Creatine en koffie

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Creatine en koffie

  Hallo,

  In de afgelopen tijd heb ik verschillende stukken gelezen over het gebruik van koffie en de inname van cafeïne. Nou heb ik hier zelf nog vragen over. In de meeste onderzoeken is het namelijk zo dat het gebruik van creatine en het gebruik van creatine met cafeïne wordt vergeleken. Echter gebruiken de testpersonen de creatine en de cafeïne gelijktijdig. Als PWO bijvoorbeeld.
  Nou heb ik in een ander onderzoek ook gelezen dat creatine vrij snel opgenomen wordt in het lichaam na de inname. Koffie zou vocht onttrekken aan je lichaam maar ook dit wordt in twijfel getrokken.

  Nou is mijn vraag eigenlijk als volgt:
  Ik neem 's morgens om 7 uur mijn dosis creatine. Dan hou ik ongeveer 20/30 min rust en dan neem ik mijn normale ontbijt. Als ik rond een uur of 10/11 op school ben neem ik daar 1 kop koffie. 's Middags rond 4/5 neem ik mijn tweede kop koffie (en mijn laatste). Na mijn training (9uur) of op rustdagen rond 8 uur neem ik mijn tweede dosis creatine.

  Is dit slecht of juist niet? Persoonlijk leek het mij dat een kop koffie geen kwaad kan als er al zo'n lange tijd tussen de creatine inname en de cafeïne inname zit. En de dosis cafeïne per dag is vrij laag.

  Wat zijn jullie gedachten hierover?

 • #2
  Gewoon koffie drinken en creatine gebruiken. kan geen kwaad

  Comment


  • #3
   1e post over creatine met koffie? Dit onderwerp is niet nieuw, zijn al meerdere topics over. Zoals jij het doet is het gewoon prima, ook al zou je het tegelijk nemen kan het volgens mij weinig kwaad. Drink voldoende water dan is er niks aan de hand.
   The expert in anything was once a beginner..

   Comment


   • #4
    Haha ik heb inderdaad al meerdere topics erover gelezen, maar toch ben ik (nog) geen vergelijkbare tegengekomen.
    Anyhow, Thanks voor je reactie! Dan hou ik dit gewoon vast

    Comment


    • #5
     In theorie zou veel koffie misschien iets verschil kunnen maken, maar in de praktijk is dat verwaarloosbaar.
     DIVIDE ET IMPERA

     Comment


     • #6
      Gebeuren van koffie/creatine had ook niet temaken met vocht onttrekken, maar met ATP enzo. Ik weet het fijne er niet meer van, Gen heeft het een keer (toen hij nog erg actief was) het helemaal ontleed.

      Hoe dan ook, 2 bakjes koffie op een dag is netjes, is niet zoveel.
      Passion is: pushing yourself when no one else is around

      Comment


      • #7
       Als je bang bent dat je te weinig vocht binnen krijgt drink je gewoon wat meer.. maar 2 kopjes koffie zijn wel te verwaarlozen. Over de effecten van caff op crea kan je hier meer lezen:

       Supplementen | Hoe je creatine en cafeïne samen kunt gebruiken - en hoe niet

       Comment


       • #8
        Originally posted by generation_iron View Post
        Als je bang bent dat je te weinig vocht binnen krijgt drink je gewoon wat meer.. maar 2 kopjes koffie zijn wel te verwaarlozen. Over de effecten van caff op crea kan je hier meer lezen:

        Supplementen | Hoe je creatine en cafeïne samen kunt gebruiken - en hoe niet
        Goed voorbeeld waarom je vooral geen ergogenics moet lezen.
        In dat proces vermindert de hoeveelheid creatine in de spiercellen echter, ontdekten de Japanners ook. Dat gebeurt al binnen enkele minuten.
        Nee, als hij gewoon had gelezen wat er stond, las hij dat de hoeveelheid gefosforyleerde creatine daalde, niet de hoeveelheid creatine. Net als dat ATP daalde en glycogeen, en AMPK werd geactiveerd. ALLEN wijzen namelijk op een VERHOOGT ENERGIEVERBRUIK. Dat is nu net wat caffeine doet.

        Tijdens je training daalt ook je ATP, glycogeen, PCr en wordt AMPK geactiveerd. Volgens mij weten we maar al te goed dat trainen en creatine heel goed samengaan.

        De leidende theorie waarom caffeine en creatine elkaar 'tegenwerken' slaat op de relaxatie tijd van de spier ten gevolge van de heropname van de calcium ionen door het sarcoplasmatisch reticulum, dit staat uitgelicht in de volgende publicatie;
        Opposite actions of caffeine and creatine on muscle relaxation time in humans | Journal of Applied Physiology
        Auteur van Bonds Androgene Anabole Steroïden (ISBN: 978-90-824123-0-7, peterbond.nl).

        Comment


        • #9
         Thanks almighty Galen

         Comment

         Sidebar top desktop

         Collapse

         Actieve discussies

         Collapse

         Working...
         X