gezonde kip kerrie

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • gezonde kip kerrie

    Hallo,

    ik wou een paar gezonde recepten met jullie delen die van pas komen bij mijn cut schema, misschien ook bij jullie, dit is er 1 van.

    dit zijn recepten voor 1 persoon, ik verdeel de maaltijd in 2 porties de eerste eet ik rond 14:00 en de 2e rond 17:00

    benodigdheden:

    200g kip ( weeg het rauw )
    100g aardappelen in blokjes
    50g rauwe witte rijst.
    400g gesneden snijbonen
    1 bouillon blokje
    1-2 eetlepels masala ( kerrie )
    1 eetlepel olijfolie
    1 adjuma ( surinaamse peper ) kan ook een ander soort gebruiken als je van pittig houd.
    zout en zwarte peper naar eigen smaak toevoegen.
    300ml koude water.
    1 tomaat.
    4 knoflook teentjes
    1/2 of 1 ui gesneden.



    bereiding:

    snij de kipfilet in blokjes, was de rijst en aardappelen.

    -laat de olie opwarmen en bak er de ui, tomaat, knoflook, peper en kerrie in. ( het mag niet verbranden )
    - bak de kip 2-3minuten mee.
    - voeg de aardappelen en rijst toe en de 300ml water en laat het bakken tot het begint te pruttelen.
    - voeg dan de snijbonen, bouillonblokje, zwarte peper en zout toe en roer het door elkaar en zet de gas op laag. doe de deksel erop en laat het zo'n 12-15minuten staan tot de aardappel en rijst gaar zijn.

    de voedingswaarde voor deze maaltijd zijn:


    eiwit 62, koolh 76, vet 16, kcal 731 : 2 = 345kcal per portie.

  • #2
    Lijkt me nice
    Chaka Chaka Boy

    Comment


    • #3
      Ik hou sowieso van curry-achtige flikker alles in een pan bereidingswijzen. Ga t deze week eens proberen (sperziebonen gaan er wel uit )
      Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

      Comment


      • #4
        Als ik goed begrijp gooi je de rauwe rijst bij de kip en alles, je kookt ze niet voor ofzo ?
        If the pain gets too much, Just think. The universe is so large and your pain is almost non-exsistant in comparison. Therefore your pain does not exist

        Mijn log http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/58191-ghosts-log.html

        Comment


        • #5
          Originally posted by InfineGhost View Post
          Als ik goed begrijp gooi je de rauwe rijst bij de kip en alles, je kookt ze niet voor ofzo ?
          Die pruttelt in die 12 min gaar.

          Erug lekker

          Comment


          • #6
            Ziet er erg lekker uit, in de loop van de week eens proberen!

            Comment


            • #7
              Neem dat je geen witte rijst gebruikt? maar basmati?

              Comment


              • #8
                3 suggesties:

                i.p.v. aardappels kun je een blik kikkererwten gebruiken, geeft en authentieke smaak en is zelfs wat voedzamer.

                Om de kipfilet sappiger te maken: kip eerst aanbakken met kruiden, vervolgens uit de pan halen, de rest bereiden en op het laatst de kip weer toevoegen.

                Beetje (verse) gember toevoegen!

                Comment


                • #9
                  De kip word ook sappiger als je het met azijn wast.
                  En ik vind gember persoonlijk niet passen bij de surinaamse kip-kerrie eerder bij de chinese.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by talalelh15 View Post
                    Neem dat je geen witte rijst gebruikt? maar basmati?
                    Basmati is ook wit

                    Comment


                    • #11
                      superlekker. Ik mik er spitskool bij ipv. de boontjes.
                      Why so serious?

                      bench press 105 || squat 150 || deadlift 165 || MP 80

                      Comment


                      • #12
                        ja dat kan ook ja

                        Comment


                        • #13
                          Even een bump haha, heb masala kip met rijst gemaakt maar jij heb een nagenoeg zelfde recept al gedeeld, even mijn versie + foto gooien als het mag


                          Masala kip met rijst:

                          400gr Kipfilet
                          400gr rijst
                          1 blik sperziebonen
                          tomatenpuree
                          2 tomaten
                          1 ui
                          2 teentjes knoflook
                          2 eetlepels masala kruiden
                          versgemalen zwarte peper
                          zout
                          6 eetlepels olijfolie
                          1 madam Jeanette peper
                          Klein beetje water

                          Heerlijk!!

                          Comment


                          • #14
                            Juist met kerrie zijn er 101 gezonde recepten/varianten te bedenken. Ook gezonder en schoner dan dit, al is hier niets mis mee
                            Passion is: pushing yourself when no one else is around

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Patriciaaa View Post
                              Juist met kerrie zijn er 101 gezonde recepten/varianten te bedenken. Ook gezonder en schoner dan dit, al is hier niets mis mee
                              Op de zout en bonen uit blik na weet ik niet wat echt schoner en gezonder kan? Ik gebruik normaal nooit zout maar vind het af en toe wel lekker bij een maaltijd als dit.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X