Nootjes

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16


    verklaar je nader
    Who's the Chef

    Comment


    • #17
      Heb jij wel is een cashewnoot in de schil gezien.... nee omdat tie giftig is en goed giftig ook...
      It is scientificaly proven that the surface of the wings of a bumblebee is too small to fly, but the bumblebee doesnt know this and she flies

      Comment


      • #18
        Originally posted by [b
        Citaat[/b] (red @ Aug. 11 2005,11:44)]Schilletje van cashewnoot ga je dood aan
        das een linke noot dan.

        las wel dat ie van een giftige klimplant was, maar maakt niks uit toch wij eten hem zonder schil, volgende keer toch maar goed opletten als ik een cashewnootje eet er zal maar eens een schilletje nog op zitten
        Sponsored by:
        Inshapesupplements

        Comment


        • #19
          ik eet ongeveer 30 gr noten per dag, meestal ook notenmix is die er niet dan neem ik amandelnoten

          Comment


          • #20
            Ik eet ongeveer 50-75 gram cashewnoten per dag..

            Grtz..
            Pijn is niks meer dan een zwakte dat het lichaam verlaat.

            Comment


            • #21
              wow das flink harold
              dat zijn een hoop Kcal
              je was toch aan het cutten?

              waarneer eet je die of verdeel je het?
              Who's the Chef

              Comment


              • #22
                Originally posted by [b
                Citaat[/b] (been @ Aug. 11 2005,11:50)]  

                verklaar je nader
                Zit cyanide in de schil heel veel planten en vruchten hebben dit. Cyanide zelf heeft een amandelsmaak. Maar je kan geloof ik 1 gram hebben voordat je ziek wordt krijg je verlammingsverschijnselen. Zelf eet ik wel altijd cashewnoten meestal 250gram per week ongezouten.

                Comment


                • #23
                  zo hebben we weer wat bij geleerd beentje.

                  ik ken wel cyaancali



                  Sponsored by:
                  Inshapesupplements

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by [b
                    Citaat[/b] (corina @ Aug. 11 2005,14:24)]zo hebben we weer wat bij geleerd beentje.

                    ik ken wel cyaancali  
                    Daar wordt gemaakt uit cyanide

                    Cyaankali of Kaliumcyanide (KCN) is een sterk en snelwerkend vergif dat inwerkt op de celademhaling. De giftigheid wordt veroorzaakt door de cyanide CN- groep. Vanwege de snelle werking wordt het regelmatig toegepast bij zelfmoord en moord. Om deze reden is het in de meeste landen niet vrij verkrijgbaar. Zoals alle kaliumzouten is ook kaliumcyanide goed oplosbaar in water. Eventueel in het water aanwezig koolzuurgas maakt hieruit makkelijk het zo mogelijk nog giftiger blauwzuurgas vrij:

                    2 KCN + H2O + CO2 ¨ K2CO3 + 2 HCN

                    Toch fijn om te weten dat het gewoon in je dagelijkse eten zit

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by [b
                      Citaat[/b] (been @ Aug. 11 2005,14:08)]wow das flink harold
                      dat zijn een hoop Kcal
                      je was toch aan het cutten?

                      waarneer eet je die of verdeel je het?
                      Cutten is nu wel een beetje voorbij, heb vakantie dus kan het nu niet meer vol houden.
                      Ik vind het helemaal niet zoveel. Als ik 50-75 cashewnoten eet heb ik nog maar 25 tot 40 gram vet te pakken. De rest van mijn maaltijden bevatten weinig vetten, omdat ik bv ook geen tonijn op olie lust of zoiets
                      Noten zijn dus wel een goede aanvulling op mijn voeding, maar wel een dure toevoeging.
                      Ik verdeel het over de dag

                      Grtz..
                      Pijn is niks meer dan een zwakte dat het lichaam verlaat.

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by [b
                        Citaat[/b] (DualScreen @ Aug. 11 2005,14:37)]
                        Originally posted by [b
                        Citaat[/b] (corina @ Aug. 11 2005,14:24)]zo hebben we weer wat bij geleerd beentje.

