heeej medeforumers.
Ik zat laatst even op dbb te kijke en toen zag ik een recept voor een eiwitreep. Mijn vraag was of ieman dit al een keer had uitgeprobeerd om te maken.
Het recept.
Wat heb je nodig,
200 gr gebrokenrijst/of pandanrijst.
100 gr bloem
80 gr whei proteine
5 ei-eiwitten
2 eigeel
1 appel
2 theelepels kaneel.
1 eetlepel honing
handvol rozijnen
Kook de rijst volgens aangeven.
Doe de rozijnen in handwarm water, laat deze 20 minuten wellen.
Snij de appel in stukjes en doe daar de 2 Theelepels kaneel bij, en een beetje zout naar smaak.
Voeg vervolgens de 5 ei-eiwitten, en de 2 eigeelen eraan toe, meng dit vervolgens.
Doe de gewelde rozijnen bij het appel mengsel. En meng dit met de rijst.
OPGELET!! Nu komt iets heel belangrijk, zorg ervoor dat de rijst genoeg is afgekoeld, want anders gaat het eiwit stremmen en dat moet je verkomen.
Nu als laatst doe je de bloem erbij, nu heb je een deeg.
Pak een pan met een anti-aanbaklaag en doe daar een hoopje van dat deeg in. 'Ik zelf heb 2 grote eetlepels gepakt voor een bar'
vorm deze in een rechthoek en laat het op een zachtvuurtje bakken.
Keer ze om zodat het een stevige bar wordt.
Verwarm de oven op 150 graden en doe de bar's in een ovenschaal en laat ze daar dan 15 minuten in garen.
Dit heb ik gedaan, omdat het bloem wat je erbij toegevoegd niet gaar is naar het bakken. Nadat je ze in de oven hebt gebakken krijg je een lekker product.
*Dit recept komt van dbb dus is niet door mij zelf bedacht
Ik zat laatst even op dbb te kijke en toen zag ik een recept voor een eiwitreep. Mijn vraag was of ieman dit al een keer had uitgeprobeerd om te maken.
Het recept.
Wat heb je nodig,
200 gr gebrokenrijst/of pandanrijst.
100 gr bloem
80 gr whei proteine
5 ei-eiwitten
2 eigeel
1 appel
2 theelepels kaneel.
1 eetlepel honing
handvol rozijnen
Kook de rijst volgens aangeven.
Doe de rozijnen in handwarm water, laat deze 20 minuten wellen.
Snij de appel in stukjes en doe daar de 2 Theelepels kaneel bij, en een beetje zout naar smaak.
Voeg vervolgens de 5 ei-eiwitten, en de 2 eigeelen eraan toe, meng dit vervolgens.
Doe de gewelde rozijnen bij het appel mengsel. En meng dit met de rijst.
OPGELET!! Nu komt iets heel belangrijk, zorg ervoor dat de rijst genoeg is afgekoeld, want anders gaat het eiwit stremmen en dat moet je verkomen.
Nu als laatst doe je de bloem erbij, nu heb je een deeg.
Pak een pan met een anti-aanbaklaag en doe daar een hoopje van dat deeg in. 'Ik zelf heb 2 grote eetlepels gepakt voor een bar'
vorm deze in een rechthoek en laat het op een zachtvuurtje bakken.
Keer ze om zodat het een stevige bar wordt.
Verwarm de oven op 150 graden en doe de bar's in een ovenschaal en laat ze daar dan 15 minuten in garen.
Dit heb ik gedaan, omdat het bloem wat je erbij toegevoegd niet gaar is naar het bakken. Nadat je ze in de oven hebt gebakken krijg je een lekker product.
*Dit recept komt van dbb dus is niet door mij zelf bedacht
Comment