Ingredienten:
- Notenrijst (zoveel je zelf vinda dat genoeg is of past in je dieet)
- Bladspinazie (uit het vriesvak, goedlang een dag ofzo en voorzichtig laten ontdooien)
- citroen
- pijnboompitten
- Tonijn steak (Tunasteak) (2 voor 1,69 bij de lidle!, supergoede vis!)
- olijfolie
bereiding:
- neem een redelijk hoge pan en doe er tot op 1/4 deel van de pan water in (niet zoveel dus), doe hier alle blad spinazie bij.
- breng aan de kook en blijf GOED omsheppen tot het een beetje gegaard en iets zachter geworden is is, duurt niet zo lang.
- haal de spinazie uit de pan, giet af en laat rustig afkoelen.
- na ong. 20 min gekoeld te zijn neem de citroen en de olijfolie en doe hier wat van door de spinazie met wat zout tot je eigen smaak het goed keurt.
- rooster de pijnboompitten in een droge pan (kort op hoog vuur) en voeg deze daarna toe aan de spanzie mix.
- Breng water aan de kook en kook hierin de notenrijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
- neem een goede koeken of wok pan en doe hier goed wat olijfolie in, verhit de olie op hoog vuur goed warm!
- neem de tonijn steak's en doe hier kruiden overheen naar keuze.
- zodrade olie goed heet is leg de vis in de pan en zet het vuur/gas w/e gelijk zo laag mogenlijk, en blijf de vis voorzichtig maar contineu in de pan bewegen draai na ong. 4/5 minuten om en zet nu het vuur ietsje hoger en bak nogis voor 4/5 minuten.
nja de rest kan je zelf wel bedenken, bord-> scheppen-> ETEN!
een portie van deze maaltijd (1 tonijn steak, 200 gram noten rijst en 200 gram spinazie mix) bevat ong.:
calorieen: 384
koolhydraten: 45
eiwit: 46
vet: 8.8
eet smakenlijk
- Notenrijst (zoveel je zelf vinda dat genoeg is of past in je dieet)
- Bladspinazie (uit het vriesvak, goedlang een dag ofzo en voorzichtig laten ontdooien)
- citroen
- pijnboompitten
- Tonijn steak (Tunasteak) (2 voor 1,69 bij de lidle!, supergoede vis!)
- olijfolie
bereiding:
- neem een redelijk hoge pan en doe er tot op 1/4 deel van de pan water in (niet zoveel dus), doe hier alle blad spinazie bij.
- breng aan de kook en blijf GOED omsheppen tot het een beetje gegaard en iets zachter geworden is is, duurt niet zo lang.
- haal de spinazie uit de pan, giet af en laat rustig afkoelen.
- na ong. 20 min gekoeld te zijn neem de citroen en de olijfolie en doe hier wat van door de spinazie met wat zout tot je eigen smaak het goed keurt.
- rooster de pijnboompitten in een droge pan (kort op hoog vuur) en voeg deze daarna toe aan de spanzie mix.
- Breng water aan de kook en kook hierin de notenrijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
- neem een goede koeken of wok pan en doe hier goed wat olijfolie in, verhit de olie op hoog vuur goed warm!
- neem de tonijn steak's en doe hier kruiden overheen naar keuze.
- zodrade olie goed heet is leg de vis in de pan en zet het vuur/gas w/e gelijk zo laag mogenlijk, en blijf de vis voorzichtig maar contineu in de pan bewegen draai na ong. 4/5 minuten om en zet nu het vuur ietsje hoger en bak nogis voor 4/5 minuten.
nja de rest kan je zelf wel bedenken, bord-> scheppen-> ETEN!
een portie van deze maaltijd (1 tonijn steak, 200 gram noten rijst en 200 gram spinazie mix) bevat ong.:
calorieen: 384
koolhydraten: 45
eiwit: 46
vet: 8.8
eet smakenlijk
Comment