Ingrediënten
Snelle goulash met paprika
Goulash:
Snelle goulash met paprika
- 300 g rijst
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 500 g kipfilet
- zonnebloemolie
- 1 tl paprikapoeder
- 200 g doperwten (diepvries)
- 1 el bloem
- 75 g tomatenpuree
- 750 ml vleesbouillon
- zout
- versgemalen peper
Goulash:
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn.
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
- Verhit olie in een braadpan.
- Fruit de ui, knoflook en het paprikapoeder.
- Voeg de kip toe en bak aan alle kanten bruin.
- Voeg de paprika’s en doperwten toe en bak circa 5 minuten mee.
- Voeg de bloem toe en roer goed door.
- Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe, roer goed door en laat het geheel circa 15 minuten op laag vuur koken.
- Breng op smaak met zout en peper
- Rijst er bij koken en genieten
Comment