Ik ga ook maar eens mijn bijdrage doen aan recepten. Ben de laatste tijd toch al vrij creatief bezig in de keuken. Nieuw dieet vraagt om andere dingen te koken dan lasagne of chili .
Koolrolletjes is heel makkelijk te maken en je kunt ze precies zo samenstellen zoals je zelf wil qua vlees, rijst en kool.
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Ingredienten voor 8 stuks:
4 ons rundergehakt (ik neem tartaar voor een magerder variant)
75 gram Rijst
2 teentjes Knoflook
Peper/zout
1 ei
handje cashewnoten (beetje kleiner vijzelen)
klein handje rozijnen
Kool met grote bladeren (zoals spitskool of savooiekool)
Kruiden:
- zoals munt en djinten (gemalen komijn) voor een arabische variant
- Chinese 5 kruidenpoeder en chili voor een oosterse variant
- Salie en rozemarijn voor een westerse variant
- Lekker veel chili en een klein beetje kaneel voor een mexicaanse variant
Zet eerst een grote pan met water op waar e.e.a. in moet gaan koken.
Je kunt met bovenstaande ingredienten zelf de samenstelling een beetje bepalen. Meer rijst, minder cashew, rozijnen weg, etc. Neem alle ingredienten behalve de kool en mix dat door elkaar.
Blancheer de koolbladeren: Pak de bladeren kool die je gaat gebruiken om het gehakt in in te pakken en doe deze een paar minuten in de pan met kokend water totdat ze buigbaar zijn en je er pakketjes van kan maken.
Maak nu de pakketjes: Pak een blad kool, doe daar wat van het gehakt in en maak er een pakketje van. Met een cocktailprikker kun je de kool zo nodig vast zetten.
Als alles klaar is, kun je ze ongeveer 35-45 minuten laten pruttelen in het water waar je de bladeren in hebt geblancheerd.
Lekker met een mix van kwark met knoflook om in te dippen. Ook goed koud te eten.
Eet smakelijk
Koolrolletjes is heel makkelijk te maken en je kunt ze precies zo samenstellen zoals je zelf wil qua vlees, rijst en kool.
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 35-45 minuten
Ingredienten voor 8 stuks:
4 ons rundergehakt (ik neem tartaar voor een magerder variant)
75 gram Rijst
2 teentjes Knoflook
Peper/zout
1 ei
handje cashewnoten (beetje kleiner vijzelen)
klein handje rozijnen
Kool met grote bladeren (zoals spitskool of savooiekool)
Kruiden:
- zoals munt en djinten (gemalen komijn) voor een arabische variant
- Chinese 5 kruidenpoeder en chili voor een oosterse variant
- Salie en rozemarijn voor een westerse variant
- Lekker veel chili en een klein beetje kaneel voor een mexicaanse variant
Zet eerst een grote pan met water op waar e.e.a. in moet gaan koken.
Je kunt met bovenstaande ingredienten zelf de samenstelling een beetje bepalen. Meer rijst, minder cashew, rozijnen weg, etc. Neem alle ingredienten behalve de kool en mix dat door elkaar.
Blancheer de koolbladeren: Pak de bladeren kool die je gaat gebruiken om het gehakt in in te pakken en doe deze een paar minuten in de pan met kokend water totdat ze buigbaar zijn en je er pakketjes van kan maken.
Maak nu de pakketjes: Pak een blad kool, doe daar wat van het gehakt in en maak er een pakketje van. Met een cocktailprikker kun je de kool zo nodig vast zetten.
Als alles klaar is, kun je ze ongeveer 35-45 minuten laten pruttelen in het water waar je de bladeren in hebt geblancheerd.
Lekker met een mix van kwark met knoflook om in te dippen. Ook goed koud te eten.
Eet smakelijk
Comment