                        ik ken wel cyaancali  
                        Daar wordt gemaakt uit cyanide  

                        Cyaankali of Kaliumcyanide (KCN) is een sterk en snelwerkend vergif dat inwerkt op de celademhaling. De giftigheid wordt veroorzaakt door de cyanide CN- groep. Vanwege de snelle werking wordt het regelmatig toegepast bij zelfmoord en moord. Om deze reden is het in de meeste landen niet vrij verkrijgbaar. Zoals alle kaliumzouten is ook kaliumcyanide goed oplosbaar in water. Eventueel in het water aanwezig koolzuurgas maakt hieruit makkelijk het zo mogelijk nog giftiger blauwzuurgas vrij:

                        2 KCN + H2O + CO2 ¨ K2CO3 + 2 HCN

                        Toch fijn om te weten dat het gewoon in je dagelijkse eten zit  
                        thx ali chemicaly

                        Who's the Chef

                        Comment


                        • #27
                          Zo hier wat over de voedingswaarde van de verschillende nootjes

                          Tamme Kastanje
                          De vrucht van de tamme kastanje (Castenea sativa) is eetbaar, de paardekastanje of wilde kastanje niet (maar dat zijn ook heel andere bomen). Je zou verwachten dat de bolster van de tamme kastanje steviger zou zijn, om de vrucht te beschermen. Het tegendeel is waar. Juist de bolster van de tamme kastanje is zacht en harig. Verse tamme kastanjes zijn verkrijgbaar van oktober tot december. In dat tijdvak worden zij vers, in gepofte vorm aangeboden in de talloze stalletjes in de landen ten zuiden van Nederland. De tamme kastanje is veel minder vet dan de andere noten en bevat meer zetmeel. Het grootste gedeelte van de oogst wordt verwerkt tot kastanjepuree, een voedzame puree die als bijgerecht of groente, bij voornamelijk wildgerechten, geserveerd wordt. Een gedeelte van de oogst wordt gedroogd en vormt dan een noot met een heel zachte, specifieke smaak.
                          Voedingswaarde per 100 gram:735 kJ, 2,5 gram vet, 4 gram eiwit, 35 gram koolhydraten.

                          Pistachenoten
                          Het eetbare zaad met de groene kern van de plant Pistacia vera. De plant is inheems in West Azië maar wordt tegenwoordig ook in het Middellandse Zee gebied geteeld en zelfs in Noord Amerika. Deze noot wordt geroosterd en de schaal moet een beetje geopend zijn, anders is de noot niet rijp. Het peuteren aan de schil kost mij altijd nagels, voor toevoeging in de maaltijden werken gepelde pistachenoten prettiger. Wanneer je de zuiverheid van de noot niet vertrouwt, of het verteren van de noot wilt vergemakkelijken, kun je de gepelde noten even kort roosteren. Vet zorgt er echter voor dat de houdbaarheid terugloopt, rooster dus vlak voor je ze gebruikt. De hartige smaak wordt in de landen rond de Middellandse Zee vaak toegepast door de noot te mengen met vlees (meestal in gehakt) maar ook bij desserts is deze noot erg lekker.
                          Voedingswaarde per 100 gram: 2625 kJ, 53 gram vet, 20 gram eiwit, 17 gram koolhydraten.

                          Amandelen
                          zijn zaden die groeien aan de Prunus persica, een boom die ook de perzik voortbrengt. Zoete amandelen worden geschaafd, met of zonder vlies, of gehakt op de markt gebracht. Ze worden gebruikt in (zoete) gerechten maar ook bij de bereiding van marsepein en amandelspijs. Ook de olie wordt gebruikt: amandelolie is licht verteerbaar en geeft een delicate smaak aan dressings. Amandeleiwit wordt bij 90% van de gebruikers beter opgenomen dan koemelkeiwit.
                          Voedingswaarde pre 100 gram: 2478 kJ, 55 gram vet, 19 gram eiwit, 5 gram koolhydraten.

                          Cashewnoten:
                          Cashewnoten zijn de zaden van de tropische boom Anacardium occidentale en zijn romig van smaak. De noot wordt ook wel Bombaynoot of sesamnoot genoemd. De noten worden gepeld en geroosterd en dan zowel gezouten als ongezouten aangeboden. Ze zijn aan zeer veel gerechten toe te voegen, zowel hartig als zoet.
                          Voedingswaarde: 2625 kJ, 51 gram vet, 19 gram eiwit, 22 gram koolhydraten.

                          Walnoten:
                          Deze vruchten van de Juglans regia groeien ook in Nederland maar toch worden ze meestal gedroogd te koop aangeboden. Walnoten helpen bij het beschikbaar maken van ijzer uit Spinazie. Walnoten zijn zeer vet (68%&#33 en daardoor maar beperkt houdbaar. De Pecannoot lijkt heel erg op de walnoot maar is 'fijner' van smaak en wordt meestal gesuikerd verkocht.
                          Voedingswaarde: 2940 kJ, 68 gram vet, eiwit 15 gram, 8 gram koolhydraten.

                          Hazelnoten
                          Groeien aan struiken die ook in Nederland zo'n 7 tot 9 meter hoog kunnen worden. De noten worden gepeld, schoongemaakt en gedroogd. Ook hazelnoten bevatten veel vet.
                          Voedingswaarde: 2940 kJ, 69 gram vet, 14 gram eiwit, 6 gram koolhydraten.

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          Working...
                          X