Eieren

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Eieren

    Ik wil mijn goede vetten wat verhogen in mijn schema. Dit wil ik doen door het eten van eieren. Ik weet dat er mensen zijn die elke dag eieren eten (deed ik zelf vroeger ook). Maar is dit wel ok?
    Fighting for peace is like fucking for virginity.

  • #2
    Je zal er niet dood van gaan dus lijkt me geen probleem hoor, al zullen er waarschijnlijk betere opties zijn om je goede vetten uit te halen maar dat laat ik aan de experts over

    Comment


    • #3
      Zolang je niet meer dan 2 hele eieren eet en verder alleen de eiwitten kan het zeker geen kwaad.
      Eet er zelf op het moment 8 per dag.

      Greets...
      Growing is like sex you can never get enough...

      Pain is temporary...pride is forever...

      Comment


      • #4
        ik eet elke dag 6 eieren waarvan minstens 3 met dooier

        Comment


        • #5
          ik zit nu in bulkfase en eet zes hele eieren per dag.

          na men bulk stop ik er wel mee, kan niet heel erg gezond zijn
          I just live once and I want the max out of it!

          Comment


          • #6
            Wat info over een Ei

            Voedingswaarde van eieren
            Klein, maar vergis je niet! Al weegt het gemiddelde ei niet veel meer dan 60 gram, het is een echt bundeltje kracht. Onder de fijne eierschaal zitten vrijwel alle voedingsstoffen die het menselijk lichaam nodig heeft.

            Een kippenei van 60 gram bevat:
            Energie 346 KJ/83 kcal
            Eiwit 8 gram
            Vetten 6 gram
            Koolhydraten 0 gram
            Natrium 75 milligram
            Kalium 79 milligram
            Calcium 30 milligram
            Fosfor 107 milligram
            IJzer 1,08 milligram
            Vitamine A 0,12 milligram
            Vitamine B1 0,06 milligram
            Vitamine B2 0,18 milligram
            Vitamine B6 0,10 milligram

            Bron: NEVO tabel 2001

            Voedingstoffen
            Voedingsstoffen zijn bestanddelen van de voeding. De mens heeft ze nodig om het lichaam op te bouwen en in stand te houden, om in de energiebehoefte te voorzien en om de lichaamsfuncties optimaal in stand te houden. Er worden twee groepen voedingsstoffen onderscheiden:

            energieleverende basisvoedingsstoffen
            essentiële voedingsstoffen (nutriënten)
            Energieleverende stoffen
            Voor het regelen van de lichaamstemperatuur, voor de hersenactiviteit, het hart, de longen, de lever en de nieren, voor de stofwisseling en de spierbewegingen heeft het lichaam energie nodig. Deze energie wordt geleverd door de energieleverende of basisvoedingsstoffen. Hoe meer energieleverende voedingsstoffen er in een voedingsmiddel zitten, hoe hoger het energiegehalte. Dit energiegehalte wordt aangegeven in kilojoule of kilocalorieën.

            Voorts leveren de energieleverende voedingsstoffen de bouwstenen die nodig zijn voor de opbouw van de lichaamseigen substantie. Er worden drie energieleverende voedingsstoffen onderscheiden:

            eiwitten
            vetten
            koolhydraten
            Eiwit
            Eiwitten of proteïnen zijn de belangrijkste bouwstenen van menselijke cellen. De organen, huid en botten, spieren en pezen bestaan voor een groot deel uit proteïnen. Ook bloedlichaampjes, enzymen, hormonen en afweerstoffen bevatten hoofdzakelijk eiwit. Het menselijk organisme bouwt dagelijks 300 à 400 gram lichaamseigen proteïne af. Om dit verlies aan te vullen is er aanvoer van eiwit via de voeding noodzakelijk. De verschillende onderdelen van deze voedingseiwitten worden bij de spijsvertering van elkaar gescheiden en opnieuw tot lichaamseigen eiwit samengesteld. Het lichaam kan niet alle proteïnen even goed verwerken. De bruikbaarheid van een voedingseiwit wordt uitgedrukt in de biologische valentie. Deze geeft aan hoeveel gram lichaamseigen proteïne uit 100 gram voedingsproteïne kan worden gevormd. Over het algemeen hebben dierlijke voedingsmiddelen een hogere biologische valentie dan plantaardige voedingsmiddelen.

