palatinose

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • palatinose

    Palatinose®

    Palatinose® is de gepatenteerde naam voor isomaltulose. Het is een koolhydraat dat wordt afgeleid uit een natuurlijke bron van sucrose. Palatinose® ontstaat door een enzymatische herschikking van de alfa-1,2 binding tussen glucose en fructose naar een alfa-1,6 binding (zie moleculaire structuur).





    Het resultaat van bovengenoemde herschikking is een uiterst traag koolhydraat dat zorgt voor een nog betere spreiding van de energievoorziening in ons lichaam.

    Palatinose® werd in juli 2005 in de EU erkend als Novel Food.



    Palatinose® heeft de volgende voordelen:



    1. Palatinose® levert langdurige energie

    Door de trage en volledige absorptie en hydrolyse levert het een constante langdurige energie aan de spieren en hersenen. De trage opname van Palatinose®door het lichaam resulteert in een beperkte toename van de bloedglucose en verschijnt dus veel trager in het bloed. Als gevolg hiervan blijft de energie uit Palatinose® veel langer aanwezig en zorgt dus voor een constante aanlevering over een langere periode t.o.v. bijvoorbeeld glucose



    2. Palatinose® heeft een lage glycemische index

    De glycemische index of GI van een koolhydraat is een getal dat aangeeft hoe sterk de glucosespiegel in het bloed omhoog gaat na het eten van een voedingsmiddel. Hoe lager het getal hoe beter. Slechte koolhydraten zijn alle koolhydraten die boven de GI van 50 komen en goede koolhydraten zijn deze die daaronder zitten. De glycemische index van Palatinose® is slechts 32 (Hoge GI: +70 – Lage GI: -40).

    3. Palatinose® geeft een stabiele bloedsuikerspiegel

    De inname van teveel suikers kan leiden tot hypoglycemie. De energie uit snelle suikers wordt snel opgenomen door het lichaam, maar wordt ook sneller opgebruikt waardoor een tekort aan bloedglucose ontstaat. Gevolg: honger, vermoeidheid, beven, … het zogenaamde ‘zwarte gat’. De energie uit Palatinose® zal pas na een veel langere periode deze grens bereiken.



    4. Palatinose® heeft een lage insuline-index

    Net zoals Palatinose® een beperkte reactie van de bloedglucose kent, heeft het eveneens een lage insuline-index. Insuline is van belang bij de opname van voedingsstoffen door onze spieren en draagt dus bij tot het leveren van energie en het opbouwen van spierweefsel. Gezien insuline wordt aangemaakt door het eten van koolhydraten, dient ons lichaam dus voldoende koolhydraten (suikers) op te nemen om goed te kunnen presteren.

    Om een zo constant mogelijke energievoorziening te bevorderen moeten zowel snelle, minder snelle als trage suikers worden ingenomen. Indien men zich enkel beperkt tot de inname van enkelvoudige of snelle suikers kan insulineresistentie optreden. Concreet wil dit zeggen dat ons lichaam niet meer reageert op de insuline en ons dus niet meer kan voorzien van de nodige energie. Het resultaat hiervan is dat de aanwezige suikers in vet worden omgezet. De lage insuline index (= 30) van Palatinose® draagt dus bij tot het op peil houden van het insulineniveau in ons lichaam.



    Isomaltulose (chemical name: 6-0-α-D-glucopyranosyl-D-fructose), also known by the trade name Palatinose, is a disaccharide that is commercially manufactured enzymatically from sucrose via bacterial fermentation. It is a natural constituent of honey and sugar cane and has a very natural sweet taste. It has been used as a sugar substitute in Japan since 1985. It is particularly suitable as a non-cariogenic sucrose replacement.[1]

    Isomaltulose is fully absorbed in the small intestine as glucose and fructose. Like sucrose, it is fully digested and provides the same caloric value of approximately 4 kcal/g.

