Er zijn een hoop verschillende zoetstoffen.
Sacharine is er slechts 1. En over het algemeen wordt sacharine helemaal niet gebruikt in snoepgoed.
Wat wel gebruikt wordt zijn polyols (suiker-alcohol), vooral maltitol, xylitol en sorbitol.
Suiker-alcohol lijkt enorm veel op suiker echter wordt het niet geheel opgenomen door het lichaam. Daardoor ligt de GI veel lager dan gewoon suiker en bezit het ook minder kalorieen.
Maltitol = GI 36 = 2,7 kcal/g
Xylitol = GI 13 = 2,5 kcal/g
Sorbitol = GI 9 = 2,5 kcal/g
Er bestaat echter een middel dat 200x zoeter is dan suiker en helemaal geen suiker is. Bezit dus geen GI. Het is een zoetstof, echter een diffussie van twee amino-zuren.
Wordt vooral gebruikt in zoetjes en frisdranken.
Ook kun je er volop snoepgoed van krijgen, even naar E-Bay en je wordt bedolven.
Het middel is veilig en mijn inziens de beste suiker-vervanger die er is.
Aspartaam.
Sacharine is er slechts 1. En over het algemeen wordt sacharine helemaal niet gebruikt in snoepgoed.
Wat wel gebruikt wordt zijn polyols (suiker-alcohol), vooral maltitol, xylitol en sorbitol.
Suiker-alcohol lijkt enorm veel op suiker echter wordt het niet geheel opgenomen door het lichaam. Daardoor ligt de GI veel lager dan gewoon suiker en bezit het ook minder kalorieen.
Maltitol = GI 36 = 2,7 kcal/g
Xylitol = GI 13 = 2,5 kcal/g
Sorbitol = GI 9 = 2,5 kcal/g
Er bestaat echter een middel dat 200x zoeter is dan suiker en helemaal geen suiker is. Bezit dus geen GI. Het is een zoetstof, echter een diffussie van twee amino-zuren.
Wordt vooral gebruikt in zoetjes en frisdranken.
Ook kun je er volop snoepgoed van krijgen, even naar E-Bay en je wordt bedolven.
Het middel is veilig en mijn inziens de beste suiker-vervanger die er is.
Aspartaam.
Comment