Wat te doen?!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Wat te doen?!

    Hoi allemaal!

    Ik ben nieuw op dit forum en wil heel graag hulp van jullie!
    Internet sites vertrouw ik nooit en zeggen te mooie dingen, dus jullie ervaringsdeskundigen kunnen mij vast en zeker betrouwbare informatie en tips geven.
    Ik ben een vrouw van 24 jaar, 163 cm lang en ik weeg 60.5 kilo. Niet teveel, niet te weinig.
    Ben tevreden over mijn lichaam op 2 dingen na. Mijn buik en bovenbenen. Verder ziet mijn lichaam er prima uit en is er geen overtollig vet te bekennen.
    Ik wil mijn buik platter, dat is deze eigenlijk altijd geweest op de afgelopen 2/3 jaar na en de laatste tijd is het wat erger geworden en mijn bovenbenen mogen gewoon iets minder dik zijn.
    Mijn gewicht schommelt eigenlijk al jaren tussen de 55 kilo en de 60 kilo.
    Ik begrijp dat ik gezonder moet eten en onder andere op de verzadigde en onverzadigde vetten moet letten.
    Maar hoe begin ik? Ik voel me niet fijn in een sportschool dus wil eigenlijk zoveel mogelijk thuis/buiten doen.
    Wat is nu het verstandigste voor mij? Ik werk 40 uur in de week in een winkel, loop de hele dag dus ben licht actief.

    Moet ik gaan hardlopen? touwtje springen? Buikspieren?
    Zo ja, heeft er iemand enig schema of iets voor me zodat ik weet hoelang ik bijv. moet hardlopen om überhaupt iets te bereiken? Vind het erg lastig om hier iets duidelijks over te vinden dus daarom mijn hoop dat jullie me kunnen helpen.
    Ik hoor heel graag iets van jullie

    Groetjes

  • #2
    Hoi,

    Wat je wilt is de compositie van je lichaam veranderen. Dat zal neerkomen op vetverlies en wat aankomen in spiermassa. Voor een vrouw betekent dit dat je er fitter en strakker uit zult zien.

    Ik heb twee links voor je waar je mee aan de slag kunt:

    Body Workshop - Vetverlies voor Dummies
    Body Workshop - Crash and Burn

    De sleutel zit in voeding afstemmen op je doelen. Dit hoeft niet saai te zijn, maar je wilt er wel overzcht in krijgen en dit verbeteren. Daarnaast ligt het een beetje aan je huidige niveau wat fitheid betreft. Ik zou meestal beginnen met wat cardio zoals fietsen of hardlopen in combinatie met weerstandtraining. Ben je vrij fit dan zou ik 2-3 keer per week 30-45 minuten naar de sportschool gaan, begin je net dan zou ik wat cardio combineren met oefeningen thuis met je lichaamsgewicht en dit uitbouwen.

    Het is dus niet echt een kwestie van wat is de magische manier maar eerder waar sta je nu en waar wil je heen. Daar stem je op af wat er moet gebeuren. Weerstandstraining is echter altijd het fundament waar je een mooier en fitter lichaam op wilt baseren.

    In de links kun je alles vinden om zelf aan de slag te gaan. Mocht je echt hulp zoeken dan zie je onderaan mijn bericht een link waar ik voor gemotiveerde Bodynetleden programma's maak en begeleiding op het gebied van voeding en training verzorg voor de komende periode.

    Succes
    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

    Comment


    • #3
      Dankjewel voor je reactie. Weerstandstraining? Kan ik dit ook in die 2 linkjes vinden? En waar ik nu sta is dat ik niet blij ben met die dingen van mijn lichaam en dat ik er echt aan toe ben er iets aan te doen. Ik wil inderdaad strakker worden en zoals ze het noemen een platte buik. ik ga de linkjes even doorlezen. Dankjewel

      Comment


      • #4
        Weerstandstraining is gericht op kracht. Dit kan variëren van thuis met je eigen lichaamsgewicht aan de slag gaan tot zelf thuis met een barbell basisoefeningen te doen.

        Gr
        Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

        Comment


        • #5
          Ik ben echt een ramp met dit soort dingen want ik ben er dus nog niet in thuis blijkt wel. ik heb nu met dit artikel mijn kcal behoefte uitgerekend en wat ik in moet nemen om een negatief balans te krijgen. Ook heb ik de macronutrienten uitgerekend. De uitkomsten hier van zijn dat de hoeveelheden die ik op een dag moet binnen krijgen? In mijn geval 1450 kcal, 122 gr eiwitten 61 gr vet en 121.5 gr koolhydraten.

          Comment


          • #6
            Het is geen magisch getal hè zoals ook al staat omschreven, gewoon je voortgang meetbaar maken en waar nodig aanpassingen maken. Maar dit is wel een goed uitgangspunt op zich.

            Combineer dat met een trainingsprogramma'tje dat je thuis kunt doen en hou je voortgang bij. En vooral, wees geduldig, denk in 3-4 maanden in plaats van 3-4 weken. Ik snap dat mensen ongeduldig zijn, maar om écht wat bereiken dat kost je wat tijd.

