Melatonine(de voordelen en ervaringen)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Melatonine(de voordelen en ervaringen)

    Er zullen waarschijnlijk een aantal topics zijn hierover, maar niet uitgebreid over het product zelf.
    Ik gebruik het weer sinds kort om dieper te slapen en beter te herstellen van mn trainingen. Toch heb ik binnen een paar dagen meerdere voordelen ontdekt na het gebruik ervan. (0,5 mg één uur voor het slapen gaan)

    Behalve dat je uitgerust wakker wordt, flink herstelt en je serotonine-levels verhoogt, heb ik ook gemerkt dat mn acne minder is geworden en mn huid veel gaver... vooral op mn gezicht.
    Toen las ik dus een uitgebreid stukje over melatonine en ja hoor
    Het werkt ook als een sterk anti-oxidant en gaat dus (huid)veroudering tegen.
    Bij deze... alles over melatonine:
    • Melatonine verbetert de nachtrust
    • Melatonine is een remedie tegen jetlag en ploegendiensten
    • Melatonine ondersteunt de lichaamseigen bescherming tegen milieverontreiniging
    • Melatonine ondersteunt een goed hart- en de bloedvatenstelsel
    • Melatonine beschermt tegen vrije radicalen
    • Melatonine ondersteunt het immuunsysteem
    • Melatonine verlengt het leven van het lichaam (anti-veroudering)
    • Melatonine verbetert uw seksleven
    • Melatonine is een hulp in de verlaging van spanningen
    Melatonine in het kort
    Melatonine is een stof welke wordt gemaakt door de pijnappelklier. Deze stof kan veel voordelen bieden voor de gezondheid van de mens, zoals uit deze site wel zal blijken. De stof wordt tegenwoordig door zeer veel mensen gebruikt als een natuurlijke ondersteuning voor een gezonde nachtrust. Daarnaast heeft deze stof nog een heleboel voordelen met betrekking tot gezondheid. Melatonine is onder andere een anti-oxidant en ondersteunt het immuunsysteem.

    Bij een normaal slaapritme wordt er bij het invallen van de avond als het donker wordt, een puls melatonine afgegeven. Deze zorgt ervoor dat je slaperig wordt en daardoor volgt er eigenlijk een natuurlijk proces tot inslapen als we naar bed gaan. Door kunstlicht, laat opblijven, TV kijken en wisselende slaaptijden kan dit proces minder goed werken waardoor het inslapen niet optimaal is. Het nemen van een tablet melatonine net voor het slapen gaan, kan dan helpen voor een goede nachtrust.

    De dosering waarbij de verschillende effecten van melatonine tot uiting komen varieert per persoon. Melatonine wordt in lage en hoge doseringen verkocht. In Nederland worden doseringen van 0.1 mg verkocht. Om alle effecten van melatonine te benutten kan het nodig zijn meer dan 1 tablet van 0.1 mg te nemen.

    Het orgaan waar melatonine gemaakt wordt: de pijnappelklier

    Precies in het midden van de hersenen zit een orgaan, die de stof melatonine natuurlijk aanmaakt. De pijnappelklier (of epifyse) vervult een uitermate belangrijke rol in het lichaam, bleek achteraf. Vroeger dacht men dat het een rudimentair orgaan was (een overbodig orgaan net als de blinde darm), maar dat is nu wel anders. Door de ontdekking van de aanmaak van de stof melatonine in dit orgaan (en wat deze stof allemaal betekent voor het lichaam) is algemeen geaccepteerd dat dit orgaan een zeer belangrijke functie in het lichaam vervuld.





    Kan de eigen melatonine-aanmaak al op jonge leeftijd verminderd zijn ?

