Zoals de titel al zegt wil ik er een tip topic van maken.
Het gaat erom dat vraag / antwoord en tips over voedsel hier geplaatst kunnen worden. Vraag je je iets af over voedsel/bereidingswijzen of heb je zelf goede tips die kunnen bijdragen aan het vergemakkelijken van voedsel (bereidingen) plaats ze dan hier.
Ik denk dat we elkaar wel kunnen helpen met handige weetjes. Schaam je niet voor rare vragen maar stel ze.
Ik trap af:
Ik heb vorige week het vochtpercentage van kip berekend waardoor ik nu niet telkens rauwe stukken moet portioneren maar gewoon de rauwe filets kan bakken en achteraf precies kan bereken hoeveel het gebakken stuk woog toen die nog rauw was.
Voorbeeld:
kipfilet bevat ongeveer 40% vocht. Procentje meer of minder. Als dus een kipfilet gebakken is en je weet dat die 150 gram weegt dan weegt die rauw dus: 210 gram rauw. Ik heb gebruik gemaakt van kipfilets van de AH.
Deze manier van bereken is super handig als je uit eten gaat of op de markt een broodje kipfilet zou eten waarbij je weet dat er 100 gram beleg op zit. Weet je het vochtpercentage van het rauwe product dan kun je later in je schema dus verwerken wat die rauw woog. Natuurlijk is de ene kip niet de andere maar zonder te weten wat het vochtpercentage zou kunnen zijn heb je helemaal geen houvast.
Ik zal dit topic ook blijven updaten met dit soort weetjes.
Ik hoop dat jullie het net zo interessant gaan vinden als ik.
Het gaat erom dat vraag / antwoord en tips over voedsel hier geplaatst kunnen worden. Vraag je je iets af over voedsel/bereidingswijzen of heb je zelf goede tips die kunnen bijdragen aan het vergemakkelijken van voedsel (bereidingen) plaats ze dan hier.
Ik denk dat we elkaar wel kunnen helpen met handige weetjes. Schaam je niet voor rare vragen maar stel ze.
Ik trap af:
Ik heb vorige week het vochtpercentage van kip berekend waardoor ik nu niet telkens rauwe stukken moet portioneren maar gewoon de rauwe filets kan bakken en achteraf precies kan bereken hoeveel het gebakken stuk woog toen die nog rauw was.
Voorbeeld:
kipfilet bevat ongeveer 40% vocht. Procentje meer of minder. Als dus een kipfilet gebakken is en je weet dat die 150 gram weegt dan weegt die rauw dus: 210 gram rauw. Ik heb gebruik gemaakt van kipfilets van de AH.
Deze manier van bereken is super handig als je uit eten gaat of op de markt een broodje kipfilet zou eten waarbij je weet dat er 100 gram beleg op zit. Weet je het vochtpercentage van het rauwe product dan kun je later in je schema dus verwerken wat die rauw woog. Natuurlijk is de ene kip niet de andere maar zonder te weten wat het vochtpercentage zou kunnen zijn heb je helemaal geen houvast.
Ik zal dit topic ook blijven updaten met dit soort weetjes.
Ik hoop dat jullie het net zo interessant gaan vinden als ik.
Comment