Opnieuw voorstellen + verslagje eerste trainingsjaar

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Opnieuw voorstellen + verslagje eerste trainingsjaar

  Goedemiddag allemaal,

  Ik zal mijzelf eerst weer even kort introduceren aangezien ik wel lid ben van het forum maar afgezien van mijn "voorstel" post niet meer actief ben geweest als poster (wel als lezer).

  Mijn naam is Bram en eind maart/begin april 2015 ben ik begonnen met krachttraining, op dat moment woog ik 75 KG en kwam ik van de 100 KG (eind 2013). Ik wil jullie graag wat vertellen over mijn ervaringen tot nu toe.

  Ik was dus tot op dat moment aardig wat afgevallen maar niet tevreden over hoe mijn lichaam er uit zag, wel een stuk dunner maar ook slap!

  De eerste 3 maanden van de krachttraining was ik een beetje aan het sukkelen, d.w.z. gewoon begonnen met trainen zonder duidelijk plan van aanpak op het gebied van oefeningen en voeding. Gelukkig heb ik wel een trainingspartner die al een aantal jaren met regelmaat krachttraining doet en daar heb ik veel van geleerd/opgestoken. Verder kijk ik eigenlijk iedere dag wel youtube filmpjes.


  Toen ik merkte dat de resultaten wacht achterbleven ben ik mij verder gaan verdiepen in o.a. voeding wat resulteerde in een gewichtstoename van ongeveer 9 kilo in 6/7 maanden tijd. Aankomen voelt psychologisch ook raar als je net aardig wat bent afgevallen.

  Omdat ik toch ook weer wat vet was aangekomen (en ik ga over anderhalve week op vakantie) besloot ik om 7 weken geleden mijn doelstelling aan te passen naar afvallen/cutten.

  De eerste twee weken van het cutten waren best spannend, je wilt natuurlijk zo min mogeljk spieren verliezen en zoveel mogelijk vet.

  In het begin zat ik relatief hoog in KH (250 gram bij een dieet van 2500 KCAL) en laag in vetten.
  Dit pakte niet goed uit en daarom besloten het aantal KH te verlagen en het aantal vetten te verhogen (30-35% van dagelijkse calorie inname).
  Deze methode sloeg eigenlijk vanaf het eerste moment goed aan!

  Ik hou genoeg energie over om een uur per dag te trainen (Ik heb wel een aantal dagen hoog in KH gezeten om de reserves aan te vullen).
  Verder ook alcohol afgeschaft, wat ook wel verschil heeft gemaakt denk ik want ik lust wel een aardig biertje in het weekend.

  Ik ben nu bijna 7 weken bezig en ongeveer 4 kilo kwijt, in het begin ging het heel hard maar dat wijt ik eigenlijk voornamelijk aan het verlies van vocht. Bijgevoegd een fotootje van hoe ik er ruim 6 weken geleden voor stond en hoe de situatie op dit moment is (foto is van vorige week).


  Wat mij het meeste opvalt, is dat ik ondanks het gewichtsverlies op de meeste oefeningen wel sterker ben geworden. Als voorbeeld:

  • Benchpress van 8 * 80 KG naar 6/7 * 90 KG
  • Overhead press (dumbells) 8 * 26 KG per kant naar 8 * 30 KG per kant


  Verder is de omtrek van m’n buik met 6 centimeter geslonken.
  De omtrek van m’n bovenarmen is ook iets geslonken (gebruik is als graadmeter voor verlies spiermase), ongeveer een halve centimeter.
  Maar dat vind ik acceptabel gezien het feit dat je op je armen natuurlijk ook vet verliest.

  Heb dus nog een klein weekje te gaan, de laatste 2 weken stagneert de gewichtsafname een beetje maar dat heeft er mee te maken dat m’n behoefte omlaag is gegaan maar ik mijn dieet niet verder heb verlaagt in calorieën.
  Om eerlijk te zijn vind ik het wel best zo J.

  Straks lekker op vakantie en mijn doel voor het komende sportjaar is eigenljk hetzelfde als dit jaar, dat wil zeggen gewichts toename (alleen dan met een betere start omdat ik nu veel meer weet dan toen) en in het voorjaar weer wat afvallen.  Voordat ik begon met trainen had ik niet het idee dat dit iets voor mij zou zijn, maar het is echt een soort verslaving geworden in de goede zin van het woord.

  Ik wil iedereen veel succes wensen met trainen en zijn/haar doelstellingen, als jullie vragen hebben over wat dan ook stel ze hier gerust!

  Groeten,

  Bram
  Attached Files

 • #2
  Goed bezig, succes
  Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

  Comment


  • #3
   Thanks Pescatore !

   Comment


   • #4
    Goed bezig! Zo te lezen hoe je het ook gewoon simpel en effectief voor jezelf, meer is er ook niet nodig. Succes met het behalen van je doelen!

    Je armen en buik komen echt al veel beter uit
    Food is an important part of a balanced diet.
    ~Fran Lebowitz

    Comment


    • #5
     Thnx Tara!

     Comment


     • #6
      Netjes hoor.
      Je bent mooi op tijd klaar met cutten.
      Meer hoeft er echt niet vanaf.
      DIVIDE ET IMPERA

      Comment


      • #7
       goed bezig!!
       Just do it!!!!

       Comment


       • #8
        Nice! Eens met Rain.

        Comment


        • #9
         Thnx all!

         En ik ben het ook met jullie eens dat het goed genoeg is zo. Merk ook dat ik met m'n huidige dieet de laatste twee weken min of meer op gewicht blijf, wat ik prima vind.

         Ik zal proberen komende tijd ook wat actiever te worden op het forum nu ik wat ervaring heb opgedaan :-).

         Comment


         • #10
          Goed bezig Bram! Er is behoorlijk wat verschil te zien tussen de linker en rechter foto.
          Vergeet niet je lachspieren te trainen.

          Comment


          • #11
           Welkom!
           "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

           sigpic

           "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

           Comment


           • #12
            Zeker een hele goed prestatie.
            I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
            - Dave Tate

            Comment


            • #13
             Netjes Bram succes verder
             Goed gejat is het halve werk!

             Comment


             • #14
              Bedankt allemaal, ook voor de info die ik verkregen heb via het forum.

              Qua motivatie zat het al goed maar dat wordt op deze manier nog beter .

              Comment

              Sidebar top desktop

              Collapse

              Actieve discussies

              Collapse

              Working...
              X