Een frisse en lichte zomermaaltijd, heel geschikt om restjes van verschillende soorten vis op te maken. Op zichzelf al erg lekker, maar combineert ook goed met brood of een gepofte aardappel.
Speciaal nodig: wok of hapjespan met deksel
Ingrediƫnten voor 3/4 personen:
4 ontdooide visfilets (zalm, verschillende soorten witvis (koolvis, kabeljauw, panga))
1 courgette
300 gram waspeen of 1/2 winterpeen in blokjes gesneden
1 grote rode paprika of 2 kleintjes
kruiden: (verse of gedroogde) bieslook, peterselie, klein beetje dille, snuf uienpoeder, snuf witte peper, zout
Dep de vis droog en snijd deze in blokjes. Laat deze even op kamertemperatuur komen.
Snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes (brunoise). Bak de groenten met een klein beetje olie in de wok tot deze gaar maar nog niet te zacht zijn. Zet de wok op een laag pitje met de deksel op de pan.
Bak ondertussen de vis kort aan in een koekenpan. Het moet net gaar zijn maar beslist niet overgaar ivm de stevigheid. Schep de vis bij de groenten. Voeg aan dit mengsel een klein kopje kokend water toe. Breng op smaak met de kruiden en het zout en laat op een zacht pitje de smaken een kwartier intrekken met de deksel op de pan.
Smakelijk!
Lekker met gepofte aardappel:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Aardappelen goed boenen en niet schillen, ogen en uitsteeksels verwijderen. Rol elke aardappel individueel in een klein stukje alufolie. Laat de aardappels in de oven een uur garen. Lekker met kruidenboter.
Speciaal nodig: wok of hapjespan met deksel
Ingrediƫnten voor 3/4 personen:
4 ontdooide visfilets (zalm, verschillende soorten witvis (koolvis, kabeljauw, panga))
1 courgette
300 gram waspeen of 1/2 winterpeen in blokjes gesneden
1 grote rode paprika of 2 kleintjes
kruiden: (verse of gedroogde) bieslook, peterselie, klein beetje dille, snuf uienpoeder, snuf witte peper, zout
Dep de vis droog en snijd deze in blokjes. Laat deze even op kamertemperatuur komen.
Snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes (brunoise). Bak de groenten met een klein beetje olie in de wok tot deze gaar maar nog niet te zacht zijn. Zet de wok op een laag pitje met de deksel op de pan.
Bak ondertussen de vis kort aan in een koekenpan. Het moet net gaar zijn maar beslist niet overgaar ivm de stevigheid. Schep de vis bij de groenten. Voeg aan dit mengsel een klein kopje kokend water toe. Breng op smaak met de kruiden en het zout en laat op een zacht pitje de smaken een kwartier intrekken met de deksel op de pan.
Smakelijk!
Lekker met gepofte aardappel:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Aardappelen goed boenen en niet schillen, ogen en uitsteeksels verwijderen. Rol elke aardappel individueel in een klein stukje alufolie. Laat de aardappels in de oven een uur garen. Lekker met kruidenboter.
Comment