Diëtist op de sportschool zei het volgende:
Aan de ene kant verhoogt voeding de verbrandingssnelheid(thermogenese): vlak na het eten gebrukt het lichaam meer energie, om het ingenomen voedsel te verwerken. Over de hele dag is dit een verhoging van 5 á 10 %. Extreem hoge eiwitinname(ipv koolhydraten en vetten) kan de thermogenese verhogen naar +/- 238%. Thermogenese is ook afhankelijk van de frequentie van de maaltijden. Frequente kleine maaltijden produceren meer warmte dan enkele grote maaltijden.
Aan de ene kant is een lage bloedsuikerspiegel gunstig voor de vetverbranding, en die creëer je bv door langere tijd(bv 8 uur) niets te eten. Je leert je lichaam bij wijze van de vetvoorraden aan te spreken.
Dus beide manieren zijn gunstig voor de vetverbranding. In het meest ideale geval combineer je beide! Dus je zorgt dat je bloedsuikerspiegel laag blijft voor een periode van(bijvoorbeeld) 8 uur, maar je eet wel. Producten zonder koolhydraten, eventueel met eiwitten en met weinig calorieen vrhogen de vetverbranding wel, en verhogen de bloedsuikerspiegel niet! Ideaal dus.
Conclusie: je kunt die 8 uur beter wél bepaalde procuten eten, bij voorkeur (rauwe) groenten. Eventueel ook magere kwark, een portie vette vis of een gekookt ei. Daarvan zul je écht niet meer vet vasthouden.
Bovendien krijg je vitamines en mineralen binnen, die óók weer bijdragen aan een goede vetverbranding en het energie-niveau. En van vette vis is bekend dat het het verbranden van lichaamsvetten makkelijker maakt. Je slankt dus meer af als je wel vette vis neemt, dan wanneer je dat niet doet, ook al komt die vette vis erbij in je dagmenu.
Dit was een letterlijk citaat, Atta brand maar los
Aan de ene kant verhoogt voeding de verbrandingssnelheid(thermogenese): vlak na het eten gebrukt het lichaam meer energie, om het ingenomen voedsel te verwerken. Over de hele dag is dit een verhoging van 5 á 10 %. Extreem hoge eiwitinname(ipv koolhydraten en vetten) kan de thermogenese verhogen naar +/- 238%. Thermogenese is ook afhankelijk van de frequentie van de maaltijden. Frequente kleine maaltijden produceren meer warmte dan enkele grote maaltijden.
Aan de ene kant is een lage bloedsuikerspiegel gunstig voor de vetverbranding, en die creëer je bv door langere tijd(bv 8 uur) niets te eten. Je leert je lichaam bij wijze van de vetvoorraden aan te spreken.
Dus beide manieren zijn gunstig voor de vetverbranding. In het meest ideale geval combineer je beide! Dus je zorgt dat je bloedsuikerspiegel laag blijft voor een periode van(bijvoorbeeld) 8 uur, maar je eet wel. Producten zonder koolhydraten, eventueel met eiwitten en met weinig calorieen vrhogen de vetverbranding wel, en verhogen de bloedsuikerspiegel niet! Ideaal dus.
Conclusie: je kunt die 8 uur beter wél bepaalde procuten eten, bij voorkeur (rauwe) groenten. Eventueel ook magere kwark, een portie vette vis of een gekookt ei. Daarvan zul je écht niet meer vet vasthouden.
Bovendien krijg je vitamines en mineralen binnen, die óók weer bijdragen aan een goede vetverbranding en het energie-niveau. En van vette vis is bekend dat het het verbranden van lichaamsvetten makkelijker maakt. Je slankt dus meer af als je wel vette vis neemt, dan wanneer je dat niet doet, ook al komt die vette vis erbij in je dagmenu.
Dit was een letterlijk citaat, Atta brand maar los
Comment