Originally posted by smokeyjoe
View Post
500 ml rijstemelk (reformwinkel/natuurvoedingswinkel)
1/2 vanillestokje (supermarkt heeft dat wel)
Meet 500 ml rijstemelk af en doe er een half vanillestokje in. Snijd het stokje over de lengte open, er zitten zwarte zaadjes in (het is de zaadpeul van een orchidee) en die zwarte puntjes geven de echte vanillesmaak.
Verwarm de melk tot het kookt, doe de rijst er in en laat het zachtjes garen. Zachtjes = met een sudderplaatje eronder op het laagste pitje. Als de rijst gaar is (kijk op je verpakking voor de kooktijd of proef even), doe je er twee eierdooiers in. Even goed roeren en laten nagaren tot de dooiers gegaard zijn, ik doe dat ingepakt in wat handdoeken anders gaan de dooiers stollen. Niet die stinkende handdoeken die je net hebt gebruikt op de sportschool hè maar verder kan het niet missen.
variaties:
Vind je het niet erg om suiker toe te voegen, gebruik dan gewoon een zakje vanillesuiker.
Je kunt ook meer rijst gebruiken, kwestie van je macro's en je smaak.
Je kunt ook gewone melk gebruiken ipv rijstemelk.
Het kan ook zonder de eidooiers maar met het gebruik van rijstemelk 'mis' ik dan iets.
Eet smakelijk
Comment