu:P

               Comment

               Sidebar top desktop

               Collapse

               Actieve discussies

               Collapse

               Working...
               X