            Vet
            Vetten leveren met 9,1 kilocalorieën per gram het lichaam een groot deel van de benodigde energie. Daar ze lang in de maag blijven, hebben ze een zeer grote verzadigingswaarde. Overtollig vet wordt door het lichaam opgeslagen en bij behoefte aan energie weer afgebouwd. Het lichaam verbrandt opgeslagen vet echter zeer langzaam. Het is daarom niet direct beschikbaar als het lichaam het nodig heeft. Naast hun functie als leverancier van energie dienen vetten ook als bestanddeel van celmembranen en drager van in vet oplosbare vitamines.

            Koolhydraten
            In tegenstelling tot vetten kunnen koolhydraten als energieleveranciers indien nodig op korte termijn worden verbrand. Het lichaam kan echter niet meer dan de dagelijkse behoefte aan koolhydraten opslaan. In geringe hoeveelheden worden koolhydraten ook gebruikt als celbouwstoffen.

            Essentiële voedingsstoffen (nutriënten)
            In tegenstelling tot de energieleverende basisvoedingsstoffen leveren de essentiële voedingsstoffen het lichaam geen energie. In plaats daarvan sturen zij de lichaamsfuncties en de stofwisseling. Deze stoffen worden essentieel, dus onmisbaar genoemd omdat het lichaam ze niet zelf kan aanmaken. Ze moeten met de voeding worden opgenomen. Er worden twee groepen essentiële voedingsstoffen onderscheiden:

            vitamines
            mineralen
            voedingsstoffen
            energieleverende basisvoedingsstoffen essentiële voedingsstoffen
            eiwit vet koolhydraten
            vitamines mineralen
            in water oplosbare vitamines in vet oplosbare vitamines
            macro-elementen spoorelementen
            Vitamines
            Er zijn 13 verschillende vitamines, die in twee groepen worden onderverdeeld:

            Tot de in vet oplosbare vitamines horen de vitamines A, D, E en K.
            Tot de in water oplosbare vitamines horen de vitamines C, B1, B2, B6, en B12; alsmede nicotinezuur, pantotheenzuur, folinezuur en biotine.
            Mineralen
            Mineralen zijn anorganische voedingsstoffen die in twee groepen worden onderverdeeld:

            Tot de macro-elementen horen bijvoorbeeld natrium, kalium, calcium, magnesium, chloride, fosfor en zwavel. Zij worden door het lichaam in relatief grote hoeveelheden opgenomen.
            Spoorelementen zijn bijvoorbeeld ijzer, jodium en selenium. Zij zijn slechts in geringe hoeveelheden in het lichaam aanwezig. In totaal bestaan er meer dan 20 spoorelementen.
            Voedingsstoffen gehalte van het ei
            Het ei bevat alle voedingsstoffen die het menselijk lichaam nodig heeft, behalve vitamine C. Het grootste deel van de voedingstoffen, vooral vetten en vitamines, bevindt zich in de dooier.

            Hoofdvoedingsstoffen
            Het ei bevat de volgende hoofdvoedingsstoffen:

            Eiwit
            Een ei (58 g) bevat circa 6,7 gram eiwit. Eieren hebben bovendien de hoogste biologische valentie van alle voedingsmiddelen. Uit 100 gram voedingseiwit van een kippenei vormt het lichaam 94 gram lichaamseigen eiwit.

            Vet
            Een ei (58 g) bevat circa 6,2 gram vet. Meer dan 2/3 hiervan bestaat uit onverzadigde vetzuren. Deze helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

            Essentiële voedingsstoffen
            In een ei zijn de volgende essentiële voedingsstoffen in grotere hoeveelheden aanwezig:

