Pasta saus!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pasta saus!

    Ik ben bezig met vet te vebranden en gewicht te verliezen. Ik ben inmiddels van de 123 naar de 117 kilo gegaan, dus het gaat langzaam de goede kant op.

    Echter heb ik wat vragen over een aantal producten.
    Ik eet geregeld volkoren spagetti of volkoren macaroni. Dit met rundergehakt en veel groenten. Als saus pak ik meestal bertolli, maar ik vraag me af hoe goed deze is. Betreft vet zit het laag:

    Gemiddelde voedingswaarde per 100 gram:
    Energie: 189 kJ/45 kcal
    Eiwitten: 2 gr.
    Koolhydraten: 7,7 gr.
    waarvan suikers: 7,1 gr.
    Vet: 0,6 gr.
    waarvan verzadigd: 0,1 gr.
    Voedingsvezel: 2,1 gr.
    Natrium: 0,44 gr

    Kan dit, of moet ik overstappen op bijv bio tomatenpuree?

    Daarnaast vroeg ik me af wat beter is, gerookte kalkoen filet voor op brood of gebraden? Of maakt dat niet zo geel veel uit? Ik pak deze altijd bij de aldi!

    bedankt voor de reacties!

    n2
    Start: 123 kg Nu: 95,6kg (13,2% vet)

  • #2
    zit er in rundergehak niet best veel vet (Tenzei het mager is)

    Comment


    • #3
      Kalkoenfilet zal niet zo veel uitmaken. Met de saus is niet veel mis hoor. Ik heb zelf altijd de grande italia heet het geloof ik.

      @ Sakurakilla
      Tussen extra mager en normaal rundergehakt hoeft nauwelijks verschil te zitten. Als je het gehakt gewoon zonder olie bakt, en erna het gehakt laat uitlekken in een vergiet en dan in de saus gooit valt het reuze mee.
      "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

      sigpic

      "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

      Comment


      • #4
        Prima saus, misschien wat veel zout maar verder voor een saus zeker verantwoord.

        Comment


        • #5
          Originally posted by GeneralIx View Post
          Kalkoenfilet zal niet zo veel uitmaken. Met de saus is niet veel mis hoor. Ik heb zelf altijd de grande italia heet het geloof ik.

          @ Sakurakilla
          Tussen extra mager en normaal rundergehakt hoeft nauwelijks verschil te zitten. Als je het gehakt gewoon zonder olie bakt, en erna het gehakt laat uitlekken in een vergiet en dan in de saus gooit valt het reuze mee.
          zet behoorlijk veel gehak in me voedingschema...
          laat het dan niet uitlekken ^^

          Comment


          • #6
            bedankt voor de snelle reacties!
            n2
            Start: 123 kg Nu: 95,6kg (13,2% vet)

            Comment


            • #7
              Als je het rundergehakt door kalkoengehakt of tartaar vervangt ben je een HELEBOEL vet kwijt!
              Geniet, en drink met maten!

              Comment


              • #8
                Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                Als je het rundergehakt door kalkoengehakt of tartaar vervangt ben je een HELEBOEL vet kwijt!
                Ik ben benieuwd hoe dat smaakt. Ik heb kalkoengehak eigenlijk nog niet in een supermakt gezien. Ik neem aan dat je dan naar de slager moet?
                Start: 123 kg Nu: 95,6kg (13,2% vet)

                Comment


                • #9
                  Je kan ook gewoon kipfilet in de staafmixer gooien en tot hele kleine stukjes hakken. Eventueel nog met een beetje kruiden..

                  Grtz..
                  Pijn is niks meer dan een zwakte dat het lichaam verlaat.

                  Comment


                  • #10
                    Ja zo doe ik dat ook altijd.
                    Geniet, en drink met maten!

