Kip met citroen, rozemarijn en knoflook

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kip met citroen, rozemarijn en knoflook

    Men neme:

    Een oven
    Een ovenschaal
    Kippebouten (zoveel als nodig voor het aantal personen) met vel
    Bosje verse rozemarijn
    Knoflookteentjes (evenveel als kippenbouten)
    Citroen (een ginormous/humongous citroen per 4 bouten)
    Boter

    Over voorverwarmen op 225 graden.
    2 teentjes knoflook in schijfjes snijden.
    2 teentjes knoflook pletten met een mes.
    Citroen in schijfjes en de schijfjes doormidden snijden.

    Met je vingers aan één kant van de bouten het vel losmaken van het vlees (niet er vanaf halen).

    Bij iedere bout onder het vel 2 halve schijfjes citroen, een halve teen knoflook (die je in plakjes hebt gesneden) 2 takjes rozemarijn en wat blokjes/ plakjes boter schuiven.

    Bouten in een ovenschaal met het vel naar boven. In de ovenschaal de rest van de rozemarijn, citroen die je over hebt, de geplette knoflookteentjes en nog wat boter leggen.

    Uurtje in de oven en eet smakelijk.
    "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

  • #2
    Dit is echt heerlijk, ik maak op deze manier een hele kip klaar en ik kan het iedereen aanbevelen. De citroen maakt de kip supermals. Ik stop ook nog een ingesneden citroen in de holte van de kip. Ff proppen .

    Comment

    Sidebar top desktop

    Collapse

    Actieve discussies

    Collapse

    Working...
    X