Slaapverlamming

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Slaapverlamming

    Aloha!
    Ik heb net de log van Lukas gelezen en ik vond het echt heel mooi om te lezen. Nu kan ik zelf bij lange na niet zo goed een verhaal typen en heb ik ook niet echt een aandoening waar een log over bij te houden valt. Maar ik gooi het gewoon in de groep, aangezien bijna elk mens dit wel 1 keer meemaakt. Ikzelf heb het al zeker 15 keer meegemaakt in een half jaar maarja.
    Ik heb het over een Slaapverlamming.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapverlamming
    Lees op die link maar even wat het precies allemaal inhoud. Er wordt gezegd dat het een symptoom is van narcolepsie. Ik heb dit zelf niet dus ik val buiten die groep. Het is allemaal een vrij bizar gebeuren. Ik zal jullie vertellen over mijn eerste keer.
    Ik was op vakantie in Budapest. Ik en 2 maten lagen in een hotelkamer te slapen want we hadden net een lange reis achter de rug (Tussenstop van 9 uur in Praag). Ik lag zelf op een 2 persoonsbed en m’n maten lagen aan de andere kant van de kamer met z’n 2en ook in een 2 persoonsbed. We waren al even aan het slapen en ik werd plots wakker van een geluid. Ik vond het eerst een beetje raar want ik zat een beetje half rechtop in mijn bed en ik lig sowieso al nooit op m’n rug. Het geluid waar ik wakker van werd was het geluid van iemand die de trap opliep. Ik dacht eerst: Tjah, het zal wel ik ga weer verder slapen. Ik was toen totaal nog niet in paniek, want er was geen reden voor. Ik werd wakker van een geluid en wilde gewoon weer gaan slapen. Ik wilde me omdraaien om verder te slapen maar het lukte niet. Ik kon helemaal niet bewegen. Ik was van top tot teen verlamd. Ik was er 100% zeker van dat ik gewoon wakker was, ik was er bewust bij, ik wist precies waar ik was, met wie en zelfs hoelaat het was. Dus toen ik eenmaal niet kon bewegen sloeg de paniek toe. Ik probeerde m’n vrienden wakker te schreeuwen, maar ik had geen stem, er kwam geen geluid uit. Op dat moment wist ik dat ik dus alleen met mijn ogen kon kijken, ik kon ademen, geluiden kon horen en m’n hart klopte. Dat was het enige. Totdat ik de voetstappen die de trap opgingen dichterbij hoorde komen. En vol verbazing zag ik opeens onze hotelkamerdeur opengaan. Ik schreeuwde het uit om iemand wakker te maken, maar tevergeefs. En opeens kwam er een zwarte schim de kamer binnen en ging naast mijn bed staan. Ik probeerde van alles om ertegen te vechten maar ik kon niks. En die schim bleef maar naast mijn bed staan. En toen opeens begon ik te zweven boven mijn bed. Ik hing midden in de hotelkamer en zag m’n 2 vrienden liggen. En toen keek ik naar mijn eigen bed en zag mijzelf daar slapen. Vanaf dat moment is het allemaal een zwart gat tot het moment dat ik bezweet wakker werd. Ik werd wakker maar wist niet zeker of ik wakker was. Maar puur door de angst om het nog eens mee te maken had ik besloten niet te bewegen of proberen geluid te maken, omdat ik bang was dat ik het weer zou triggeren. Dus ik lag daar in bed, niet wetend of ik sliep of dat ik wakker was. Ik heb ongeveer een half uur daar liggen twijfelen, totdat ik een vogel hoorde, en m’n voeten een beetje koud voelde worden. Toen ben ik in een ruk met al mn kracht uit het bed gesprongen.
    Het was een rare belevenis, toen ervaarde ik het nog als een ‘nachtmerrie’. Maar na dit meerdere keren meegemaakt te hebben ben ik het op sites gaan zoeken zoals: De betekenis van je droom. Eerst had ik zoiets van, waar ben ik mee bezig, het is gewoon een rare droom. Tot ik op Wikipedia de term slaapverlamming tegen kwam en het precies even uitlegde wat ik meemaakte. Heel bizar allemaal, alleen hun praten over die zwarte schim alsof het een demon of whatever is, zelf weet ik niet wat het is, maar een demon vind ik overdreven. Ik heb wel door dat naarmate ik het meer keren heb het ook veel extremer wordt.
    Zo! Beste lap tekst geworden, nu mijn vraag, nog meer mensen die dit wel eens mee hebben gemaakt? Of iets vergelijkends?
    Ga uit mijn vaarwater want ik ga rechtdoorzee.

  • #2
    Hele hevige ervaring! Nog nooit meegemaakt. Ik lees dat je er medicijnen voor kunt nemen. Doe je dat?

    Comment


    • #3
      Ze zeggen dat Risperdal zou kunnen werken. Maar aangezien dat ook voor schrizofrenie wordt gebruikt vind ik het nogal vrij extreem. Ik heb zelf denk ik het beste medicijn gevonden, en dat ik gewoon rust in mijn hoofd. Ik heb een hektisch half jaar achter de rug, met veel veranderingen. En nu loopt alles weer een beetje op rolletjes en ik heb er nu al 1 maand geen last van gehad, alhoewel de laatste keer dat ik het had wel de meeste bizarre was.
      Ga uit mijn vaarwater want ik ga rechtdoorzee.

