Insecten? 30-80% uit eiwitten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Insecten? 30-80% uit eiwitten

    Al van jongs af aan wordt ons geleerd dat insecten “vies” en “eng” zijn. Toch heeft het eten van insecten een aantal aanzienlijke voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld rundvlees.


    Insecten bevatten ongeveer 30 tot 80% eiwitten (kip bijvoorbeeld bevat 20%)
    Door de hoge hoeveelheid vetten en calorieën raak je snel verzadigt. Verder bevatten insecten vaak veel ijzer, vitamines en mineralen. Het eten van 1 kilo sprinkhanen levert ongeveer evenveel energie als het eten van 11 hotdogs, 6 pizza's of 5 Big Macs


    Is het eten van insecten de toekomst? Het kan in elk geval niet ontkend worden dat het vele voordelen bied. Ook economisch is het zeer aantrekkelijk. Voor 1 kilogram is slechts 1 tot 1,5 kilo blad nodig. Terwijl je voor 1 kilo rundvlees wel 10 kilogram graan nodig hebt! Insecten zijn tot wel 10 x zo efficiënt in de omzetting van plantaardige eiwitten naar dierlijke eiwitten! Insecten zijn op grote schaal makkelijker te kweken als de huidige slachtdieren. Ze nemen minder ruimte in, stoten geen ammoniak uit (broeikaseffect!) en zijn goedkoper in onderhoud.


    Het enige probleem is dat mensen in Europa insecten over het algemeen nu niet bepaald als een smakelijke lekkernij zien. Wanneer dit probleem overwonnen kan worden is dit alleen maar positief voor eventuele verder ontwikkelingen in de vleesindustrie. Op internet kun je allerlei recepten vinden om zelf eens een insectenmaal op te kunnen dien.

    Zouden julie het ooit in julie voedingschema steken? Kan niet slecht zijn naar mijn mening.
    "Whey in de morgen is een dagje zonder zorgen"

  • #2
    Mij niet gezien. Bovendien bestaat eiwitpoeder uit 90+% eiwit over het algemeen . Anyway, ik verwacht dat men binnen 10-20 jaar vlees kan kweken in de fabriek; dat scheelt een boel dier en milieu.

    Comment


    • #3
      Ja er zal in ieder geval toch 'iets' moeten veranderen want zo kan het niet verder, en zal zo ook niet verder gaan. Maar kan een leuk alternatief zijn, je kan insecten gewoon in je roerei mengen en nog veel meer. Heb het zelf nog niet geproefd maar denk als je de stap eenmaal hebt gezet dat het best meevalt
      "Whey in de morgen is een dagje zonder zorgen"

      Comment


      • #4
        Gedroogde insecten schijnen in sommige landen gewoon op de markt te liggen
        :: 1.82M :: 84 KG ::
        BP 1x140 :: Squat 5x160 :: Deadlift 3x180

        Comment


        • #5
          Mits ze voor een redelijke prijs verkocht zouden worden, zou ik er absoluut geen probleem mee hebben om deze met regelmaat te eten. Maar doordat het in europa heel kleinschalig is, is de beschikbaarheid laag en de kosten zeer hoog.

          Het is nu namelijk zo dat je voor 50gram gevriesdroogd product (na bereiding weer terug naar oorspronkelijk gewicht van ongeveer 150g), ongeveer 10 euro kost.

          Als we uitgaan van gevriesdroogd, betaal je 200 euro per kilo. Als we uitgaan van oorspronkelijk gewicht, betaal je 66.6 euro per kilo. Tegen deze prijzen ben ik niet bereid om dergelijke producten te gebruiken.
          More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

          Comment


          • #6
            Geweldige oogst kun je binnenhalen hier, en spotgoedkoop!

            I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
            - Dave Tate

            Comment


            • #7
              Originally posted by inferno_0666 View Post
              Geweldige oogst kun je binnenhalen hier, en spotgoedkoop!


              Look at dem gainzzz
              :: 1.82M :: 84 KG ::
              BP 1x140 :: Squat 5x160 :: Deadlift 3x180

              Comment


              • #8
                Originally posted by dynobet View Post
                Mits ze voor een redelijke prijs verkocht zouden worden, zou ik er absoluut geen probleem mee hebben om deze met regelmaat te eten. Maar doordat het in europa heel kleinschalig is, is de beschikbaarheid laag en de kosten zeer hoog.

