Ingredienten:
2 blikjes zalm
250 gram rijst (zilvervlies of volkoren)
2 uien (geringt)
1 uitgeperst teentje knoflook
5 eetlepels tomatenpuree
kerriepoeder
zout
sambal
boter of olie
rozijnen
----------------
Bereiding:
-Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. (gaar)
-Verhit de olie/boter in een koeken/braadpan en laat hieren de uienringen met de uitgeperste knoflook 3/4 minuutjes fruiten.
- Strooi er naar smaak kerriepoeder overheen (doe maar aardig wat !)en laat hen dan nog even 2 minuten doorfruiten
- Laat de zalm even uitlekken en snijd deze in stukjes. (verwijder wel even de graten end e vellen)
- Roer nu de:
` zalm
` kerrie-knoflook-ui mengsel
` rozijnen
` tomatenpuree
` sambal
` beetje zout (naar smaak)
door de rijst.
- laat het nu op een laag pitje goed warm worden.
Serveer het mischien met een lekkere salade ofzoiets.
ps: ik heb dit gerecht geprobeerd en geloof mij, de rozijnen en de tomatenpuree knoflook etc. het leek mij ook even een rare combi. maar het is echt heel lekker!
2 blikjes zalm
250 gram rijst (zilvervlies of volkoren)
2 uien (geringt)
1 uitgeperst teentje knoflook
5 eetlepels tomatenpuree
kerriepoeder
zout
sambal
boter of olie
rozijnen
----------------
Bereiding:
-Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. (gaar)
-Verhit de olie/boter in een koeken/braadpan en laat hieren de uienringen met de uitgeperste knoflook 3/4 minuutjes fruiten.
- Strooi er naar smaak kerriepoeder overheen (doe maar aardig wat !)en laat hen dan nog even 2 minuten doorfruiten
- Laat de zalm even uitlekken en snijd deze in stukjes. (verwijder wel even de graten end e vellen)
- Roer nu de:
` zalm
` kerrie-knoflook-ui mengsel
` rozijnen
` tomatenpuree
` sambal
` beetje zout (naar smaak)
door de rijst.
- laat het nu op een laag pitje goed warm worden.
Serveer het mischien met een lekkere salade ofzoiets.
ps: ik heb dit gerecht geprobeerd en geloof mij, de rozijnen en de tomatenpuree knoflook etc. het leek mij ook even een rare combi. maar het is echt heel lekker!