Ingredienten:
(bij dit recept goed alle hoeveelheden gebruiken!)
300 gram pasta naar keuze
olijfolie
200 gram salami, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
1 blikje (400 gram) tomatenstukjes
250 mililiter creme fraiche
zout
100 mililiter water
zwarte peper
2 eetlepels basilicum, fijngehakt
---------------------
Bereiding:
Kook de pasta volgens de verpakking.
Doe wat olijfolie in de pan en bak de blokjes salami (niet al te lang).
Schep ze daarna even op een bordje.
Bak de ui en de paprika (3-5 minuutjes)
Roer de paprikapoeder met de Italiaanse kruiden, de tomaatstukjes met vocht en 100 mililiter water erdoor en laat dit 5 min. opstaan. (zachtjes, dus niet zomaar 5 minuten hard laten koken)
Maak de saus af door de creme fraiche erdoor te roeren.
Verwarm alles tot een romige saus is ontstaan.(paar minuutjes) Voeg zout en peper naar je eigen smaak toe.
(ps: strooi de salami en basilicum erover, wanneer de paste op je bord ligt :P)
(bij dit recept goed alle hoeveelheden gebruiken!)
300 gram pasta naar keuze
olijfolie
200 gram salami, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
1 blikje (400 gram) tomatenstukjes
250 mililiter creme fraiche
zout
100 mililiter water
zwarte peper
2 eetlepels basilicum, fijngehakt
---------------------
Bereiding:
Kook de pasta volgens de verpakking.
Doe wat olijfolie in de pan en bak de blokjes salami (niet al te lang).
Schep ze daarna even op een bordje.
Bak de ui en de paprika (3-5 minuutjes)
Roer de paprikapoeder met de Italiaanse kruiden, de tomaatstukjes met vocht en 100 mililiter water erdoor en laat dit 5 min. opstaan. (zachtjes, dus niet zomaar 5 minuten hard laten koken)
Maak de saus af door de creme fraiche erdoor te roeren.
Verwarm alles tot een romige saus is ontstaan.(paar minuutjes) Voeg zout en peper naar je eigen smaak toe.
(ps: strooi de salami en basilicum erover, wanneer de paste op je bord ligt :P)
Comment