Chocomuffin van kokosmeel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Chocomuffin van kokosmeel

    wil ik zelf nog een keer gaan maken. Soort verantwoord weekendcakeje voor bij de koffie of thee. Alleen dan de honing vervangen voor ahorn of stevia. Het is volgens mij afkomstig van het paleo-dieet.

    • 40 gr kokosmeel
    • 20 gr rauwe cacao
    • 80 gr honing
    • 60 gr gesmolten kokosolie (of 60 gram zachte grasboter)
    • 4 eieren
    • 1/2 theelepel baking soda

    Bereiding
    1. Verwarm de oven voor op 175 graden
    2. Doe de kokosmeel, cacao en baking soda in een kom en meng het goed met elkaar
    3. Mix in een andere kom, de eieren, honing en de kokosolie lekker luchtig.
    4. Spatel nu de het kokosmeelmengsel door het eiermengsel heen. Het is een vrij dun beslag, maar dat komt goed!
    5. Schenk het beslag in de muffinvorpjes, vul ze voor ongeveer 2/3
    6. Bak ze in 15 minuten gaar en bruin.
    7. De muffins zijn gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er droog uit komt.
    8. Laat de muffins op een rooster afkoelen.
    Smullen maar!

    De honing kun je vervangen voor agave, maple syrup of stevia. Voeg de zoetstoe
    Gebruik evt een extra ei en vervang de honing door stevia, agave, maple/ahorn syrup of stevia. Voeg de zoetstoef naar smaak toe.
    Just do it!!!!

  • #2
    voedingswaarde 1 muffin : als ik uitga van ahorn en geen extra, middelgroot ei en cacaonibs
    calorieen: 192
    vet: 14,13
    koolhydraat: 10,2
    eiwit: 6,55

    best vet dus. Wel weer gezonde vetten, maar geen idee hoe hier over dit soort vetten gedacht wordt.
    Just do it!!!!

    Comment


    • #3
      Dit valt bij mij in de categorie junk, dus waarom zou je dat nou willen gaan maken met jouw eetgedrag?

      Comment


      • #4
        Ik ben alleen op onderzoek. Iemand waarvan ik het idee had wel bewust en gezond met voeding bezig te zijn, neemt dit als tussendoortje en valt af in vet%. Er zijn bewegingen qua voeding, die dus koolhydraten schrappen en daar eiwitten en best veel zogenaamd gezonde vetten uit noten, kokosolie, olijfolie voor in de plaats toevoegen aan hun voedingsschema.
        Ik weet eerlijkgezegd nog niet wat ik daarvan moet vinden. Gaat een beetje in tegen wat ik tot nu toe weet over voeding, maar wil er wel meer over weten.
        Last edited by Mariekepiek; 14-01-2014, 12:53.
        Just do it!!!!

        Comment


        • #5
          Als ik je een tip mag geven gebaseerd op jouw voorgeschiedenis; blijf weg bij zoet spul of gebruik het alleen voor een training. Wat voor een ander werkt hoeft voor jou helemaal niet te werken.
          En dit recept is geen koolhydraten schrappen en eiwitten toevoegen. Dit is bagger vet en bevat met de honing een berg suiker. Waarom hou je nou niet gewoon eens een stabiel schema aan, je maakt jezelf het leven alleen maar moeilijker.

          Comment


          • #6
            Ik gebruik geen honing
            maar geen idee of agave beter is.
            ik ben aan het lezen over verschillende dieetwijzen uit interesse maar ook omdat ik nog steeds een voedselintolerantest moet doen bij de Dietiste. Bovenstaande is ook lactose en glutenvrij.
            Just do it!!!!

            Comment


            • #7
              Weet niet hoe goed de bron is, maar: Agave-siroop Is Slechter Dan Suiker - Inge van Haselen.nl
              Als je nou eerst die test eens doet dan kun je gericht zoeken.....

              Comment


              • #8
                Gelezen.. Ik had al wel het vermoeden dat er een addertje onder het gras zat. Net als dat aspartaam zo'n goeie vervanger was en ook niet goed voor je is. Ik heb mijn eerste flesje agavesiroop staan en ook stevia. Ik gebruik het eigenlijk amper.
                Just do it!!!!

                Comment


                • #9
                  Stevia heb ik eigenlijk nog weinig slechts over gelezen, lijkt vooralsnog prima op wat nasmaak na. Na alle eerdere ervaringen met dergelijke producten heb ik wel een beetje het stilte voor de storm gevoel, iets te mooi om waar te zijn...?

                  Comment


                  • #10
                    Ik weet niet wat voor een stevia je hebt gehaald ? Maar het heeft de gouden windei gewonnen , maar meestal zijn alle merken wel 1 pot nat dan.
                    https://www.foodwatch.nl/gouden_wind.../index_nl.html

                    Comment


                    • #11
                      Er is gewoon ook pure stevia te koop, kwestie van etiket lezen....

                      Comment


                      • #12
                        Ik heb precies die natrena. Ging etiket lezen. Eerste wat ik las was idd maltodeztrine.
                        Just do it!!!!

                        Comment


                        • #13
                          Bij het verwarmen van honing en rauwe cacao gaan voedingsstoffen en enzymen kapot die het nou net zo interessant maken.
                          Life's what you make it!

                          Comment


                          • #14
                            dat is wel jammer van die honing en cacao dan goed om te weten
                            Just do it!!!!

                            Comment

                            Sidebar top desktop

                            Collapse

                            Actieve discussies

                            Collapse

                            Working...
                            X