Vlees/vis bereid of onbereid wegen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by Beaudien View Post
    Ik maak alles vaak al van te voren en heb uitgerekend/getest hoeveel onbereid versus bereid weegt. Als ik nu mijn voeding om mee te nemenin de bakjes doe, weeg ik het dus bereid.
    Dat deed ik dus eerst ook, maar omdat de voedingswaarde per 100g onbereid is en het vaak enkel water is dat verdwijnt, blijft het eiwitgehalte eigenlijk wel gelijk, alleen wordt het gewicht minder. Dus ik ga dat ook zo maar berekenen voor de dingen zoals kip/vis.
    "Straight outta gym"

    Comment


    • #17
      Een beetje vocht hoort er ook in. Je eigen spier bestaat toch ook uit vocht? Dus is logisch dat er tijdens wat verdampt.
      Ga je voor plofkip dan is het sowieso verspilde energie want zon jong opgezwolle kuiken heeft andere voedingswaarden dan een volwaardig kipfilet. Net als lam en schaal een verschil heeft
      Passion is: pushing yourself when no one else is around

      Comment


      • #18
        Originally posted by Patriciaaa View Post
        Een beetje vocht hoort er ook in. Je eigen spier bestaat toch ook uit vocht? Dus is logisch dat er tijdens wat verdampt.
        Ga je voor plofkip dan is het sowieso verspilde energie want zon jong opgezwolle kuiken heeft andere voedingswaarden dan een volwaardig kipfilet. Net als lam en schaal een verschil heeft
        Klopt, maar de voedingswaarde zijn berekend met dit vocht erin toch.

        Tjah, wanneer koop je een plofkip. Als er bij het eigen merk kwaliteitsklasse A staat en je er 6-7 euro per kg voor betaald en er staat op 100% kippenvlees. Geen idee of dat dan plofkip is of niet.

        Ik kan me er wel iets bij voorstellen ja..
        "Straight outta gym"

        Comment


        • #19
          Ja, daarom. En daarom vertekend het wanneer je met minder vocht hebt lijkt me.

          Alles zonder keurmerk is volgens mij gewoon plofkip. Ik dacht zelfs dat het dierenbeschermingslogo met 1 ster het nog was. Maar moet thuis even kijken, ik zit nu op de telefoon haha
          Passion is: pushing yourself when no one else is around

          Comment


          • #20
            Goed. Net iets meer dan 400g kipfilet onbereid gebakken en er bleef 280g bereid over. Dus ik heb 132g bereide kip genomen om aan de eiwitten van 200g onbereid te komen voor bij mijn rijstmaaltijd morgen..

            Moet ik straks nog meer kcal eten, omdat ik dus eigenlijk altijd hoger in eiwitten (en kcal) heb gezeten dan ik berekend heb.
            "Straight outta gym"

            Comment


            • #21
              Originally posted by Patriciaaa View Post
              Na het uitlekken en voor het bereiden
              Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat een plofkip is uitgelekt en hoeveel er dan nog van over is.
              I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
              - Dave Tate

              Comment


              • #22
                Hahahahahahahah ja geen idee. Had daar ook niet aan gedacht omdat ik dat zelf niet koop, en sowieso niet veel kip eet
                Passion is: pushing yourself when no one else is around

                Comment


                • #23
                  Eigenlijk is alle kip welke je in de supermarkt kan kopen "plofkip". Unilever is naar eigen zeggen gestopt met de plofkip maar dit is echt totale onzin heb ik mij laten vertellen tijdens een rondleiding bij een bedrijf gespecialiseerd in de bouw van kippenslachtmachines. Het kwam erop neer dat ze het nu geen plofkip meer hoeven te noemen doordat er geen 20 kippen meer per m2 staan, maar +- 17, maakt dus nagenoeg geen kut uit. Voor die 6/7eu heb je ook gewoon een doodnormale plofkip.

                  Comment


                  • #24
                    altijd alles onbereid wegen. altijd zo geweest. Niet alleen bij sporters, maar doen chef koks ook voor ze gaan koken.

                    Comment


                    • #25
                      Ik laat het uitlekken en dan wegen, als het voor 3 maaltijden is verdeel ik het na het bereiden en weeg het in 1/3den af, bereiding kan elke keer een verschil maken
                      "You are what you eat..."
                      That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

                      Comment


                      • #26
                        Weeg het altijd onbereid, doe ik met bijna alles.
                        Edit: Ook ik weeg het af na bereiding als het voor 2 of 3 maaltijden is.
                        keep the focus going!

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by Robbie1970 View Post
                          Ik laat het uitlekken en dan wegen, als het voor 3 maaltijden is verdeel ik het na het bereiden en weeg het in 1/3den af, bereiding kan elke keer een verschil maken
                          Precies!

                          Comment


                          • #28
                            Gewoon een paar 3-4 ons kip bereiden = 66-88g eiwit. Dit verdelen over 2 maaltijden aan vlees. Dan heb je dus gewoon 44g eiwit per maaltje.

                            Prima, duidelijk!

                            Grappig dat iedereen dat dit eigenlijk al deed, behalve ikzelf, haha.
                            "Straight outta gym"

                            Comment


                            • #29
                              Ik koop altijd 2-4 kilo kip bij de aldi, vervolgens bak ik het in 1 keer in de oven. daarna verpak ik het in in porties en stop ik het in de vriezer. heb altijd na het koken gewogen, maar nu ik dit zo lees... Binnenkort toch maar even een iets andere strategie hanteren en mn rekenmachine erbij pakken.
                              People often quit right before they're about to have the big breakthrough.

                              Comment


                              • #30
                                Kan iemand mij vertellen hoe je de boter, olie etc. die je gebruikt bij het bakken mee rekent met de voedingswaarde?

                                Misschien domme vraag maar dit moet ik wel weten voor me schema.

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X