    It is low-glycaemic and low-insulinemic. The effect of isomaltulose is that the glucose enters the blood at a slow rate, avoiding high peaks and sudden drops in glucose levels and therefore insulin levels as well. This leads to a more balanced and prolonged energy supply in the form of glucose.[2]

    Being low-insulinemic, isomaltulose also supports improved fat oxidation during physical activity as high insulin levels hinder the use of lipids as an energy source. As such, isomaltulose can increase the amount of fat used as energy, thus enhancing performance endurance.[3]

    Isomaltulose is tolerated like sucrose and not suitable for people with a pre-existing intolerance to fructose and those who are unable to digest sucrose.
    Koolhydraat - Palatinose
    Palatinose is een nog langzamer koolhydraat dan maltodextrine, en bereikt zijn top pas na 30 tot 45 minuten na inname. Het voordeel van dit suiker is dat het een zeer langzame afgifte heeft, waardoor het insuline peil voor langere tijd verhoogd blijft in het lichaam. Hierdoor kunnen allerlei andere producten, met een relatief langzamere opname, beter worden opgenomen in het lichaam. Uit onderzoek blijkt dat de vertering van palatinose ongeveer gelijke tred aanhoudt met de afbraak van een whey concentraat in aminozuren. Het grote voordeel hiervan is dat de palatinose het insuline peil hoog houdt, terwijl ook de aminozuren in het bloed komen. Hierdoor worden de aminozuren vele malen effectiever ingebouwd in de spieren. De grafiek onderstaand laat zien dat de waarde stijging in het bloed van palatinose en de aminozuren nagenoeg gelijk loopt.



    en de ervarin van Berry de Mey
    Het is goed om je bloedsuikerspiegel zo stabiel mogelijk te houden. Het dieet van een suiker patiënt is daar ook op gericht. Het is niet alleen gezond, maar het is ook veel makkelijker om een dieet vol te houden omdat je niet zo gauw honger hebt. Koolhydraten hebben een bepaalde Glykemisch index. Hoe hoger de index hoe sneller het koolhydraat des te minder stabiel je bloedsuikerspiegel. Toen ik vroeger voor de Mr Olympia trainde had ik voldoende koolhydraten nodig om een zware training door te komen. Door koolhydraten met een lage Glykemisch index te eten was ik in staat koolhydraten te laden. Deze koolhydraten zetten zich om in glycogeen wat je lichaam opslaat in je spieren en lever. Tegenwoordig maken veel sporters gebruik van het zogenaamde “carbing up”. Maar daar waar je vroeger dit vooral uit eten haalde is er nu het supplement Palatinose. Palatinose heeft een zeer lage Glykemische index. Voor een wedstrijd, voor een training is het ideaal omdat je er uren later nog profeit van kan hebben. Je kan laden en je suikerspiegel toch stabiel houden door de lage index. Let wel op dat je rekening houdt met het feit dat het natuurlijk wel calorieën zijn. De koolhydraten moeten wel passen in het dieet/voedingswijze wat je voor een bepaald doel hebt gepland.
    Be Happy Berry


    nog meer mensen hiermee ervaring mij lijkt het super spul!!! en goedkoop geloof ik
    “For me, life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer.”

  • #2
    Niemand??? Is het niet iets wat super kan zijn als pwo?
    “For me, life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer.”

    Comment


    • #3
      zit nu heel erg in dubio.... of ik het zal bestellen ja of te nee... misschien eerst berry maar is mailen
      “For me, life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer.”

      Comment


      • #4
        met name dit stukje blijft maar in mijn kop bonken...

        Isomaltulose is tolerated like sucrose and not suitable for people with a pre-existing intolerance to fructose and those who are unable to digest sucrose.
        Koolhydraat - Palatinose
        Palatinose is een nog langzamer koolhydraat dan maltodextrine, en bereikt zijn top pas na 30 tot 45 minuten na inname. Het voordeel van dit suiker is dat het een zeer langzame afgifte heeft, waardoor het insuline peil voor langere tijd verhoogd blijft in het lichaam. Hierdoor kunnen allerlei andere producten, met een relatief langzamere opname, beter worden opgenomen in het lichaam. Uit onderzoek blijkt dat de vertering van palatinose ongeveer gelijke tred aanhoudt met de afbraak van een whey concentraat in aminozuren. Het grote voordeel hiervan is dat de palatinose het insuline peil hoog houdt, terwijl ook de aminozuren in het bloed komen. Hierdoor worden de aminozuren vele malen effectiever ingebouwd in de spieren. De grafiek onderstaand laat zien dat de waarde stijging in het bloed van palatinose en de aminozuren nagenoeg gelijk loopt.
        “For me, life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer.”