                Het is nu namelijk zo dat je voor 50gram gevriesdroogd product (na bereiding weer terug naar oorspronkelijk gewicht van ongeveer 150g), ongeveer 10 euro kost.

                Als we uitgaan van gevriesdroogd, betaal je 200 euro per kilo. Als we uitgaan van oorspronkelijk gewicht, betaal je 66.6 euro per kilo. Tegen deze prijzen ben ik niet bereid om dergelijke producten te gebruiken.
                Was er ook niet zoiets dat eiwitten uit insecten een onvolledig aminozuurprofiel hebben en daardoor dus helemaal niet zo goed zijn als velen denken?
                BP:1x130 SQ:1x200 DL:1x225 @85kg

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Gus View Post
                  Was er ook niet zoiets dat eiwitten uit insecten een onvolledig aminozuurprofiel hebben en daardoor dus helemaal niet zo goed zijn als velen denken?
                  Nee. Dat geld wel voor sommige plantaardige eiwitten. Door een dierlijke eiwitbron te combineren met een plantaardige zijn de plantaardige alsnog volledig bruikbaar doordat ze elkaar aanvullen (zoals bij melk en brinta gebeurd).
                  More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                  Comment


                  • #10
                    Dat laatste is trouwens op zichzelf ook wel interessant en vraag ik me al een tijd af: Zou er ergens een ruime database/lijst te vinden zijn met de aminozuurprofielen van vrijwel alle voedingsmiddelen met een redelijk eiwit gehalte (zowel plantaardig als en dierlijk)? Lijkt me wel toch? De profielen van een paar losse dingen als kwark en melk, etc had ik al gevonden. Een hele lijst in één oogopslag zou toch mooi zijn om verschillende plantaardige voedingsmiddelen zelf in een enkele maaltijd te kunnen combineren, zodat het totale eiwit zo "bruikbaar" mogelijk wordt. In theorie zou men zich dan op de 3 BCAA aminozuren kunnen richten om die in de beste verhouding te krijgen, zodat de spieren daar het meest iets mee kunnen, toch?
                    Het lijkt me vooral interessant voor in de theorie, maar ik eet zelf vooral de bekende dierlijke eiwitten. Lijkt me toch wat makkelijker.

                    Comment


                    • #11
                      Meelwormen smaken gewoon een beetje als beukennootjes
                      Passion is: pushing yourself when no one else is around

                      Comment


                      • #12
                        Sprinkhanen zijn opzich best lekker hoor ze smaken naar popcorn. Heb ook s een wormensoort gehad maar daar was ik niet zo fan van
                        the trick is you stop looking for tricks and do what you're suppose to

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by skillful058 View Post
                          Sprinkhanen zijn opzich best lekker hoor ze smaken naar popcorn. Heb ook s een wormensoort gehad maar daar was ik niet zo fan van
                          Omdat t gefrituurd is, toch? Ik bedoelde levend haha

                          Originally posted by Aesthetic and Athletic View Post
                          Dat laatste is trouwens op zichzelf ook wel interessant en vraag ik me al een tijd af: Zou er ergens een ruime database/lijst te vinden zijn met de aminozuurprofielen van vrijwel alle voedingsmiddelen met een redelijk eiwit gehalte (zowel plantaardig als en dierlijk)? Lijkt me wel toch? De profielen van een paar losse dingen als kwark en melk, etc had ik al gevonden. Een hele lijst in één oogopslag zou toch mooi zijn om verschillende plantaardige voedingsmiddelen zelf in een enkele maaltijd te kunnen combineren, zodat het totale eiwit zo "bruikbaar" mogelijk wordt. In theorie zou men zich dan op de 3 BCAA aminozuren kunnen richten om die in de beste verhouding te krijgen, zodat de spieren daar het meest iets mee kunnen, toch?Het lijkt me vooral interessant voor in de theorie, maar ik eet zelf vooral de bekende dierlijke eiwitten. Lijkt me toch wat makkelijker.
                          Als je zoekt op biologische waarde, kan je hele lijsten vinden
                          Passion is: pushing yourself when no one else is around

                          Comment


                          • #14
                            Nee niet gefrituurd was een andere bereidingswijze Was een gezonde manier. Die kerel was een kok die zelf recepten maakte met insecten en ik en vrienden van me mochten proeven
                            the trick is you stop looking for tricks and do what you're suppose to

                            Comment

                            Sidebar top desktop

                            Collapse

                            Actieve discussies

                            Collapse

                            Working...
                            X