    Melatonine wordt gemaakt uit het bekende hersenhormoon serotonine onder invloed van het dag-nacht-ritme. Enerzijds komt je eigen melatonine-productie onder druk te staan door verstoringen van het natuurlijke dag-nacht-ritme door kunstlicht, laat opblijven, stress en wisselende slaaptijden. Zodra je herkent dat deze punten bij jouw een rol spelen dan is het de allerbeste oplossing om verstandiger te gaan leven en slapen. Kan of wil je niet anders, bijvoorbeeld doordat je een baan hebt in ploegendienst, dan kan een melatonine-supplement een uitkomst bieden.

    Anderzijds kunnen zwakke punten in de aanmaak van melatonine de lichaamseigenproductie minder optimaal laten verlopen. Dit gebeurt onder andere als er onvoldoende van het aminozuur tryptofaan opgenomen wordt. Dit zie je bijvoorbeeld bij mensen met een verstoorde darmfunctie (o.a candida overgroei) waarbij tryptofaan door slechte darmbacterieen (e-coli) omgezet wordt in een niet bruikbare giftige stof. Je kunt de lichaamseigen melatonine-aanmaak dan verbeteren door de darmfunctie te ondersteunen (anti candida dieet) of een voedingssupplement van tryptofaan nemen. Daarnaast kan ook hier een melatoninesupplement nuttig zijn.


    Is melatonine verslavend
    Melatonine is geen slaapmiddel en heeft daardoor ook niet een bijwerkingenprofiel dat bij bepaalde slaapgeneesmiddelen gevonden wordt. Het is echter altijd goed om na langere tijd van melatonine-gebruik eens een aantal nachten zonder te proberen. Het kan zijn dat je vanuit jezelf weer beter kunt slapen.

    Waarom werkt melatonine zo goed?

    Eigenlijk is het niet geheel duidelijk waarom de stof zo goed werkt. Een duidelijke aanwijzing voor de goede werking is dat het de tegenovergestelde functie in het lichaam vervuld van adrenaline. Zoals u misschien wel weet wordt adrenaline ook wel het fright-flight-fight hormoon genoemd (schrik-vlucht-vecht hormoon). Het tegenovergestelde van deze lichamelijke reacties is rust en herstel en dit is precies de functie die melatonine vervuld. Doordat er 'een rustpauze wordt ingelast' door melatonine, krijgt het lichaam de tijd zich te herstellen en dit is essentieel voor een optimale gezondheid.

    Een andere opmerkelijke eigenschap van melatonine is dat de stof in een gelijke moleculaire structuur voorkomt in verschillende organismen (tot nu toe bij elke bestudeerde dier en plant die tussen nu en 3 miljard jaar geleden hebben geleefd). Dit is zeer zeldzaam in de biologie. Er zijn meer stoffen met deze eigenschap en van al deze stoffen is aangetoond dat ze een zeer belangrijk zijn voor het bestaan van leven in het algemeen. Daar komt ook nog eens bij kijken dat er bij alle organismen een zogenaamde circadiaanse (een ongeveer 1 dag durende) cyclus doorlopen wordt. Vooral rond 2 tot 3 uur 's nachts wordt de stof aangemaakt (zie onderstaande grafiek).



    Melatonine bij het ouder worden

    Een ander kenmerk van melatonine is dat de aanmaak ervan nogal varieerd in de verschillende levensfasen (dit is natuurlijk persoonsgebonden). Pasgeboren baby's maken vrijwel geen melatonine aan totdat ze 1 jaar oud zijn. De melatonine spiegel stijgt hierna enorm (tot ongeveer het 10e levensjaar). De rest van het levensverloop (10-100 jaar) laat een daling zien van de aanmaak van melatonine. Je zou nu kunnen concluderen, dat alleen ouderen meer melatonine nodig zouden hebben, maar dit is niet geheel waar. Het lichaam laat het verloop van de melatonine aanmaak in het begin en het einde van het leven niet zomaar verschillen (dit heeft te maken met een zeer complex hormoonstelsel).

