kip v.d. super VS kip v.d. slager

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • kip v.d. super VS kip v.d. slager

    de titel zegt het al, kip van de supermarkt tegen kip van de slager.

    zo heb ik afgelopen vrijdag 2 kilo kipfilet gekocht bij de keurslager terwijl ik altijd kipfilet van de aldi en jumbo gewent was.
    1 kilo normaal en 1 kilo gemarineerd met kerry.

    ik heb eerst de gemarineerde gebakken, deze blijken toch vrij dicht bij hun onbereide gewicht te zitten na bereiding, dus weinig toevoeging van vocht.
    die van de aldi verloren soms 40/50% van hun gewicht na bereiding.

    toch blijft de gemarineerde kip llichtelijk rose van binnen na bereiding terwijl de buitenkant goed aangebakken is, dit zal dus neem ik aan wel zo horen!
    het is maar een tint verschil ofzo.

    en dan; de smaak, dit is toch wel het allergrootste verschil!
    ik proef nu écht kip, vers, mals en gewoon de originele kip smaak!
    voor die paar euro meer ben ik absoluut niet ontevreden!

    ik zou graag jullie mening willen voor diegenen die ervaring hebben met het verschil!

  • #2
    Hoeveel scheelt het in prijs? Ik koop regelmatig scharrelkip bij de AH, maar wellicht is de keurslager ook een goed idee.
    Train hard or go hormone

    Comment


    • #3
      bij de slager is volgens mijn toch veels te duur aan de kwantiteiten dat ik het tegenwoordig eet
      hoeveel betaalde je per kilo ?
      was ik maar een vrouw, dan was ik tevreden geweest met mijn huidig gewicht

      Comment


      • #4
        Toph, ik betaalde 4,89 per kilo! dit was geloof ik wel een aanbieding, maar als je na gaat hoe veel ik verloor met de kip van de aldi is het in verhouding wel eerlijk.

        Dimix, ben ik met je eens, normaal is het erg duur, maar zoals ik hier boven zeg zeker de moeite eens waard!

        Comment


        • #5
          AH is duurder als het niet in de bonus is, dus prima te doen dan!
          Train hard or go hormone

          Comment


          • #6
            Originally posted by addicted2grow View Post
            Toph, ik betaalde 4,89 per kilo! dit was geloof ik wel een aanbieding, maar als je na gaat hoe veel ik verloor met de kip van de aldi is het in verhouding wel eerlijk.

            Dimix, ben ik met je eens, normaal is het erg duur, maar zoals ik hier boven zeg zeker de moeite eens waard!
            de goedkoopste kipfilet bij de Jumbo is ongeveer €5,00 voor 500 gram.

            Ik heb nog nooit 1 kilo voor €5,00 gezien eigenlijk..

            en eigenlijk vertrouw ik geen kip die €5,00 per kilo kost.

            reden genoeg voor mij om gewoon geen kip te eten ,maar wel tonijn.. is in mijn ogen veel beter dan kip.

            Comment


            • #7
              Originally posted by nibor76nl View Post
              de goedkoopste kipfilet bij de Jumbo is ongeveer €5,00 voor 500 gram.

              Ik heb nog nooit 1 kilo voor €5,00 gezien eigenlijk..

              en eigenlijk vertrouw ik geen kip die €5,00 per kilo kost.

              reden genoeg voor mij om gewoon geen kip te eten ,maar wel tonijn.. is in mijn ogen veel beter dan kip.
              Ook bij de appie is het rond de 10eu voor een kilo, echter soms is het in de bonus, dus goedkoper.
              Train hard or go hormone

              Comment


              • #8
                in Belgie is het tussen €10 en €11 de kilo tenzij bij promoties. Dan zakt hij tot €6.90, en dan is het inslaan hoor. Ijskast ligt vol naar aanleiding van een korting vorige week
                was ik maar een vrouw, dan was ik tevreden geweest met mijn huidig gewicht

                Comment


                • #9
                  Aldi + lidl altijd rond de 5-6 euro per KG, C1000 heeft soms kilo knallers en van 4,50-5,00 kg per kg.
                  Scharrelkip/biologische kip is imo een marketing trucje, ik geloof niet echt dat het welzijn van de kip beter is....

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by erik1982 View Post
                    Aldi + lidl altijd rond de 5-6 euro per KG, C1000 heeft soms kilo knallers en van 4,50-5,00 kg per kg.
                    Scharrelkip/biologische kip is imo een marketing trucje, ik geloof niet echt dat het welzijn van de kip beter is....
                    Waarom denk je dat? De duurste scharrelkip bij de appie heeft de prijs van biefstuk.
                    Train hard or go hormone

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Toph View Post
                      Waarom denk je dat? De duurste scharrelkip bij de appie heeft de prijs van biefstuk.
                      Omdat mij dat is verteld door verschillende mensen in de vleesindustrie. Er klopt niets van. Soms hebben de kippen iets meer ruimte, maar dat is gerommel in de marge. En jij als goed bedoelende klant koopt dat kippenvlees omdat je graag wilt dat die kip een beter bestaan heeft gehad terwijl dat vaak niet echt zo is.
                      Ik geloof er niet in.
                      Voor het geld dat ik anders zou uitgeven aan "biologisch" ( inmiddels ook een niets zeggende term) kippenvlees, zou ik eerder zelf een kippenren beginnen en af en toe een kippetje pakken (al ben ik te schijterig om een kip te slachten = lekker hypocriet). Of, van iemand het vlees kopen waarvan je weet dat het goed is. Mijn opa had vroeger kippen en die slachtte soms ook wat, dat was smakelijke kip en het dier had een uitstekend leven gehad.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by erik1982 View Post
                        Omdat mij dat is verteld door verschillende mensen in de vleesindustrie. Er klopt niets van. Soms hebben de kippen iets meer ruimte, maar dat is gerommel in de marge. En jij als goed bedoelende klant koopt dat kippenvlees omdat je graag wilt dat die kip een beter bestaan heeft gehad terwijl dat vaak niet echt zo is.
                        Ik geloof er niet in.
                        Voor het geld dat ik anders zou uitgeven aan "biologisch" ( inmiddels ook een niets zeggende term) kippenvlees, zou ik eerder zelf een kippenren beginnen en af en toe een kippetje pakken (al ben ik te schijterig om een kip te slachten = lekker hypocriet). Of, van iemand het vlees kopen waarvan je weet dat het goed is. Mijn opa had vroeger kippen en die slachtte soms ook wat, dat was smakelijke kip en het dier had een uitstekend leven gehad.
                        Eigenlijk zou er een, streng nageleefd, keurmerk moeten zijn. In ieder geval iets waarbij je weet in wat voor omstandigheden die dieren hebben geleefd.
                        Train hard or go hormone

                        Comment


                        • #13
                          Inderdaad. De consument wordt bedonderd waar hij/zij bij staat. Er zijn zoveel keurmerkjes die door fabrikanten en winkelketens zijn bedacht en vaak nergens over gaan.

                          Comment


                          • #14
                            de aldi en dergelijke mag dan wel zo goedkoop zijn maar ik het heb juist getest om te kijken hoe veel vocht daar in zit, als je dat eenmaal weet dan heb je al snel door dat je veel te veel betaald voor de aldi, helemaal als de smaak ook een stuk minder is!

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Toph View Post
                              Eigenlijk zou er een, streng nageleefd, keurmerk moeten zijn. In ieder geval iets waarbij je weet in wat voor omstandigheden die dieren hebben geleefd.
                              helemaal mee eens!!

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X