Hallo,
Dagelijks eet ik 5 hele eieren. Veel mensen in mijn omgeving vertellen mij dat dit te overdreven is en dat dit ongezond is. Inmiddels dacht ik beter te weten en had ik dit advies opzij geschoven. Heb op dit forum ook het een en ander gelezen over Ei-geel en heb gelezen dat het nuttigen van 5 hele eieren per dag geen probleem is. Toch Had ik hier enige onzekerheid over want we spreken hier immers wel over de gezondheid en hier kan men nooit zeker genoeg over zijn!
Na enig research op het internet kwam ik het volgende op wikipedia tegen:
"De eidooier bevat cholesterol. Omdat vermoed werd dat het eten van veel cholesterol tot hart- en vaatziekten zou kunnen leiden, kregen eieren een slechte naam. Inmiddels (2003) is ontdekt dat een te hoog cholesterolgehalte weliswaar ongezond is, maar niet alleen veroorzaakt wordt door de voeding, maar vooral door de aanleg, en bovendien meer wordt veroorzaakt door het eten van te veel (verzadigde) vetten dan door het eten van cholesterol, dat in betrekkelijk geringe mate wordt opgenomen."
Toch vond ik deze informatie niet zeker genoeg en ben ik verder gaan zoeken.
Ik kwam op de volgende site: De Waarheid Over Cholesterol
Hier Beweerd men dat zij de waarheid spreken over cholesterol in eiwit.
Als ik hun mag geloven is het zo dat Het eten van gebakken eigeel wel degelijk slecht is voor de gezondheid. Tijdens het bakken Reageert het cholesterol tot oxicholesterol Volgens de site. Deze "oxicholesterol" zou wel schadelijk zijn voor de gezondheid.
Als ik site twee mag geloven betekend het dat ik over een aantal jaren enorme problemen mag verwachten als ik stug 5 eieren per dag blijf eten.
Dit schetst voor mij dus enorme onzekerheid over het door blijven eten van 5 gebakken eieren per dag.
Graag zou ik hier opheldering over krijgen.
Mvg,
Dagelijks eet ik 5 hele eieren. Veel mensen in mijn omgeving vertellen mij dat dit te overdreven is en dat dit ongezond is. Inmiddels dacht ik beter te weten en had ik dit advies opzij geschoven. Heb op dit forum ook het een en ander gelezen over Ei-geel en heb gelezen dat het nuttigen van 5 hele eieren per dag geen probleem is. Toch Had ik hier enige onzekerheid over want we spreken hier immers wel over de gezondheid en hier kan men nooit zeker genoeg over zijn!
Na enig research op het internet kwam ik het volgende op wikipedia tegen:
"De eidooier bevat cholesterol. Omdat vermoed werd dat het eten van veel cholesterol tot hart- en vaatziekten zou kunnen leiden, kregen eieren een slechte naam. Inmiddels (2003) is ontdekt dat een te hoog cholesterolgehalte weliswaar ongezond is, maar niet alleen veroorzaakt wordt door de voeding, maar vooral door de aanleg, en bovendien meer wordt veroorzaakt door het eten van te veel (verzadigde) vetten dan door het eten van cholesterol, dat in betrekkelijk geringe mate wordt opgenomen."
Toch vond ik deze informatie niet zeker genoeg en ben ik verder gaan zoeken.
Ik kwam op de volgende site: De Waarheid Over Cholesterol
Hier Beweerd men dat zij de waarheid spreken over cholesterol in eiwit.
Als ik hun mag geloven is het zo dat Het eten van gebakken eigeel wel degelijk slecht is voor de gezondheid. Tijdens het bakken Reageert het cholesterol tot oxicholesterol Volgens de site. Deze "oxicholesterol" zou wel schadelijk zijn voor de gezondheid.
Als ik site twee mag geloven betekend het dat ik over een aantal jaren enorme problemen mag verwachten als ik stug 5 eieren per dag blijf eten.
Dit schetst voor mij dus enorme onzekerheid over het door blijven eten van 5 gebakken eieren per dag.
Graag zou ik hier opheldering over krijgen.
Mvg,
Comment