Voor de complexe koolhydraten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Voor de complexe koolhydraten

    Ik ben zelf woonachtig in Spanje en zoals jullie misschien wel weten is volkoren brood hier lastiger te vinden dan AS. Het scoren van complexe koolhydraten is dan ook iets lastiger hier, vind ik zelf.

    Ik heb hier al veel gelezen en gezocht, maar over Chili con carne wordt amper gesproken. Chili bestaat uit zoveel moois! Bruine bonen voor de langzame koolhydraten, mager rundvlees, groente! Supersnelle maaltijd met goede KEV verhouding. Klopt het een beetje wat ik zeg en hoe denken jullie over deze geweldige maaltijd?

    receptje erbij, zelf laat ik de knoflook eruit als ik nog moet werken
    • IngrediĆ«nten:
      • 2 eetlepels olie
      • 2 kleingesneden uien
      • 2 uitgeperste teentjes knoflook
      • 750 gr mager rundergehakt
      • 1 blik ontvelde tomaten (a 225 gr)
      • 4 eetlepels tomatenpuree
      • 1 laurierblad
      • 1 theelepel gedroogde oregano
      • 1 theelepel gemalen komijn
      • 1 eetlepel chilipoeder
      • 1 mespuntje cayennepeper of enkele druppels Tabasco
      • 1/2 liter runderbouillon
      • Zout
      • 500 gr gekookte en uitgelekte bruine bonen

    • Bereiding:
      • Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de kleingesneden uien en de knoflook 3 minuten
      • Voeg het gehakt toe en braad dit onder voortdurend omscheppen tot het rul en lichtbruin is
      • Voeg de tomaten met het sap, de tomatenpuree, het laurierblad, de oregano, de komijn, het chilipoeder, de cayennepeper, de bouillon en wat zout toe
      • Roer alles goed door elkaar en breng het geheel aan de kook
      • Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat het 45 minuten zachtjes doorkoken
      • Voeg de bruine bonen toe en roer die door de gehaktsaus
      • Laat de Chili con carne door en door warm worden

    Benen trainen hoeft niet in Spanje, daar voetballen ze allemaal

  • #2
    Originally posted by peso View Post
    Ik ben zelf woonachtig in Spanje en zoals jullie misschien wel weten is volkoren brood hier lastiger te vinden dan AS. Het scoren van complexe koolhydraten is dan ook iets lastiger hier, vind ik zelf.
    Kun je dan geen rijst nemen? IK eet nu ook geen brood.
    Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
    Go heavy or go home!

    Comment


    • #3
      Originally posted by Shredmaster View Post
      Kun je dan geen rijst nemen? IK eet nu ook geen brood.
      of chili con carne?
      "We must all suffer from one of two pains: the pain of discipline or the pain of regret."

      Comment


      • #4
        Originally posted by Shredmaster View Post
        Kun je dan geen rijst nemen? IK eet nu ook geen brood.
        Rijst schuif ik ook vaak naar binnen, maar een beetje afwisseling vind ik ook wel lekker! Waarom eet je geen brood?
        Benen trainen hoeft niet in Spanje, daar voetballen ze allemaal

        Comment


        • #5
          Originally posted by peso View Post
          Rijst schuif ik ook vaak naar binnen, maar een beetje afwisseling vind ik ook wel lekker! Waarom eet je geen brood?
          Kan je minder goed afwegen als rijst. Elke bakker doet er iets anders in.
          "We must all suffer from one of two pains: the pain of discipline or the pain of regret."

          Comment


          • #6
            Kun je zelf geen brook bakken? Je hebt tegenwoordig van die mooie ovens.

            Dat recept lijkt me erg lekker trouwens!
            *boodschappen doet en koken gaat*

            Comment


            • #7
              Idd , broodbakmachine misschien een oplossing.
              Je gooit alles erin een een paar uur later een lekker vers brood



              Mind is everything.

              Comment


              • #8
                of thuis een bakkerij hebben , ook erg handig
                Shut the Fuck up and TRAIN !!!

                Comment


                • #9
                  deze moet naar de recepten afdeling

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Sjimmie View Post
                    of thuis een bakkerij hebben , ook erg handig
                    Zoiets dergelijks ja. De bakker komt elke dag bij mij thuis leveren omdat wij een eigen zaak hebben. Erg handig. Elke dag vers brood EN de eerste keuze
                    Geniet, en drink met maten!

                    Comment

                    Sidebar top desktop

                    Collapse

                    Actieve discussies

                    Collapse

                    Working...
                    X