Pizza met haver!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pizza met haver!

    Voor de liefhebbers, ik zag deze post op het internet en ik denk dat er toch wel mensen zijn die dit kunnen waarderen!
    Het is makkelijk te bereiden en je kan hem beleggen zoals jij wilt en aanpassen naar je eigen macro's!

    Men neme (voor 1 plaatpizza, of 2 kleine ronde):
    - 250 gram havermout
    - 2 eetlepels boekweit
    - twee handjes walnoten
    - een stuk of acht zongedroogde tomaatjes
    - twee eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden
    - 200 milliliter water
    - 2 eieren
    - een scheutje walnootolie, of anders gewoon een lekkere olijfolie
    - tomatensaus
    - plakjes aubergine, courgette, paprika, champignons, rode ui.. whatever you like!
    - rucola
    - eventueel: tonijn
    - eventueel: wat parmezaanse kaas of grana padano

    En zo doe je het:
    - Verwarm de oven voor op 200 graden.
    - Doe de walnoten, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaten in een keukenmachine en hak fijn.
    - Doe nu de havermout, boekweit, eieren en het water erbij. Mix tot een glad mengsel.
    - Bekleed een ovenplaat met bakpapier, en smeer het mengsel uit. Mijn fout toen ik de eerste keer de pizza maakte was dat de bodem iets te dik was. Dan is -ie nog steeds lekker, maar blijft -ie te zacht. Houd daarom een dikte van ongeveer een halve centimeter aan.
    - Schuif de plaat in de oven en bak tien minuten, zodat de bodem al een beetje stevig wordt.
    - Haal de pizzabodem eruit en besprenkel met walnootolie.
    - Besmeer de bodem nu licht met tomatensaus en beleg met alles wat je lekker vindt. Houd de rucola en parmezaanse kaas apart.
    - Bak een half uur in de oven totdat de bodem hard is en de groentjes goed doorbakken zijn.
    - Haal uit de oven en maak af met rucola en eventueel kaasvlokken.

    Link naar de website:
    http://www.chickslovefood.com/?p=17155#comment-25841
    What you eat in private, you wear in public.

  • #2
    Mooi recept, kan je dit ook maken zonder de boekweit?

    Comment


    • #3
      Jawel, dan gebruik je gewoon een ander soort meel!
      What you eat in private, you wear in public.

      Comment


      • #4
        Misschien een idee om alles met volkoren tarwemeel te pakken. Dan heb je geen boekweit of ander meel meer nodig toch?
        "Straight outta gym"

        Comment


        • #5
          Het ziet er interessant!

          Comment

          Sidebar top desktop

          Collapse

          Actieve discussies

          Collapse

          Working...
          X