            Vitamines
            Een ei (58 g) bevat:

            circa 0,4 mg vitamine E. Deze vitamine stabiliseert de celmembranen en beschermt het organisme tegen schadelijke oxidaties.
            circa 0,18 mg vitamine B2, circa 0,07 mg vitamine B1 en circa 0,06 mg vitamine B6. De vitamines van de B-groep vervullen essentiële functies bij de energiehuishouding.
            circa 0,1 mg vitamine A. Deze vitamine is van belang voor het zichtvermogen, voor de groei en de voortplanting en tevens bij de vorming en instandhouding van de slijmhuiden.
            Mineralen
            Een ei (58 g) bevat:

            circa 115 mg fosfor en circa 30 mg calcium. Deze elementen spelen een wezenlijke rol bij de opbouw van botten en tanden.
            circa 75 mg kalium. Dit element is noodzakelijk voor het functioneren van de zenuwen, voor de spierbeweging en het in stand houden van de weefselspanning. Bovendien ondersteunt het de functie van verschillende enzymen.
            circa 84 mg natrium. Naast vele regulerende functies in het lichaam heeft dit element ook het vermogen water te binden.
            circa 1,2 mg ijzer. Dit spoorelement is noodzakelijk bij het transport van zuurstof in het bloed en voor de werkzaamheid van verschillende enzymen. Vooral bij vrouwen komt ijzergebrek regelmatig voor.
            Cholesterol
            Functie van cholesterol
            Cholesterol is een op vet gelijkende stof in het bloed die door het lichaam circuleert. Cholesterol is onder andere nodig bij de bouw van cellen en bij de vorming van galzuren en hormonen.

            Cholesterolvoorziening van het lichaam
            Het organisme maakt zelf voldoende cholesterol aan, ongeveer 1000 tot 1500 mg per dag. De mens is dus niet aangewezen op toevoer van deze stof door middel van de voeding. Opname van cholesterol is voor de gezonde mens echter niet schadelijk. Het cholesterolgehalte in het bloed wordt namelijk door een reguleringsmechanisme van het lichaam zelf gestuurd.

            Effecten van de toevoer van cholesterol
            Anders dan de meeste mensen denken heeft cholesterol bij gezonde mensen nauwelijks enige invloed op het cholesterolgehalte in het bloed.

            Overigens...

            Verzadigde vetzuren kunnen invloed hebben op het cholesterolgehalte in het bloed.

            Kippeneieren en cholesterol
            Van het eten van kippeneieren alleen krijg je nog geen verhoogde cholesterolspiegel. Mensen die uitgebalanceerd en vetarm eten kunnen de 314 mg cholesterol die een ei bevat zonder meer verwerken.

            In een oogopslag
            Er zijn twee groepen voedingsstoffen: energieleverende basisvoedingsstoffen en essentiële voedingsstoffen.
            Tot de energieleverende voedingsstoffen behoren eiwitten, vetten en koolhydraten. Zij leveren energie en bouwstenen voor de opbouw van het lichaam.
            Vitamines en mineralen behoren tot de essentiële voedingsstoffen. Zij sturen de lichaamsfuncties en de stofwisseling.
            Er zijn 13 verschillende vitamines.
            De groep mineralen wordt ingedeeld in de rijkelijk voorhanden zijnde macro-elementen en de gering geconcentreerde spoorelementen.
            Een ei bevat alle voedingsstoffen die het menselijk lichaam nodig heeft, behalve vitamine C.
            De meeste voedingsstoffen, met name vet en vitamine, zitten in de dooier.
            Een ei bevat bijzonder veel vet en biologisch hoogwaardig eiwit.
            Een ei bevat in grotere hoeveelheden de vitamines E, B1, B2 en B6 en A, evenals de mineralen fosfor, calcium, kalium, natrium en ijzer.
            Cholesterol is een op vet gelijkende stof die door het lichaam zelf wordt aangemaakt.


            Bron ei-info.nl

            Grrtz..
            Pijn is niks meer dan een zwakte dat het lichaam verlaat.

            Comment


            • #7
              Goede post.
              Hoeveel hele eieren zou je nou per dag mogen eten?

              Greets...
              Growing is like sex you can never get enough...

              Pain is temporary...pride is forever...

              Comment


              • #8
                Ik lees verhalen over mensen die er 6 compleet eten tot 18 zonder dooier..
                In de dooier zit een enzym avidine dat de opname van het geheel bevordert. Ik weet alleen niet of de stof nog aanwezig is na het koken van het ei.

                Ik ga eens even google...

                Grtz..
                Pijn is niks meer dan een zwakte dat het lichaam verlaat.

                Comment


                • #9
                  Ik weet niet beter of je zou er maar 2 met dooier per dag mogen.
                  Ben benieuwd..

