Ik verzeker je dat wanneer je deze ophebt je verslaafd bent. Heb hem gister nog voor m'n familie gemaakt. Erg gemakkelijk en binnen 10 min. heb je het bakje gevuld en zet je hem in de oven.
Stoofpotje in de oven:
Nodig:
- Schaal waar je het in doet
- Olijfolie
- Knoflook
- Kipdrumsticks
- Sweet chili saus
- Ketjap manis
- Gepureerde tomaten
- Beetje spekreepjes (een must voor de smaak, je hoeft ze niet te eten)
- Beetje zilverui (je kan ook gewone ui doen, maar neem niet teveel)
- Beetje wortels (optioneel)
Doe olijfolie in het bakje zodat alles ruim ingesmeerd is. Dan maak je een saus van geperste knoflook (ongeveer 1 teentje per 4 drumsticks), ketjap (2 eetlepels voor 4 drumsticks), half bakje tomatenpuree, sweet chili saus (ongeveer 4 eetlepels voor 4 drumsticks). Dit mix je in het bakje met de kip. De wortels, zilverui en spek doe je ook in het bakje. Voeg nu de gepureerde tomaten toe voor opvulling zodra je de rest in de schaal hebt gestopt. Je hoeft hem niet tot de rand te vullen! Tot ongeveer halverwege de kippetjes bijvullen.
1 kg = ongeveer een uur in de oven. Omdat het geen homp kip is hoeft het niet lang in de oven, wel minimaal 50 minuten. Als voorbeeld: Ik heb vandaag bijna 2kg. gemaakt door ze 5 kwartier in de oven te stoppen op 180 graden. Als ze erg beginnen te kleuren draai ze dan even tussendoor.
Je kan ook kiezen om er nog wat aardappeltjes (vooraf gekookt) doorheen te doen. De sap en spekjes smaken lekker bij aardappels.
Stoofpotje in de oven:
Nodig:
- Schaal waar je het in doet
- Olijfolie
- Knoflook
- Kipdrumsticks
- Sweet chili saus
- Ketjap manis
- Gepureerde tomaten
- Beetje spekreepjes (een must voor de smaak, je hoeft ze niet te eten)
- Beetje zilverui (je kan ook gewone ui doen, maar neem niet teveel)
- Beetje wortels (optioneel)
Doe olijfolie in het bakje zodat alles ruim ingesmeerd is. Dan maak je een saus van geperste knoflook (ongeveer 1 teentje per 4 drumsticks), ketjap (2 eetlepels voor 4 drumsticks), half bakje tomatenpuree, sweet chili saus (ongeveer 4 eetlepels voor 4 drumsticks). Dit mix je in het bakje met de kip. De wortels, zilverui en spek doe je ook in het bakje. Voeg nu de gepureerde tomaten toe voor opvulling zodra je de rest in de schaal hebt gestopt. Je hoeft hem niet tot de rand te vullen! Tot ongeveer halverwege de kippetjes bijvullen.
1 kg = ongeveer een uur in de oven. Omdat het geen homp kip is hoeft het niet lang in de oven, wel minimaal 50 minuten. Als voorbeeld: Ik heb vandaag bijna 2kg. gemaakt door ze 5 kwartier in de oven te stoppen op 180 graden. Als ze erg beginnen te kleuren draai ze dan even tussendoor.
Je kan ook kiezen om er nog wat aardappeltjes (vooraf gekookt) doorheen te doen. De sap en spekjes smaken lekker bij aardappels.
Comment