Ik zie rijst als rijst, en al die namen die ze er aan geven zegt meer over het land van herkomst dan de kwaliteit ervan.
Pandan rijst komt uit Thailand.
Basmati komt uit India.
Risotto komt uit Italie, Griekenland of Spanje (euro rijst dus)
Dan heb je nog lange of korte korrel, hetgeen je verteld of het uit Suriname of uit Europa komt.
Witte of bruine rijst word gemaakt door of het vliesje te behouden of te pellen...
Bij de witte rijst is het meest vezelrijke (dunne) vliesje al eraf gehaald ..
Dus als je het eet voor de vezels, moet je bruine rijst kiezen.....?
Pandan rijst komt uit Thailand.
Basmati komt uit India.
Risotto komt uit Italie, Griekenland of Spanje (euro rijst dus)
Dan heb je nog lange of korte korrel, hetgeen je verteld of het uit Suriname of uit Europa komt.
Witte of bruine rijst word gemaakt door of het vliesje te behouden of te pellen...
Bij de witte rijst is het meest vezelrijke (dunne) vliesje al eraf gehaald ..
Dus als je het eet voor de vezels, moet je bruine rijst kiezen.....?
Comment