Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
Leuke docu, sommige mensen moeten opnieuw leren eten. Is eigenlijk bizar, want aan bijna al het bewerkte eten is suiker toegevoegd. Volledig zonder toegevoegde suiker is haast niet te doen. Vind het wel een mooi streven overigens. Probeer het zelf ook zo veel mogelijk te beperken op een dagelijkse portie ketchup, curry en paar gram in voorverpakt vlees na.
Hoop dat mensen gaan inzien hoeveel suiker ze dagelijks eten. Maar dat zal denk ik niet snel veranderen als ik om mij heen kijk.
Ik ben van mening dat in eerste instantie de verantwoordelijkheid bij de persoon zelf ligt maar de overheid kan wel eea doen om de suikerconsumptie te verminderen. Via de EU kan er bijvoorbeeld een max een suiker in bepaalde producten worden afgesproken. Verminderd een hoop ziektes en verbeterd de gezondheid van de mens.
Achja, suiker zorgt voor veel welvaartsziekten... Brengt veel geld in het laatje hoor zieke mensen meer dan een gezonde bevolking.
Laat nou net alles om geld draaien, overheden willen het liefst niets aan onze ongezonde leefstijl doen...
Oops of mocht ik dat niet zeggen :X
"People laugh and call me lazy, while they twit around in their three-hour workout making zero progress. Sometimes, instead of what you do in the weight room, it's what you don't do that will lead to success."
Zelfde valt te zeggen bij e-nummers andere zoet en smaak stoffen en zout natuurlijk. Ik koop zelf zoveel mogelijk producten onbewerkt... Wel een leerzaam stukje, meer mensen zouden hierbij stil moeten staan!
Het probleem is ook dat 80%, en misschien wel meer, van de bevolking denk dat hart en vaat ziekte worden veroorzaakt door teveel aan vet. Waardoor mensen juist zoveel mogelijk vet vermijden. En onbewust kilo's suiker naar binnen werken om toch aan hun energie te komen. Terwijl het eigenlijk het omgekeerde is.
Hoevaak hoor je niet dat mensen suiker problemen hebben, problemen met hormonen en/of zwanger raken. Ik wil zeggen of dat hier door komt. Maar vet speelt wel een hele belangrijke rol de hormoonhuishouding.
Kortom iedereen word misleid en heeft totaal geen idee wat ze naar binnen schuiven.
Zeer kwalijke zaak. Hoe simpel hij ook is, Eigenlijk zou iedereen deze docu een keer moeten kijken.
Vind suiker altijd zo een groot woord. Tafelsuiker right? Sucrose. Glucose + fructose. Maar wat ik niet begrijp dan...waarom is dat zoveel slechter dan fruit bijvoorbeeld? We gaan er even voor het gemak van uit dat je alle micronutrienten ergens anders vandaan haalt.
Vind suiker altijd zo een groot woord. Tafelsuiker right? Sucrose. Glucose + fructose. Maar wat ik niet begrijp dan...waarom is dat zoveel slechter dan fruit bijvoorbeeld? We gaan er even voor het gemak van uit dat je alle micronutrienten ergens anders vandaan haalt.
Dat snapte ik dus ook niet. Vooral ook die claim in die docu dat hij ging stoppen met suikers, maar vervolgens wel fruit ging eten. Dat is dan idd hetzelfde.
éénmaal in je bloed maak het ook geen verschil. Wat daarvoor gebeurd is belangrijk. Gewone suiker is een lege suiker. Er zit niks bij en word super snel opgenomen. Waarin fruit ook veel vezels en andere belangrijke nutienten bevat. Vezels zorgt er ook voor dat je vol raakt en vertraagd ook de opname. En dus minder piekt en snel word opgenomen/omgezet (sporters buiten gelaten he want dan is het wel handig, dit is voor "bankzitters" met volle spieren en lever). Waardoor het dus word omgezet in vet, insulineresistentie ect... Omdat je ook vol raakt stop je ook met eten omdat je genoeg hebt gehad. Dit heb je niet met lege suikers. Natuurlijke bronnen schijnen ook aardig in belans te zijn met suiker/vezels hoeveelheid. En als het om producten gaat waar suiker aan tegevoegd word. Dit vaak niet het geval. Je krijgt gelijk al veel te veel binnen.
Vanaf 1:10 even kijken, legt het wat beter uit. Al is het helemaal kijken het beste.
Suiker op zich is niks mis mee, maar de totale balans tegenwoordig is verre van goed. Vroeger kreeg men enkel fructose binnen uit fruit. Complexe carbs voor de rest, maar met al die toevoegingen van tafelsuiker (glucose + fructose) en het kwaad zelf: high-fructose corn syrup/glucose-fructose stroop. Stijgt de inname van fructose gigantisch en dat is nou verre van ideaal als je een persoon bent die niks doet aan sport en toch bergen van die suiker naar binnen zit te werken.
Al dat eten bevat ook weinig zinnigs voor je lijf, geen vezels, etc. etc. Dan komt dat verhaaltje van Resike om de hoek zetten.
Denk dat je sowieso gewoon bewerkt suiker moet proberen te vermijden. Er komt namelijk ook steeds meer onderzoek dat suiker samenhangt met hart- en vaatziekten en dan heb je nog het verhoogde risico op HVZ via diabetes etc.
Begrijp je punt. Maar je maakt het vaag door te zeggen dat ''gewone suiker is een lege suiker''. Er zit inderdaad niks bij, maar dat maakt het niet waardeloos. En even vanuit praktisch oogpunt, sinds wanneer eten wij altijd alleen random suiker? Vaak gaat het nog gepaard met een maaltijd of hebben we nog een aantal maaltijden ervoor op. Vertragen allemaal de opname.
Het onderste filmpje is opzich wel duidelijk. Vetcellen worden minder snel als energie afgegeven. Maar dat is toch juist dan per persoon verschillend. Bijv;
Dikke mensen hebben nog flink wat vetzuren in hun bloed, dus het energie is er al maar moet verbrand worden. Mensen met relatief weinig vet hebben weinig vetzuren in hun lichaam en deze moeten nog ''losgehaald'' en getransporteerd worden.
Suiker zal vast wel een aantal indirecte effecten hebben op mensen. Maar dan gelijk een ''maand'' zonder suiker is zo overdreven. Dan kan je toch beter suiker leren reguleren en zo een gezonde balans creëren.
Hallo allemaal, ik ben gepassioneerd door sportwetenschappen en ik wil graag mijn kennis uitbreiden. Ik ben momenteel geïnteresseerd in een specialisatie...
Hallo allemaal, ik kan zeggen dat deze vorm van online studeren ideaal is geweest om professioneel vooruit te komen zonder mijn werk te onderbreken, ik...
Comment