Snel & vloeibaar eiwitrijk ontbijt

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Snel & vloeibaar eiwitrijk ontbijt

    Benodigdheden:

    - blender

    - 4 grote eieren, compleet met dooier

    - 1/4 liter melk

    - 1 banaan

    - 1 eetlepel vanille

    - kaneelpoeder

    Gooi het hele zooitje in de blender en laat deze even op volle toeren draaien.

    Proost!
    I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
    - Dave Tate

  • #2
    Originally posted by inferno_0666 View Post
    Benodigdheden:

    - blender

    - 4 grote eieren, compleet met dooier

    - 1/4 liter melk

    - 1 banaan

    - 1 eetlepel vanille

    - kaneelpoeder

    Gooi het hele zooitje in de blender en laat deze even op volle toeren draaien.

    Proost!
    zou geen rauwe eieren eten,
    de eiwitten uit rauwe eieren worden veel minder goed opgenomen dan die van gekookte of gebakken eieren.
    “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

    Comment


    • #3
      Originally posted by maar7en8 View Post
      zou geen rauwe eieren eten,
      de eiwitten uit rauwe eieren worden veel minder goed opgenomen dan die van gekookte of gebakken eieren.
      Het koken of bakken maakt een gedeelte van de eiwitten onbruikbaar. En wat er over blijft, wat nog bruikbaar is dus, wordt "beter" opgenomen. Verder wordt de dooier wanneer deze rauw is veel beter opgenomen dan het witte gedeelte. Dus het is maar de vraag of er in totaal daadwerkelijk meer wordt gebruikt wanneer het ei gekookt wordt.

      Ook gaan er andere voedingsstoffen verloren tijdens verhitting.
      I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
      - Dave Tate

      Comment


      • #4
        Bij mijn weten is verhit ei toch echt efficiënter. Bovendien loop je geen risico op dingen als salmonella..

        Comment


        • #5
          totdat je een ammoniakvergiftiging heb.

          Comment


          • #6
            Zou me eerder zorgen maken om salmonella en andere bacteriën die je behoud door het niet te koken of bakken.
            Squat 5 x 147.5
            Bench 5 x 122.5
            Deadlift 5 x 180

            Comment


            • #7
              Originally posted by Rensko View Post
              Bij mijn weten is verhit ei toch echt efficiënter. Bovendien loop je geen risico op dingen als salmonella..
              + het is 10x lekkerder. Komop man, waarom zou je in vredesnaam rauw ei gaan eten.. we zijn geen rocky balboa.. doe ff normaal man.
              Failure is your friend

              Comment


              • #8
                de meeste salmonella zit aan de buitenkant van een ei, als je die goed wast dan heb je daar veel minder kans op.
                Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by barbell View Post
                  de meeste salmonella zit aan de buitenkant van een ei, als je die goed wast dan heb je daar veel minder kans op.
                  Trouwens, de kans op besmetting via het eten van een rauw ei is zeer klein. Het is een persistente mythe.
                  I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                  - Dave Tate

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by inferno_0666 View Post
                    Trouwens, de kans op besmetting via het eten van een rauw ei is zeer klein. Het is een persistente mythe.
                    Heb je hier bewijs voor?
                    Squat 5 x 147.5
                    Bench 5 x 122.5
                    Deadlift 5 x 180

                    Comment


                    • #11
                      Je kunt er ook whey inflikkeren, heb je waarschijnlijk meer lol.
                      http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/50671-log-2012-steefdk.html

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by inferno_0666 View Post
                        Het koken of bakken maakt een gedeelte van de eiwitten onbruikbaar. En wat er over blijft, wat nog bruikbaar is dus, wordt "beter" opgenomen. Verder wordt de dooier wanneer deze rauw is veel beter opgenomen dan het witte gedeelte. Dus het is maar de vraag of er in totaal daadwerkelijk meer wordt gebruikt wanneer het ei gekookt wordt.

                        Ook gaan er andere voedingsstoffen verloren tijdens verhitting.

                        Er gaan nauwelijks of geen stoffen verloren door koken of bakken, alleen de instabiele omega 3 vetzuren gaan oxideren. Dat beetje is verder erg marginaal, kan geen kwaad.

                        De biologische waarde van een rauw ei is 63 en de waarde van een gekookt ei is 96 (uitgedrukt in % in totale opname van de aminozuren van 0% tot 100%) Een gekookt ei is bijna lichaamseigen, zoveel wordt er van opgenomen.

                        Salmonela is overrated!
                        Je kan er vatbaarder voor zijn als je al ziek bent, oud/hoog bejaard of nog zeer klein/jong zoals baby/peuter, voor de gemiddelde mens is de kans op ernstige vorm van besmetting zeer gering.
                        1e Masters Superbody YBF 2011!
                        Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                        Comment


                        • #13
                          Maar in theorie zou ff een sixpackje rauwe eieren wegklokken dus kunnen.
                          Denk ff 'on the road' dingen die je kan kopen als je niet met lunchtrommeltjes wil lopen. Zoals 3quarterpounders zonder saus op 1 broodje.
                          Ssssmoking

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by marnop View Post
                            Er gaan nauwelijks of geen stoffen verloren door koken of bakken, alleen de instabiele omega 3 vetzuren gaan oxideren. Dat beetje is verder erg marginaal, kan geen kwaad.

                            De biologische waarde van een rauw ei is 63 en de waarde van een gekookt ei is 96 (uitgedrukt in % in totale opname van de aminozuren van 0% tot 100%) Een gekookt ei is bijna lichaamseigen, zoveel wordt er van opgenomen.
                            Ik ben bekend met die onderzoeken en de resultaten ervan. De percentages die continu worden opgenoemd gelden voor het witte gedeelte van het ei. De cijfers die jij opnoemt kloppen in dat geval. Dit is het originele onderzoek, waarin je duidelijk kunt lezen dat de dooier en het wit van elkaar gescheiden waren:

                            Digestibility of Cooked and Raw Egg Protein in Humans as Assessed by Stable Isotope Techniques

                            Het is niet wenselijk om de dooier te verhitten. Dat heeft onder andere een negatief effect op het cholesterol dat erin zit. Ik doel dan op het oxideren dat jij ook opnoemt. Cholesterol op zich is niet slecht voor het lichaam. Geoxideerd cholesterol is weer een ander verhaal.

                            De manier is om optimaal gebruik te maken van de eiwitten is om het ei kort te koken, maar dan zou het onderwerp van dit recept niet meer kloppen. Het gaat immers om een snel en goedkoop recept.

                            Salmonela is overrated!
                            Je kan er vatbaarder voor zijn als je al ziek bent, oud/hoog bejaard of nog zeer klein/jong zoals baby/peuter, voor de gemiddelde mens is de kans op ernstige vorm van besmetting zeer gering.
                            Klopt helemaal. Dit is typisch een fenomeen dat in de wereld is geholpen door de media.
                            I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                            - Dave Tate

                            Comment


                            • #15
                              Hoeveel eieren eten jullie eigenlijk per dag?

                              Vandaag had ik er 8, maar volgens mijn moeder is dat slecht voor je lever.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X