Zalm met knoflook en rijst

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zalm met knoflook en rijst

    Ingredienten:

    2 blikjes zalm
    250 gram rijst (zilvervlies of volkoren)
    2 uien (geringt)
    1 uitgeperst teentje knoflook
    5 eetlepels tomatenpuree

    kerriepoeder
    zout
    sambal
    boter of olie
    rozijnen


    ----------------
    Bereiding:

    -Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. (gaar)

    -Verhit de olie/boter in een koeken/braadpan en laat hieren de uienringen met de uitgeperste knoflook 3/4 minuutjes fruiten.

    - Strooi er naar smaak kerriepoeder overheen (doe maar aardig wat !)en laat hen dan nog even 2 minuten doorfruiten

    - Laat de zalm even uitlekken en snijd deze in stukjes. (verwijder wel even de graten end e vellen)

    - Roer nu de:
    ` zalm
    ` kerrie-knoflook-ui mengsel
    ` rozijnen
    ` tomatenpuree
    ` sambal
    ` beetje zout (naar smaak)
    door de rijst.


    - laat het nu op een laag pitje goed warm worden.

    Serveer het mischien met een lekkere salade ofzoiets.

    ps: ik heb dit gerecht geprobeerd en geloof mij, de rozijnen en de tomatenpuree knoflook etc. het leek mij ook even een rare combi. maar het is echt heel lekker!

Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

Working...
X