    Het probleem is of het lichaam genoeg melatonine aanmaakt voor de verschillende fasen in het leven, die het op dat moment nodig heeft (kinderen die laat in de puberteit komen blijken een hogere melatoninespiegel te hebben dan hun leeftijdsgenoten). Mensen kunnen hun gezondheid optimaliseren door hun melatonine spiegel in het bloed op peil te houden. Door het innnemen van synthetische melatonine, wordt de juiste spiegel hersteld, waardoor een goede gezondheid ondersteund wordt. Omdat melatonine ook allerlei andere positieve effecten heeft op de gezondheid (zoals de ondersteuning van het immuunsysteem en een gezonder sexleven), kunnen ook mensen die wel een gezonde nachtrust hebben het gebruiken en hierbij genieten van de andere voordelen die de stof met zich meebrengt.



    Het feit dat de melatonine aanmaak afneemt met de jaren houdt wel in dat oudere mensen relatief meer melatonine in moeten nemen dan jongere mensen. Meer hierover kunt u lezen in het boek 'Langer jong en gezond blijven met Melatonine'.

    Wie kan beter geen extra melatonine innemen?

    Er zijn een aantal groepen mensen die beter geen extra melatonine in kunnen nemen. Hieronder vallen :
    • Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven : het effect van dit hormoon op een foetus of een baby is niet geheel duidelijk. Aangeraden wordt dus om het niet te gebruiken (laat het lichaam in die periode zelf de hormoonhuishouding regelen) ;
    • Mensen met hevige allergieën of met een auto-immuun ziekte : melatonine kan deze ziekten erger maken, omdat het het immuunsysteem ondersteunt ;
    • Mensen met immuun systeem kanker (zoals leukemie en lymphoma) : zelfde reden als hierboven ;
    • Gezonde kinderen : zij maken al genoeg melatonine aan (tenzij er een tekort is geconstateerd. Vanaf een jaar of 15 / 20 is het nuttig om de stof te gaan gebruiken.
    Voor de rest is het voor iedereen veilig om de stof als supplement te nemen

  • #2
    ZEEER GOED SPUL!!!! lijkt op gaba... ik weet niet of daar een topic over is maar dan maak ik daar een topic over... ik ben een ervaren gebruiken van gaba ... melatonine werkt niet echt... ( OP MIJ) gaba daarin tegen ZEEER GOED!!!
    HERSTEL FASE , PIEP? zooi

    Comment


    • #3
      Originally posted by sickno View Post
      ZEEER GOED SPUL!!!! lijkt op gaba... ik weet niet of daar een topic over is maar dan maak ik daar een topic over... ik ben een ervaren gebruiken van gaba ... melatonine werkt niet echt... ( OP MIJ) gaba daarin tegen ZEEER GOED!!!
      hoeveel gr melatonine neem je... het is alleen te verkrijgen in 0.1gr mini tabs.
      1 van zo een ding doet niet echt veel voor mij

      ben rustig begonnen met 1 tot 5 toen 10 toen 20 en zit nu o 30..dus in totaal 3gr melatonine.
      In nederland is het verboden 3gr melatonine te verkopen en is alleen op recept verkrijgbaar

      Comment


      • #4
        Originally posted by sakurakilla View Post
        hoeveel gr melatonine neem je... het is alleen te verkrijgen in 0.1gr mini tabs.
        1 van zo een ding doet niet echt veel voor mij

        ben rustig begonnen met 1 tot 5 toen 10 toen 20 en zit nu o 30..dus in totaal 3gr melatonine.
        In nederland is het verboden 3gr melatonine te verkopen en is alleen op recept verkrijgbaar

        ben ik blij dat ik met mijn slaapproblemen dagelijks 3 gram krijg op doktersrecept heb trouwens ook nog een tijd 6 gram dagelijks geslikt, maar had geen toegevoegde waarden.