                  Greets...
                  Growing is like sex you can never get enough...

                  Pain is temporary...pride is forever...

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by [b
                    Citaat[/b] (Curiosio @ Mrt. 12 2005,08:46)]Zolang je niet meer dan 2 hele eieren eet en verder alleen de eiwitten kan het zeker geen kwaad.
                    Eet er zelf op het moment 8 per dag.

                    Greets...
                    eet jij ze voor de eiwitten of voor de potentie??

                     

                    @harold

                    zo das een mooi stukkie
                    eieren zijn dus eigenlijk kleine lichaams bommen als ik het zo lees.




                    Who's the Chef

                    Comment


                    • #11
                      Nutritional contribution of eggs to American diets.

                      Song WO, Kerver JM.

                      Food and Nutrition Database Research Center, Department of Food Science and Human Nutrition, Michigan State University,
                      East Lansing 48824-1224, USA. [email protected]

                      OBJECTIVES: The main purposes of this study were (1) to assess the nutritional significance of eggs in the American diet and
                      (2) to estimate the degree of association between egg consumption and serum cholesterol concentration. METHODS: Data from
                      the most recent National Health and Nutritional Examination Survey (NHANES III, 1988-94) were utilized to compare the
                      nutritional quality indicators of diets that contained eggs (USDA food grouping system) with those that did not. Nutrient intake
                      (from 24-hour dietary recall), egg intake (from food frequency questionnaire), sociodemographic data and blood cholesterol
                      levels of subjects who met inclusion criteria (n = 27,37 were grouped according to the occurrence and frequency of egg
                      consumption and were analyzed using SUDAAN. RESULTS: Daily nutrient intake of egg consumers (EC) was significantly
                      greater than that of nonconsumers (NC) for all nutrients studied (except dietary fiber and vitamin B6). Eggs contributed < 10% of
                      daily intake of energy and vitamin B6, 10% to 20% of folate and total, saturated and polyunsaturated fat, and 20% to 30% of
                      vitamins A, E and B12 in EC. Compared to EC, NC had higher rates of inadequate intake (defined by Estimated Average
                      Requirements (EAR) or < 70% Recommended Dietary Allowance (RDA)) for vitamin B12 (10% vs. 21%), vitamin A (16% vs.
                      21%), vitamin E (14% vs. 22%) and vitamin C (15% vs. 20%). After adjusting for demographic (age, gender and ethnicity) and
                      lifestyle variables (smoking and physical activity), dietary cholesterol was not related to serum cholesterol concentration. People
                      who reported eating > or = 4 eggs/wk had a significantly lower mean serum cholesterol concentration than those who reported
                      eating < or = 1 egg/wk (193 mg/dL vs. 197 mg/dL, p < 0.01). More frequent egg consumption was negatively associated with
                      serum cholesterol concentration (beta = -6.45, p < 0.01).


                      CONCLUSIONS: In this cross-sectional and population-based study,
                      egg consumption made important nutritional contributions to the American diet and was not associated with high serum
                      cholesterol concentrations.

                      PMID: 11023007 [PubMed - indexed for MEDLINE]

                      Comment


                      • #12
                        @harold
                        good post

                        @melkman
                        zo'n hekel aan engelstalige stukken, kan je het misschien vertalen
                        Sponsored by:
                        Inshapesupplements

                        Comment


                        • #13
                          Ha melkman, dat onderzoek had ik ook in mijn favorieten staan!

                          Update on nutrition, D. McNamara, Egg Nutrition Center, Washington DC, VS
                          In de VS is men er in geslaagd om de negatieve verhalen omtrent cholesterol om te buigen in positief nieuws over de voedingswaarde van eieren. De nieuwste onderzoeksresultaten laten zien dat bij een consumptie van één ei per dag de verhouding tussen goed en slecht cholesterol niet wijzigt. De Amerikaanse Heart Association heeft nieuwe richtlijnen uitgegeven waarin staat dat één ei per dag is toegestaan (an egg a day is ok&#33. Daarnaast kan met de nieuwe inzichten van Amerikaans onderzoek gezegd worden dat een ei een functional food op zich is; niet alleen vanwege de aanwezige vitamines en mineralen, maar ook door de aanwezigheid van belangrijke stoffen als luteïne en choline.