            Mss dat Tara nog online is vandaag, die heeft eigenlijk het afgelopen half jaar gedaan waar jij wss naar op zoek bent. Vrouwelijke input doet het vaak vrij goed bij vrouwen namelijk. Maar das wel een niet-lullen-maar-poetsen chick. Dan kun je eigenlijk alles bereiken dat je in je hoofd hebt.
            Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

            Comment


            • #7
              Hallo Vallrich! Leuk dat je wat wilt gaan ondernemen, met de uitspraken die jij boven hebt opgeschreven ben ik ook een half jaartje geleden gestart met krachttraining. Ik ben dan wel naar een sportschool (basic fit) gegaan, maar moet ook prima thuis kunnen, waar jij je fijn bij voelt. Niks moet en alles is mogelijk, zolang je maar consequent bent en jezelf niet voor de gek houdt.

              Wat je allereerst goed op weg gaat helpen is denk ik myfitnespall downloaden en daar voeding bijhouden voor een aantal weken. Dit icm met de artikelen die op de website van Pescatore staan zou je er wel uit moeten komen of die 1450 kcal met macro-verhoudingen voor jou z'n werk doen. Ik meet zo'n 2-3x per week mijn gewicht, taille en heupen op. Dit is voldoende info om bij te kunnen houden of je de gewenste hoeveelheid vet verliest, of niet.

              Ik ken jou natuurlijk niet en dit is ook geen vooroordeel oid, maar ga vooral jezelf niet voor de gek houden. Voordat ik met krachttraining (trainingen met gewichten) begon was ik af en toe wat laks met m'n voeding achteraf gezien. Eetlepeltje ketchup hier, boterhammetje meer, etc. Tikt al snel aan en je resultaten zijn niet meer betrouwbaar, want dat kan echt veel verschil maken op een wekelijkse calorie-inname, die "kleine dingetjes erbij".

              En zoals ik al zei: je moet niks. Lust je geen havermout? Eet dan geen havermout maar iets anders. Vooral dingen eten en doen waar je jezelf fijn bij voelt want dan pas ga je doen wat je leuk vindt én resultaat zien, omdat het voor jou vol te houden valt. En niet te moeilijk denken. Zoals Pescatore zei, het moet meer een 3-4 maanden mentaliteit zijn ipv 3-4 weken (alsnog genoeg tijd om er van de zomer strak bij te zitten haha). Als je inhoudelijke vragen hebt, stel ze gerust
              Food is an important part of a balanced diet.
              ~Fran Lebowitz

              Comment


              • #8
                Hoi Tara.
                Dankjewel voor je reactie. ik vind het moeilijk om koekjes en zoete dingen te laten maar ik moet zeggen dat het gister en vandaag goed gaat. Ben maandag begonnen met die dingen sowieso te schrappen. ik gebruik de fatsecret app, daar zet ik inderdaad al mijn voeding in en ik hou er rekening mee dat ik mijn macronutrienten binnen krijg zoals ik berekend heb. Als ik me nu straks opmeet en er zijn inderdaad centimeters of millimeters van mijn buik/heupen/ benen af dan kan ik er dus van uit gaan dat het werkt? En krachttraining inderdaad. Moet ik dan vooraf ook cardio doen om mijn hartslag hoog te krijgen? ik heb hier zo geen verstand van en wil het graag allemaal leren. Maar die sites waarvoor je voor alles moet betalen vind ik gewoon nog link omdat ik niks weet en niet weet of het werkt bij mij. Extra dingen zoals een extra boterham of iets doe ik nu nog niet, maar er zal een dag komen inderdaad dat ik ga cheaten gok ik. ik wil er nu echt 1000% voor gaan en ben me ook bewust dat ik dit niet in 4 weken ga zien en het lijntje heb wat ik wil. Ik vind het erg fijn om met mensen er over te praten die er verstand van hebben. Thuis heb ik gewichten dus ik kan thuis inderdaad trainen. Hardlopen kan buiten dus ook geen probleem. Misschien als ik beter in mijn vel zit dat de sportschool een optie is maar op dit moment niet. Je raad me dus aan 2/3x in de week opmeten en wegen, en me aan mijn kcal en macronutrienten houden en krachttraining? Hoe vaak per week moet ik trainen? Sorry voor de vele vragen. Wel fijn dat er een vrouw is met hetzelfde als ik! Ben blij dat je gereageerd hebt

                Comment


                • #9
                  Ik ben ook best wel een zoetekauw, eigenlijk ook hartig... Wat voor jou denk ik handig is om binnen die macro's 1x per week een lekkere pizzatje met chocomousse in te plannen of whatever you like. Zelf eet ik ook niet 24/7 figuurlijk gezien rijst met kip en groenten, vrijwel niemand. Vooral als je aan het begin van de week zegt: zaterdagavond heb ik zin in wat lekkere dingen, creëer daar dan wat ruimte voor in de fatsecret-app, heb je gelijk iets om naar uit te kijken.

