Originally posted by adon1s
View Post
Als je je verdiept hebt in de fysiologie van het absorberen van eiwitten, dan zou je moeten weten dat aminozuren met ongeveer 1,3-10g per uur worden opgenomen (ei-eiwit het langzaamst en whey het snelst). Eet je daarbij nog andere nutriënten dan wordt de absorptie nog meer vertraagd. Met 50g eiwit heb je dus al voldoende aminozuren voor 6-10 uur. Om de eiwitsynthese te triggeren moet de leucine drempel overtroffen worden. Met 2-3g leucine (20-40g hoge kwaliteit eiwitten) wordt de eiwitsynthese al optimaal gestimuleerd.
Wat betreft de beginners en de gevorderde atleten. Gevorderde atleten hebben eigenlijk zelfs minder eiwit nodig dan beginners, aangezien gevorderde atleten veel moeilijker adaptatie na kunnen streven.
Je lichaam heeft als hoofdprioriteit om spierglycogeenvoorraden aan te vullen (wanneer het verbruikt is/wordt). Het is dus ongunstig om te veel volume te draaien. De koolhydraten die na een training gegeten worden, zullen dan gebruikt worden om het spierglycogeen te hervullen. Dit gaat ten koste van de duur van de eiwitsynthese. Het lichaam is er namelijk niet goed in om tegelijk glycogeen te hervullen en spiermassa op te bouwen. Vandaar dat beginners vaak ook niet goed vooruit gaan op een generieke split routine van een fitness magazine.
Het is allemaal fysiologie. Je kan het er niet mee eens zijn, maar dan zeg je in mijn ogen dat 1 + 1 = 3. Ik ga hier verder ook niet meer tegen discussieren.
Comment