wil ik zelf nog een keer gaan maken. Soort verantwoord weekendcakeje voor bij de koffie of thee. Alleen dan de honing vervangen voor ahorn of stevia. Het is volgens mij afkomstig van het paleo-dieet.
• 40 gr kokosmeel
• 20 gr rauwe cacao
• 80 gr honing
• 60 gr gesmolten kokosolie (of 60 gram zachte grasboter)
• 4 eieren
• 1/2 theelepel baking soda
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Doe de kokosmeel, cacao en baking soda in een kom en meng het goed met elkaar
3. Mix in een andere kom, de eieren, honing en de kokosolie lekker luchtig.
4. Spatel nu de het kokosmeelmengsel door het eiermengsel heen. Het is een vrij dun beslag, maar dat komt goed!
5. Schenk het beslag in de muffinvorpjes, vul ze voor ongeveer 2/3
6. Bak ze in 15 minuten gaar en bruin.
7. De muffins zijn gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er droog uit komt.
8. Laat de muffins op een rooster afkoelen.
Smullen maar!
De honing kun je vervangen voor agave, maple syrup of stevia. Voeg de zoetstoe
Gebruik evt een extra ei en vervang de honing door stevia, agave, maple/ahorn syrup of stevia. Voeg de zoetstoef naar smaak toe.
• 40 gr kokosmeel
• 20 gr rauwe cacao
• 80 gr honing
• 60 gr gesmolten kokosolie (of 60 gram zachte grasboter)
• 4 eieren
• 1/2 theelepel baking soda
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Doe de kokosmeel, cacao en baking soda in een kom en meng het goed met elkaar
3. Mix in een andere kom, de eieren, honing en de kokosolie lekker luchtig.
4. Spatel nu de het kokosmeelmengsel door het eiermengsel heen. Het is een vrij dun beslag, maar dat komt goed!
5. Schenk het beslag in de muffinvorpjes, vul ze voor ongeveer 2/3
6. Bak ze in 15 minuten gaar en bruin.
7. De muffins zijn gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er droog uit komt.
8. Laat de muffins op een rooster afkoelen.
Smullen maar!
De honing kun je vervangen voor agave, maple syrup of stevia. Voeg de zoetstoe
Gebruik evt een extra ei en vervang de honing door stevia, agave, maple/ahorn syrup of stevia. Voeg de zoetstoef naar smaak toe.
Comment