                  Zelf eet ik voor het slapen gaan altijd magere kwark, maar om het lekkerder te maken doe ik er altijd een eetlepel cacao of kaneel in met soms wat flavourdrops (kan je even googlen, via verschillende sites verkrijgbaar, geen kcals). Zo maak ik voor mezelf een lekker "toetje" voor het slapen gaan en heb ik 's nachts geen knorrende maag. Op een gegeven moment als je een beetje gewend ben aan "netjes" eten (lees: geen 2 pakken koekjes per dag) zul je denk ik wel creatiever worden met je voeding. Maar met een simpele basis beginnen lijkt me handig, zodat je je daar nu even op kan focussen en dus ook die 2-3xpw kan meten wat je voortgang is in lichaamsmetingen.

                  Cardio kun je naar mijn idee beter na je krachttraining doen als je bijvoorveeld een half uurje wilt hardlopen. Dan ben je niet half uitgeput voordat je aan je krachttraining begint. 5-10 minuutjes voor krachttraining om een beetje op te warmen en als je dat fijn vindt kan prima, doe ik nu zelf regelmatig.

                  Momenteel dus nog geen sportschool maar thuis aan de slag met trainen als ik het goed begrijp? Wat voor gewichten heb je? Over wat en hoe je het handigste/efficientste thuis kunt trainen buiten cardio om weten mede-forumleden denk ik wat beter

                  Ik durfde eerst in m'n vorige sportschool niet naar het krachthonk vanwege de vreemde blikken van mannen, toen ben ik overgestapt naar een BasicFit. Beste keuze ooit. Ben daar vanaf de eerste keer gaan trainen met de instelling "ik kom hier voor mezelf, dus waarom zal ik iets van blikken aantrekken?". En niet iedereen is cocky hoor, wil niet als een feminist overkomen want daar walg ik van, maar je doet het omdat jij iets wilt dus ga er dan ook voor. Hoop dat je er wat aan hebt!
                  Food is an important part of a balanced diet.
                  ~Fran Lebowitz

                  Comment


                  • #10
                    Oké fijn dat je het zegt want ik was dus een half uur gaan hardlopen anders voor de krachttraining haha. Thuis heb ik halters/dumbbells, die ik kan verstellen tot 10 kilo per halter. Niet mega maar toch, ik sport normaal noooit. ik heb een pas van basic dit, al bijna een jaar en ben 1x geweest en daarvoor ook wel eens andere sportscholen, maar hier zitten zoveel popiejopies en van die "kijk mijn mooie figuur en make up en haar en jou lelijke figuur meisjes" en dan ben ik al meer daar mee bezig dan met mezelf. Kan die knop nog niet goed om zetten helaas. Zonde van het abonnement, maar goed. En inderdaad een dag per week dat ik iets lekkers mag eten zal me helpen ja. Dankjewel voor je hulp en we zullen zien wat het uithaalt !

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Vallrich View Post
                      ik heb hier zo geen verstand van en wil het graag allemaal leren. Maar die sites waarvoor je voor alles moet betalen vind ik gewoon nog link omdat ik niks weet en niet weet of het werkt bij mij.
                      Bewaar je geld maar: het is niet nodig om het uit te geven aan dat soort sites. Er is zoveel materiaal op dit forum over zowel voeding als training dat je voorlopig meer dan genoeg te lezen en te leren hebt. En als je dan alsnog vragen hebt moet je die gewoon stellen. Je krijgt vast en zeker antwoord.
                      Tip: in iedere sectie van het forum (zoals voeding, training, enzovoorts) staan bovenaan een aantal topics waarvan de titel in het rood is weergegeven. De zogenaamde stickies. Lees deze topics eens aandachtig door, en herlees ze eens een week later.
                      Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                      Comment


                      • #12
                        Tsja ik snap wat bedoelt met "typetjes". Maar wellicht kan je een keer proberen met wat eigen muziek op je telefoon/ipod te gaan? Gewoon even rondneuzen, half uurtje fietsen en een beetje kijken wat er aan apparatuur staat. Vaak is het overdag rustiger en zijn er veel mensen serieus aan het trainen omdat ze net even voor hun werk of op hun vrije dag gaan. Drukte en veel geklungel is vaan 's avonds, tenminste bij de basicfit waar ik train.
                        Food is an important part of a balanced diet.
                        ~Fran Lebowitz

                        Comment


                        • #13
                          Ik trek me nou niet bepaald wat aan van 'die typetjes'.
                          Terwijl ik dit tik, bedenk ik me dat ik waarschijnlijk zelf bij 'De typetjes'hoor.
                          DIVIDE ET IMPERA

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                          erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                          Antalya Escort
                          sikis
                          gaziantep escort
                          gaziantep escort
                          İstanbul Escort
                          istanbul escort bayan
                          sisli escort beylikduzu escort bayan
                          antalya escort atakoy escort
                          umraniye escort bayan
                          Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                          Working...
                          X