      Comment


      • #4
        Nou, ik pak abilify, weet niet of dat ook bij slaapverlamming werkt maar ik heb helemaal geen bijwerkingen.

        Comment


        • #5
          Ik hoop dat je weet dat die ervaring van een schim niet de realiteit is. Er zijn genoeg mensen die vlak voor dat ze in slaap vallen ook stemmen horen (vaak hun eigen naam).

          Verlamming is, zoals je zelf ook weet normale als je in de REM-fase zit, alleen wil dit ook wel eens optreden als je wakker bent. Ik denk dat iedereen het wel eens een keer gehad heeft, dat ze opeens ongecontroleerd met hun been trappen of iets anders ongecontroleerd begint te schuden. Dit gebeurd omdat de spier wil gaan verlammen, terwijl je nog wakker bent. Het des betreffende lichaamsdeel wordt dan even weer "wakker geschudt".

          Ik zelf zie wel eens dingen als ik net wakker ben geworden. Laatst zag ik opeens een huisgenootje van mij. Hij zat gehurkt op de grond en ik (vanuit mijn hoogslaper) keek er na, maar vond het totaal niet raar dat hij er was. Eigenlijk besefte ik pas wat ik zag, toen ik het niet meer zag.
          Laatst zag ik ook opeens een reuze spin, eigenlijk twee om precies te zijn. Ik zag ze niet letterlijk voor me, maar toch dacht ik dat dus.

          Zolang je maar onthoudt dat de dingen die je ziet niet echt zijn, hoe echt ze ook lijken. Je ziet namelijk niet dat wat er werkelijk te zien is, maar dat wat je hersenen zeggen wat je ziet (zelfde geld met horen. Het lijkt me in ieder geval een heftige ervaring als de hallucinatie zo lang aanhoudt.

          Mijn laatste advies, mocht je er last van blijven houden, ga naar een specialist die wat van slaapstoornissen af weet. Misschien dat die een oorzaak kan vinden.

          EDIT: schrijf vooral meer van je ervaringen op, ik vind het namelijk wel interessant

          Comment


          • #6
            We hebben er weer 1tje!!! Die komt in de top 5 van gekke topics

            1.83 / 96 kg / Bf 14%

            Comment


            • #7
              Ik heb nu heel goed door dat het niet echt is. Maar de eerst 3 á 4 keer leken realiteit voor mij. Toen ben ik het dus ook gaan opzoeken. Toen ik eenmaal wist wat het was werd het voor mij allemaal even wat makkelijker, en had met mezelf afgesproken om de volgende dat ik het had (Aangezien je bewust ben kan je dingen gaan plannen) ik rustig zou blijven en eens goed naar die schim zou gaan kijken.

              Een week later had ik het weer, ik hoorde weer iemand de trap opkomen en ikzelf zat zoals altijd, weer rechtop in m'n bed. Maar nu was ik er klaar voor. Vanaf het moment dat het begon zei ik tegen mezelf, ok je hebt een slaapverlamming, blijf rustig en hou jezelf onder controle, probeer er zelfs van te genieten, lach er desnoods om. Toen ging de deur weer open en de schim kwam weer binnen, het bizarre was is dat hij ditmaal niet meteen naar mijn bed liep maar even bij de deur wachte, ik bleef recht naar hem toe staren zonder proberen te bewegen en zonder in paniek te raken.

              Het rare was is dat er op dat moment opeens een schim naast mn bed op een stoel zat, dat terwijl de andere schim nu ook de kamer betrad. Mijn kamergenoot toendertijd zag ik gewoon op zijn bed liggen te slapen. Hier sloeg de paniek een beetje in maar ik ben rustig gebleven.

              Dit was een van mijn beste ervaringen, alhoewel ik alsnog wakker schoot met het gevoel alsof ik helemaal niet geslapen had. Zoals het elke keer is, wat opzich wel zwaar is. Stel je voor, je denkt mooi een nachtrust van 8-9 uur te pakken. Je word wakker en het lijkt alsof je niet geslapen hebt. Krijg dan altijd een beetje het gevoel dat ik een nacht heb weggegooid, alhoewel ik wel weer een hele ervaring heb meegemaakt.
              Ga uit mijn vaarwater want ik ga rechtdoorzee.

              Comment


              • #8
                Heb me opa er wel eens over gehoord dat hij dit heeft maar hij heeft nooit een zwarte schim beschreven of iets of iemand die erbij was alleen dat hij uit zijn lichaam trede.
                Calisthenics / Street workout

                Comment


                • #9
                  Originally posted by IJsBlok View Post
                  Heb me opa er wel eens over gehoord dat hij dit heeft maar hij heeft nooit een zwarte schim beschreven of iets of iemand die erbij was alleen dat hij uit zijn lichaam trede.
                  Ja is heel goed mogelijk. Niet iedereen halicuneert erbij. Ik heb het zelf nog maar 1 keer gehad dat ik dus uit mijn lichaam trad, en dat was de eerste keer.
                  Ga uit mijn vaarwater want ik ga rechtdoorzee.