        Comment


        • #5
          Yves, suikerpiek van Pala is vrij lang en komt redelijk overeen met die van de grafiekjes die je van Whey ziet. Kan het meten, want ben diabeet. In theorie heb je dus over een lange periode extra transport in je cellen.
          Dat zeggende ben ik toch overgstapt op Vitargo na trainingen, vind ik prettiger, kom er sneller van bij.

          Comment


          • #6
            Is een makkelijke kh bron als je geen tijd hebt om een pre wo maal te nemen, tis een trage carb bron.
            "You are what you eat..."
            That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

            Comment


            • #7
              klopt ik zie de grafieken staan... enige wat me tegenhoud is of je het als postworkout kan gebruiken of dat je het bijv 2 uur van tevoren moet innemen... begreep ook weer dat het pas gebruikt wordt wanneer het nodig is... dus is dat dan als je klaar bent met je training dat het dan pas opneemt ook al neem je het bijv paar uur van tevoren?
              “For me, life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer.”

              Comment


              • #8
                Originally posted by emilio75 View Post
                Yves, suikerpiek van Pala is vrij lang en komt redelijk overeen met die van de grafiekjes die je van Whey ziet. Kan het meten, want ben diabeet. In theorie heb je dus over een lange periode extra transport in je cellen.
                Dat zeggende ben ik toch overgstapt op Vitargo na trainingen, vind ik prettiger, kom er sneller van bij.
                Palatinose om na je training te nemen?Dan is Vitargo idd een betere keuze.
                "You are what you eat..."
                That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Robbie1970 View Post
                  Is een makkelijke kh bron als je geen tijd hebt om een pre wo maal te nemen, tis een trage carb bron.
                  ok ok.... je weet het maizena verhaal he... ja je weet bij wie ik zit.... ik twijfel dus heel erg of ik dat wel als pre wo maal kan zien 20 gram maizena en 20 gram whey... die whey geloof ik wel... maar die maizena hmmmmm
                  “For me, life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer.”

                  Comment


                  • #10
                    waar ik zelf aan zit te denken is als pre te nemen whey en palatinose en als post workout whey met vitargo
                    “For me, life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer.”

                    Comment


                    • #11
                      Is niks mis mee Vitargo ken ik persoonlijk niets van vertellen, maar weet dat er veel atleten bij zweren, Bjorn Bregy bijv zweert er ook en dat is geen kleune jongen met ze 135 kilo droog
                      Misschien dat Emilio wat kan vertellen wat zijn ervaring erover is?
                      "You are what you eat..."
                      That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

                      Comment


                      • #12
                        Maizena met pute choco werkt perfect, kijk maar hoe Martin er bij staat!
                        "You are what you eat..."
                        That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Robbie1970 View Post
                          Palatinose om na je training te nemen?Dan is Vitargo idd een betere keuze.
                          Hij vroeg om post-workout toch?

                          Comment


                          • #14
                            Oh ik dacht pre?Nu ben ik het kwijt haha, pala als pre en vitargo als post.
                            "You are what you eat..."
                            That's strange I don't think I've eaten any sexy beasts today...

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by yvar View Post
                              waar ik zelf aan zit te denken is als pre te nemen whey en palatinose en als post workout whey met vitargo
                              Lijkt me een goed plan.

                              Vitargo is erg snel vwb opkrikken van je bloedsuikerwaarde. Geeft een scherpe piek. Hou er naar mijn idee ook geen vocht van vast.
                              Ga nu de variant met creatine eens proberen, kijken hoe dat bevalt.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X