goeie vetten!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by emilio75 View Post
    Verbazend dat avocado olie zoveel hoger ligt dan pinda olie. Had ik nooit verwacht
    Passion is: pushing yourself when no one else is around

    Comment


    • #17
      Originally posted by resike View Post
      Rijst olie, deed ik het toch goed.

      Over goeie vetten gespoken. Zoek iemand die een walnoten boom heeft of rij even over wat "boeren" wegen. Walnoten goedkoop en volop te krijgen nu.
      Walnoten zijn heel bitter als je ze nu plukt. En zelfs als ze al gevallen zijn, dan moet je ze eerst nog een tijd laten drogen
      Passion is: pushing yourself when no one else is around

      Comment


      • #18
        met rijstolie, kan het wel, die kan je wel hoog verhitten volgens mij, altans dat heb ik ergens gehoord.
        wat is trouwens het verschil tussen normale olijfolie en olijfolie van hoge kwaliteit met lage zuurgraad en hoe kun je het verschil tussen die 2 zien.
        You don't quit when you're tired.
        You quit when you're done.

        Comment


        • #19
          Originally posted by Patriciaaa View Post
          Walnoten zijn heel bitter als je ze nu plukt. En zelfs als ze al gevallen zijn, dan moet je ze eerst nog een tijd laten drogen
          Klopt, komt door dat velletje wat eromheen zit. Als je dat eraf haalt is het bittere weg. Als je ze laat liggen scheelt wel weer wat gepeuter.
          Mind is everything.

          Comment


          • #20
            Originally posted by Cinix View Post
            met rijstolie, kan het wel, die kan je wel hoog verhitten volgens mij, altans dat heb ik ergens gehoord.
            wat is trouwens het verschil tussen normale olijfolie en olijfolie van hoge kwaliteit met lage zuurgraad en hoe kun je het verschil tussen die 2 zien.
            Hoe het zit met de zuurgaat weet ik niet. Maar hoe blanker de olijfolie hoe warmer hij kan worden.
            Mind is everything.

            Comment


            • #21
              Originally posted by Cinix View Post
              met rijstolie, kan het wel, die kan je wel hoog verhitten volgens mij, altans dat heb ik ergens gehoord.
              wat is trouwens het verschil tussen normale olijfolie en olijfolie van hoge kwaliteit met lage zuurgraad en hoe kun je het verschil tussen die 2 zien.
              Echt goede kwaliteit olijfolie herken je niet aan het uiterlijk. Je ruikt en smaakt het wel. Eerst ruiken. Ruik je bitter of een vieze lucht, heb je slechte kwaliteit olijfolie. Rijk je een frisse, zachte natuurlijke en lekkere (en soms licht kruidige) geur. Dan kun je de stap wagen om de olijfolie puur te proeven. Doe je dit met een olijfolie van lage kwaliteit, dan zullen de rillingen over je rug lopen en spuug je het meteen uit. De olijfolie prikt/bijt in je tong en de gore bittere smaak blijft hangen. Is die van goede kwaliteit smaakt het gewoon zoals het ruikt. Fris en heerlijk.

              in 100% van de gevallen zal een olijfolie die je puur proeft en direct heerlijk vindt eerste persing zijn met een zeer lage zuurgraad. Kun je vaak niet in de supermarkt kopen. kosten 15-20 euro per liter.
              More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

              Comment


              • #22
                alle vetten buiten transvetten zijn goed voor je....
                noten, boter, vet vlees (spek, gehakt, steaks,....), vette vis, olijfolie, eieren
                vette joguhrt....
                powerliftcompetitie PR's SQ: 145 --- BP : 112,5 --- DL: 190

                Comment


                • #23
                  en verzadigde vetten dan, die heb je ook nodig, maar in hele kleine mate toch, en trouwens ik denk dat ik wel goede olijfolie heb.
                  Ik had eens een keer zelfgemaakte olijfolie meegenomen vanuit Mallorca, echt super lekker.
                  You don't quit when you're tired.
                  You quit when you're done.

                  Comment

                  Sidebar top desktop

                  Collapse

                  Actieve discussies

                  Collapse

                  Working...
                  X