plantaardige eiwitten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • plantaardige eiwitten

    Ongeveer 20 procent van je lichaamsgewicht bestaat uit eiwit. Er zijn duizenden verschillende eiwitten, die allemaal een bijdrage leveren (niet alleen als bouwstof voor de spieren en als energiebron, maar is ook een bouwstof voor allerlei hormonen en enzymen). Eiwitten zijn opgebouwd uit vierentwintig aminozuren. Ons lichaam kan zelf elf van de vierentwintig aminozuren maken. De andere dertien (essentiële eiwitten) moeten via de voeding worden opgenomen. Dierlijke eiwitten hebben de voorkeur boven plantaardige eiwitten, omdat dierlijk eiwit over het algemeen meer essentiële aminozuren bevatten en ook in de juiste verhouding. Melkproducten leveren vrijwel alle aminozuren die we nodig hebben. In dierlijke eiwitbronnen zitten echter ook veel verzadigde vetzuren, de voorkeur gaat daarom uit naar karnemelk, magere vis en gevogelte. Plantaardige eiwitbronnen als rijst, tarwe, peulvruchten bevatten minder van deze essentiële aminozuren of niet in de juiste verhouding. Toch is het mogelijk om via plantaardig voedsel voldoende essentiële aminozuren binnen te krijgen. Sojabonen is waarschijnlijk de beste plantaardige eiwitbron. De combinatie rijst met bruinen bonen of pasta met tofu geeft de juiste verhouding van essentiële aminozuren. Wel moet er rekening mee gehouden worden dat er in dierlijke eiwitbronnen veel meer vitamine B en mineralen zoals ijzer en zink zitten.


    Combinaties om een hoge eiwitwaarde te krijgen
    Als bepaalde eiwit(rijke) producten worden gecombineerd kan een hoge eiwitwaarde worden bereikt.

    Combinaties om een hoge eiwitwaarde te krijgen

    Ei samen met tarwe(brood).
    Aardappelen en melk.
    Ei en melk.
    Maïs en melk.
    Tarwe (brood) met peulvruchten (witte en bruine bonen, kapucijnen).
    Rijst met peulvruchten (witte en bruine bonen, kapucijnen).
    Melkproduct (melk, yoghurt, kaas) samen met tarwe (brood).
    Ei met peulvruchten.
    Veel groenten samen met tarwebrood.
    "I challenge you to make your life a masterpiece. I challenge you to join the ranks of those people who live what they teach, who walk their talk."

  • #2
    dus eigenlijk vul je de ontbrekende aminozuren aan met die van de ketens uit andere eiwitbronnen???

    omdat ik al tig keren heb gehoord dat je niks hebt aan die eiwitten uit linzen en bonen, vond ik dit stukje op zijn minst wel een verrassende conclusie hebben

    hier is de broninfo: Eiwitten
    "I challenge you to make your life a masterpiece. I challenge you to join the ranks of those people who live what they teach, who walk their talk."

    Comment


    • #3
      ik vindt het wel een goeie stuk tekst als het waar is,, maar je vergeet wat,, van waar heb je het? BRON?

      ah je hebt bron al gepost

      Comment


      • #4
        Originally posted by trayn View Post
        Combinaties om een hoge eiwitwaarde te krijgen

        Ei samen met tarwe(brood).
        Aardappelen en melk.
        Ei en melk.
        Maïs en melk.

        Tarwe (brood) met peulvruchten (witte en bruine bonen, kapucijnen).
        Rijst met peulvruchten (witte en bruine bonen, kapucijnen).
        Melkproduct (melk, yoghurt, kaas) samen met tarwe (brood).
        Ei met peulvruchten.

        Veel groenten samen met tarwebrood.
        De combinaties in het rood slaan nergens op. Ei en melk zijn namelijk al hoogwaardige eiwitten waar alle aminozuren in zitten en ook in de juiste verhoudingen. Dus het is niet nodig om die te combineren met een graansoort of peulvruchten om een hoogwaardig eiwit te krijgen.
        Last edited by inferno_0666; 27-01-2012, 11:12.
        I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
        - Dave Tate

        Comment


        • #5
          Originally posted by inferno_0666 View Post
          De combinaties in het rood slaan nergens op. Ei en melk zijn namelijk al hoogwaardige eiwitten waar alle aminozuren in zitten en ook in de juiste verhoudingen. Dus het is niet nodig om die te combineren met een graansoort of peulvruchten om een hoogwaardig eiwit te krijgen.
          dju had gehoopt dat t iets zou zijn, tnx kerel
          "I challenge you to make your life a masterpiece. I challenge you to join the ranks of those people who live what they teach, who walk their talk."

          Comment


          • #6
            Om mijn behoeften te bereiken tel ik de plantaardige niet eens mee eigenlijk.

            Comment

            Sidebar top desktop

            Collapse

            Actieve discussies

            Collapse

            Working...
            X