                          Choline is van belang voor het functioneren van zenuwcellen, als bron voor acetylcholine. Choline speelt daarnaast een belangrijke rol in de ontwikkeling van de hersenen, het geheugen en voorkomt Alzheimer.Een ei bevat 215 mg choline (vooral in de dooier). Twee eieren voorzien in de aanbevolen dagelijkse behoefte.

                          Studies bij knaagdieren laten zien dat extra choline opname op jonge leeftijd de kans op latere geheugenaandoeningen doet verminderen. Van belang is de opname tijdens het embryonale stadium en direct na de geboorte via de moedermelk. Voor de mens betekent dit dat vooral voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven eieren belangrijk zijn in relatie tot de hersenontwikkeling van de baby.

                          Luteïne en zeaxanthine spelen een rol bij het voorkómen van spierverslappingen in het oog.Eieren zijn rijk aan beide stoffen. Daarnaast laten resultaten van de Amerikaanse Beaver Dam Eye Study zien dat een hogere eierconsumptie gepaard gaat met een verlaagd risico op een hartaanval. Het risico op een hartaanval is 60% lager bij een hoge eierconsumptie, vergeleken met de laagste eierconsumptie. Hier speelt vooral luteïne een rol bij.

                          Een ei kan nu met recht een uitstekend voedingsmiddel genoemd worden vanwege de voedingswaarde, de lage prijs, gemak en bovendien is een ei puur natuur, dé 'functional food van de natuur zelf'.


                          bron: http://www.ei-info.nl/Onderzoek_VS_ei.htm

                          Eieren bevatten veel cholesterol

                          Slechts een kwart van de cholesterol in ons bloed halen we uit de voeding, de rest wordt door het lichaam, of liever door de lever, aangemaakt. Bovendien is cholesterol niet per se ongezond. Als bouwstof is het belangrijk voor ons zenuwweefsel en voor bepaalde hormonen.
                          Te veel cholesterol in je bloed vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Het eten van voedsel met veel verzadigde vetten verhoogt het cholesterolgehalte. Het vet in een kippenei is meer dan de helft enkelvoudig of meervoudig onverzadigd, en deze typen leiden niet tot hart- en vaatziekten.
                          Eierdooiers bevatten inderdaad veel cholesterol (200 mg), maar die komt op rekening van de HDL-cholesterol (High Density Lipoproteïn-cholesterol), de zogenaamde 'goede cholesterol'.
                          Bovendien nemen de darmen cholesterol op uit het voedsel al naargelang de hoeveelheid die al in het bloed aanwezig is. Dus: eieren zijn helemaal niet zo slecht voor onze cholesterol als wel eens wordt beweerd. Zelfs mensen met een verhoogd cholesterolgehalte mogen geregeld een eitje eten. Maar: Mensen met veel triglyceriden in hun bloed (een ander soort vetachtigen, naast cholesterol) moeten extra op hun cholesterol letten.
                          En: Dat hardgekookte eieren minder cholesterol bevatten, is een fabeltje.


                          bron: http://www.gva.be/dossiers/-p/pasen/eieren.asp


                          Het komt op het volgende neer: over het cholesterol in een ei hoef je je in principe niet zo druk te maken. Een ei bevat echter ook aardig wat vet. Nu is dit wel overwegend goed vet, maar als je veel eieren eet kan je vetinname dus ongewenst hoog worden. De meeste bb zitten toch niet boven de 25-30 en.% vet.

                          Uit andere onderzoeken blijkt 2 eieren per dag goed te kunnen. Ik vind dit zelf ook  een goede richtlijn. Eiwitten kan je in principe onbeperkt eten.

                          Een ei kan je het beste koken. Bij bakken beschadig je de structuur van het eigeel.

                          @harold: avidine zit alleen in rauw eiwit, na verhitten gaat dit stofje kapot.
                          Shitty food will make you look like shit.

                          http://www.pro-active-medicine.nl

                          Comment


                          • #14
                            Had ik het dus toch goed begrepen met mijn 2 hele eieren per dag..

                            Greets...
                            Growing is like sex you can never get enough...

                            Pain is temporary...pride is forever...

                            Comment


                            • #15
                              kijk das klare taal
                              Sponsored by:
                              Inshapesupplements

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X