                  Comment


                  • #10
                    Op het internet is er heeeeeel veel info over te vinden, tis inderdaad een raar verschijnsel. Ik ben er begin dit jaar ook mee in aanraking gekomen en zodoende ook op het internet aan het zoeken geraakt naar meer info. Kijk eens op www.doorhetraam.nl, daar staat hier heel veel over beschreven, ook zijn daar meerdere mensen die redelijk gecontroleerd uit kunnen treden, en ook mensen die ervaringen gehad hebben met "the old hag", de term voor de zwarte schim.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by dgt1971 View Post
                      Op het internet is er heeeeeel veel info over te vinden, tis inderdaad een raar verschijnsel. Ik ben er begin dit jaar ook mee in aanraking gekomen en zodoende ook op het internet aan het zoeken geraakt naar meer info. Kijk eens op www.doorhetraam.nl, daar staat hier heel veel over beschreven, ook zijn daar meerdere mensen die redelijk gecontroleerd uit kunnen treden, en ook mensen die ervaringen gehad hebben met "the old hag", de term voor de zwarte schim.
                      Hmmm, het gaat hier over een fysiologische aandoening, niet over uitredingen en verdere paranormale zaken.

                      Comment


                      • #12
                        Tis maar net hoe je het beschrijft of benoemt, blijkbaar is wat voor de een fysiologisch is, voor een ander paranormaal. Slaapverlamming is een wezenlijk onderdeel van de beschreven uittredingen zoals het daar beschreven wordt. Hoe het verder paranormaal of normaal in elkaar steekt weet ik ook niet. Vaak gaan mensen bij het horen van paranormaal direkt in de ankers, maar is het misschien normaler dan het lijkt.

                        Comment


                        • #13
                          Tja, het hele idee met het uitreden heb ik het persoonlijk niet zo op. Wel geloof ik dat mensen echt denken dat ze hun lichaam uittreden tijdens zo'n slaapverlamming. Ikzelf heb het niet echt zo ervaren, alhoewel ik wel boven mijn eigen bed aan het zweven was en mezelf zag liggen. Ik zoek er zelf niets paranormaals achter, mijn moeder wel trouwens. Telkens als ik haar weer zo'n verhaal vertel zegt ze dat het mijn gids is enzo. Maar ze vind het zelf enger dan dat ik het vind en ze maakt me nu elke nacht ook een paar keer wakker voor het geval dat ik midden in een slaapverlamming zit.

                          Die zwarte schim wordt inderdaad The Old Hag genoemd ofzo. Ikzelf vind dat ook allemaal weer een beetje een sprookje enzo maar als mensen het beestje een naam willen geven, vooruit. Meestal lees ik van mensen dat die schim ze probeert te stikken. Mij is dit nog maar een keer overkomen. Toen ging de schim opeens boven op me zitten, wat wel moeilijk eng was.

                          De laatste keer dat ik het had kwam die schim mijn kamer weer binnen. En opeens werd ik in mijn bed omgedraait dat ik met mijn rug tegen de muur zat. En opeens zat de zwarte schim naast me op bed. En ik kon mijn hoofd een beetje draaien en bijna de schim aankijken van dichtbij. Toen opeens hoorde ik een heel raar zoemend geluid in mijn hoofd. En zag ik een soort flashback voor mijn ogen, het was heel gek. Het was een soort filmpje. Zo'n vrouw zei: Het was een soort energie die me de kamer uit trok. En toen kreeg ik mn zicht weer terug en begon er opeens iets als een gek aan m'n benen te trekken. Vanaf daar weet ik niets meer maar het was wel vrij extreem.

                          Ik werd daarna weer supermoe wakker maar had wel een glimlach op mijn gezicht. Door dat getrek aan m'n benen moest ik meteen aan de film Paranormal Activity denken waar dat ook bij dat meiske gebeurt. Ik neem het allemaal niet zo serieus maar er zijn wel echt mensen die niet meer durven te slapen en sommige die zelfs een knuppel naast hun bed hebben staan. Beetje onnutig aangezien je toch niet kan bewegen ofwa
                          Ga uit mijn vaarwater want ik ga rechtdoorzee.

                          Comment


                          • #14
                            heftige shit man! Ik maar klagen dat ik paar keer per nacht wakker wordt voor het toilet of soms er een half uur over doe om in slaap te komen.

                            Ik zou persoonlijk geen honkbalknuppel naast me bed neer leggen moet ik zeggen.. Ik zou hem namelijk in me bed leggen en die schim er van langs geven Maar dit is alleen niet mogelijk voor wat ik tot nu toe gelezen heb. Ik zou hem zeker schijten de eerste keer!
                            "Straight outta gym"

                            Comment


                            • #15
                              Ik vraag me af in hoeverre de schim een bepaald soort angst van je is. Als je er probeert tegenin te gaan, dan gaat hij andere dingen doen die je niet verwacht.

                              Dat er iets aan je been trok heeft er misschien mee te maken, dat je het toen op tv zag in dat programma.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X