Even een vraagje aan iedereen, maar met name de wat meer 'geleerden' onder ons.
Je hoort en ziet regelmatig de opmerking dat (te) veel soja-eiwitten niet goed zouden zijn, ten opzichte van andere eiwitten dan.
Ik had recent een gesprek hierover met een arts en die kon niet zeggen of het wel of niet waar zou zijn, maar was wel zeer geïnteresseerd in de eventuele onderbouwing hiervan. Ik weet zeker dat ik daar artikels/onderzoeken over heb gelezen maar kan ze helaas nergens terugvinden, is er hier iemand die daar wel fatsoenlijk onderbouwde stukken over heeft?
Voor de duidelijkheid, het gaat dan uiteraard niet over de voor- of nadelen van verschillende eiwitten zoals de verteerbaarheid, die is wel bekend. Het gaat puur om de vraag of er een maximum aan het aantal soja-eiwitten zou moeten zitten dat een mens gebruikt, of dat bij wijze van spreken alle eiwitten uit soja zouden mogen komen.
Het gaat ook níet specifiek om krachtsporters of de voordelen die krachtsporters kunnen hebben van whey ten opzichte van soja, echt alleen om soja-eiwitten in het algemeen.
Als iemand er iets over heeft hoor ik dat graag!
En ik zal dan uiteraard de reactie van de arts erop ook doorgeven, mocht iemand er interesse in hebben.
Je hoort en ziet regelmatig de opmerking dat (te) veel soja-eiwitten niet goed zouden zijn, ten opzichte van andere eiwitten dan.
Ik had recent een gesprek hierover met een arts en die kon niet zeggen of het wel of niet waar zou zijn, maar was wel zeer geïnteresseerd in de eventuele onderbouwing hiervan. Ik weet zeker dat ik daar artikels/onderzoeken over heb gelezen maar kan ze helaas nergens terugvinden, is er hier iemand die daar wel fatsoenlijk onderbouwde stukken over heeft?
Voor de duidelijkheid, het gaat dan uiteraard niet over de voor- of nadelen van verschillende eiwitten zoals de verteerbaarheid, die is wel bekend. Het gaat puur om de vraag of er een maximum aan het aantal soja-eiwitten zou moeten zitten dat een mens gebruikt, of dat bij wijze van spreken alle eiwitten uit soja zouden mogen komen.
Het gaat ook níet specifiek om krachtsporters of de voordelen die krachtsporters kunnen hebben van whey ten opzichte van soja, echt alleen om soja-eiwitten in het algemeen.
Als iemand er iets over heeft hoor ik dat graag!
En ik zal dan uiteraard de reactie van de arts erop ook doorgeven, mocht iemand er interesse in hebben.
Comment