        Comment


        • #5
          Verbeterde nachtrust zou wel prettig zijn. Wordt nu elke 2 uur wakker ofzo. Zal er eens naar kijken

          Comment


          • #6
            Heb 3 potten van 500caps per stuk a 0.1mg besteld. Dus 5 per dag voor het slapen zou voldoende moeten zijn. Ben benieuwd wat het gaat opleveren

            Comment


            • #7
              0.1mg wat is dit voor troep? lol

              Comment


              • #8
                Om op deze manier de juiste hoeveelheid die voor iedereen verschillend is.

                Comment


                • #9
                  Dat bedoelde ik niet... ik bedoelde dat het dan waarschijnlijk heel krachtig moet zijn ofzo. 0.1mg wtf.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Falstyr View Post
                    Heb 3 potten van 500caps per stuk a 0.1mg besteld. Dus 5 per dag voor het slapen zou voldoende moeten zijn. Ben benieuwd wat het gaat opleveren
                    yep, voor mij is dat voldoende.
                    het heeft te maken met de hoeveelheid spanning je hebt, hoe zwaar je werk is en hoe hard je traint.
                    ik pas me erop aan. Als ik de hele dag heb gewerkt en ik heb mn benen ook nog eens getraind die dag dan neem ik meestal 0,8-1 mg.

                    voor mij is t voldoende. Voor de meesten is zelfs 0,2 al genoeg.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by sickno View Post
                      ZEEER GOED SPUL!!!! lijkt op gaba... ik weet niet of daar een topic over is maar dan maak ik daar een topic over... ik ben een ervaren gebruiken van gaba ... melatonine werkt niet echt... ( OP MIJ) gaba daarin tegen ZEEER GOED!!!
                      klopt...
                      Maar GABA werkt op een andere manier en geeft hogere GH-levels dan melatonine.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by dedicated_athlete View Post
                        klopt...
                        Maar GABA werkt op een andere manier en geeft hogere GH-levels dan melatonine.

                        daarom gebruik ik ook gaba nu

                        3 potten bij ebay voor 22 euro nu de pond laag staat

                        melatonine is goed spul eerlijk .. ik slaap wel dieper maar ben suf wakker de volgende dag. met gaba ben ik de eerste half uur suf maar daarna KLAARWAKKER , ALS het goed is nieuwe bestelling vandaag binnen 9 potten of maandag ahahah
                        HERSTEL FASE , PIEP? zooi

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by sickno View Post
                          daarom gebruik ik ook gaba nu

                          3 potten bij ebay voor 22 euro nu de pond laag staat

                          melatonine is goed spul eerlijk .. ik slaap wel dieper maar ben suf wakker de volgende dag. met gaba ben ik de eerste half uur suf maar daarna KLAARWAKKER , ALS het goed is nieuwe bestelling vandaag binnen 9 potten of maandag ahahah
                          hehe GABA-addicted
                          ik vind GABA veel beter ook als je betere slaapkwaliteit wilt
                          GH stimulatie is ook mooi meegenomen,

                          door GABA droom ik elke nacht, bij melatonin merkte ik niet veel, denk dat me hersenen niet goed op reageren
                          18 jaar, 105 kg,

                          DL:
                          210 BP: 130 NP:100 SQ:175

                          Comment


                          • #14
                            ik ga ook maar eens aan de GABA dan Eerst ff meer erover lezen en daarna proberen. Waarschijnlijk eerst melatonine proberen en kijken wat voor mij het beste werkt
                            22 jaar, 182 cm, 82 kg en 8,9% vet __________________________________________________ _________________________ Deadlift: 216 kg RDL: 5 x 200 kg FSQ: 115 kg PL SQ: 170 kg Benchpress: 115 kg

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Leo1988 View Post
                              ik ga ook maar eens aan de GABA dan Eerst ff meer erover lezen en daarna proberen. Waarschijnlijk eerst melatonine proberen en kijken wat voor mij het beste werkt

                              heb een topic over gemaakt (voedingsuplementen)
                              HERSTEL FASE , PIEP? zooi

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X