                    Comment


                    • #11
                      Zelf tomatensaus maken met verse ingrediƫnten is ook niet moeilijk. Kost wat tijd, maar je kunt met kruiden of soort tomaten variƫren en dan heb je elke keer weer een andere smaak. En alles puur natuur, zonder chemische smaakversterkers. Gewoon FF "tomatensaus" in Google typen voor recepten.

                      recepten - De Vlam in de Pan - kookboek

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by steentje View Post
                        Zelf tomatensaus maken met verse ingrediƫnten is ook niet moeilijk. Kost wat tijd, maar je kunt met kruiden of soort tomaten variƫren en dan heb je elke keer weer een andere smaak. En alles puur natuur, zonder chemische smaakversterkers. Gewoon FF "tomatensaus" in Google typen voor recepten.

                        recepten - De Vlam in de Pan - kookboek

                        Dat kan natuurlijk ook.
                        Ik heb toevallig afgelopen vrijdag biologische tomaten saus inhuis gehaald. Dit is ook zonder iets toegevoegd. ik wilde dat als basis gebruiken
                        Is zal eens google en kijken wat ik er allemaal in moet gooien!
                        Start: 123 kg Nu: 95,6kg (13,2% vet)

                        Comment


                        • #13
                          Mijn manier van pastasaus maken:

                          Bak in een wokpan 250 gr rundergehakt rul en giet het overtollige (verzadigde) vet weg. Meng een italiaans groentepakket van 400 gr met een eetlepeltje olijfolie door het gehakt en verhit opnieuw. Alles samen wokken en intussen twee teentjes knoflook uitpersen boven de wok. Daarna een pak gezeefde tomaten (Heinz)van 500 gram toevoegen aan het mengsel. Voeg daarna Italiaanse kruiden zoals basillicum, oregano en tijm toe (vers of gedroogd, wat je zelf het handigst vind) samen met peper en zout naar eigen smaak, et voilla...pastasaus a la bodybuilder.

                          Tip: je kunt hem ook wat pittiger maken door een klein beetje sambal oelek toe te voegen.
                          Geniet, en drink met maten!

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                            Mijn manier van pastasaus maken:

                            Bak in een wokpan 250 gr rundergehakt rul en giet het overtollige (verzadigde) vet weg. Meng een italiaans groentepakket van 400 gr met een eetlepeltje olijfolie door het gehakt en verhit opnieuw. Alles samen wokken en intussen twee teentjes knoflook uitpersen boven de wok. Daarna een pak gezeefde tomaten (Heinz)van 500 gram toevoegen aan het mengsel. Voeg daarna Italiaanse kruiden zoals basillicum, oregano en tijm toe (vers of gedroogd, wat je zelf het handigst vind) samen met peper en zout naar eigen smaak, et voilla...pastasaus a la bodybuilder.

                            Tip: je kunt hem ook wat pittiger maken door een klein beetje sambal oelek toe te voegen.
                            Ja, zo doe ik het ook altijd!
                            rundergehakt bakken, grote zak Italiaanse groenten er doorheen, ff mee bakken, pasta saus er door heen, veel knoflook, sambal en oregano en smullen maar!!! Nog een extra groente tip: Het is lekker om wat sperziebonen of extra paprika er door heen te doen! Ook zalm in plaats van gehakt is goed te pruimen

                            Start: 123 kg Nu: 95,6kg (13,2% vet)

                            Comment


                            • #15
                              Ik heb samengewoond met een vegatariƫr, dan wordt je creatief :P

                              Mijn pastasaus omvat:

                              basis pastasaus (kan je ook zelf maken natuurlijk)
                              groentemix (wokgroenten of soepgroenten, afhankelijk van de voorkeur)
                              studentenhaver
                              blikje gemend fruit (kan natuurlijk ook vers, meer moeite)

                              Olijfolie in de pan, even warm laten worden. Groente erin, even rondroeren, pastasaus erbij. Naar smaak knoflook erbij en andere specerijen.Zo even laten prutelen tot het goed warm is. Dan de studentenhaver erbij, tijdje rondroeren, en als laatste het gemengd fruit erbij (5 minuutjes voor opdienen zeg maar)
                              Eventueel wat kaas eroverheen (deed ik altijd) en klaar. Vegetarische pastasaus.
                              Achievements comes in cans, not can'ts.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X