lang spierpijn houden en snel verzuren

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • lang spierpijn houden en snel verzuren

    Ik snap het niet. Vorige week woensdag bovenlichaam getraint. De spierpijn in mijn armen, schouders, schouderbladen en ribben gaat niet over. Gisteren benen getraint. Ik deed eerst een warming-up op de fiets en daarna een warming-up op de multipower door squat op 10 x 10 kg. Ik wilde dieper squatten, dus was ik al iets terug gegaan in gewicht en wilde 10 x 15 kg doen. Maar toen ik voor de 2de keer door de knietjes ging, verzuurde ik en kwam amper nog overeind. Ik heb even een lange pauze genomen, opnieuw geprobeerd en ging niet. Rondjes gelopen, gestrecht, lager gewicht gepakt en dat ging wel weer wat. Daarna langszaam iets meer gewicht bijgedaan. Met de lunges had ik ook problemen dus ook minder gewicht gepakt, legpress was ook minder gewicht gepakt. Goodmorning ging wel aardig, leg curl ging ook wel.

    Wat is er aan de hand?????? Ik snap niet wat mijn lichaam aan het doen is. Morgen eigenlijk personal training, maar mijn bovenlichaam is nog niet hersteld en ik verwacht dat mijn benen morgen ook nog niet hersteld zijn. Ik heb de afspraak afgezegd. Eens kijken of ik morgen wel zelf wat lichte cardio kan doen en de sauna in duik ofzo.
    Just do it!!!!

  • #2
    In principe is het verzuren van je spieren een goed teken. Spierverzuring betekent namelijk dat je veel koolhydraten en dus calorieën verbrandt. Spierverzuring geeft dus aan dat je constructief bezig met het trainen van je lichaam. Je spieren gaan immers pas verzuren en branden als je zeer intensief traint en deze intensieve training lang genoeg volhoudt.. Getrainde spieren verzuren minder snel dan ongetrainde spieren. Als je spieren al na korte tijd verzuren, dan is de kans groot dat je ze overbelast. Als je spieren onvoldoende getraind zijn, dan verkeren ze namelijk niet in de juiste conditie om extreem lang en intensief te worden gebruikt. Begin daarom nooit met langdurig en intensief trainen als je dat niet gewend bent.

    Pas echter op als je spieren eenmaal zijn verzuurd. Je spiercellen hebben –enigszins afhankelijk van de ernst van de verzuring– namelijk 3 tot 5 dagen nodig om te regenereren. Als je met verzuurde spieren blijft doortrainen, loop je een verhoogde kans op langdurige spierstijfheid en blijvende spierschade.

    Wat kun je daar aan doen?
    Spierverzuring houdt in dat de zuurgraad (pH-waarde) van je spieren te hoog is. Zuren kunnen worden geneutraliseerd met basen. Een bekende base die door sporters wordt gebruikt om spierverzuring te voorkomen en genezen is bicarbonaat. Bicarbonaat staat ook wel bekend als:

    Bicarbonaat
    Natriumbicarbonaat
    Natriumwaterstofcarbonaat
    Dubbelkoolzure soda
    Baksoda / bakpoeder..
    Bicarbonaat wordt steeds vaker gebruikt om melkzuur te neutraliseren en spierverzuring te voorkomen. Natriumbicarbonaat is echter ontzettend rijk aan natrium (keukenzout). Bicarbonaat kan zodoende zorgen voor een verhoogde bloeddruk (hypertensie), diarree, misselijkheid, buikpijn, nierproblemen, urinewegstenen en zelfs hartklachten.
    In principe is het niet nodig om spierverzuring tegen te gaan. Direct na de intensive lichamelijke inspanning wordt de melkzuurproductie bijna volledig stopgezet. Doordat de bloedcirculatie door de spier nog sterk verhoogd is, wordt het melkzuur in een mum van tijd aan je spierweefsel onttrokken en afgevoerd naar de nieren. Na een korte rustperiode kun je je spieren in principe dus weer gewoon gebruiken.

    Comment


    • #3
      Wat ik dus wil zeggen, neem n poosje rust. En start dan opnieuw en bouw je training langzaam verder uit.
      Geef het nu de tijd om alles te herstellen.
      Je weet het he? Soms is minder meer!

      Comment


      • #4
        heb je het dan ook over BCA's?

        ik zal eens zoeken naar bicarbonaat.

        in ieder geval is het dan even een goeie beslissing om morgen geen pt te doen. Maar hopen dat het volgende week weer veeeeeeeel beter gaat. Dit is niet echt motiverend.
        Just do it!!!!

        Comment


        • #5
          Wat voor mij persoonlijk heeft geholpen is het goedje van Trisanbas.. 2 theelepels in een kwart liter water.. duurt wel ff maar gaat gestaag omhoog !

          Comment


          • #6
            duurt effe maar gaat gestaag omhoog? wat bedoel je?
            Just do it!!!!

            Comment


            • #7
              je ph waarde

              doe maar eens een ph test dan zul je zien dat je een te lage waarde hebt ( hoort rond de 6,75 te zijn )

              Comment


              • #8
                Is niet moeilijk zoeken meisje, zelfs het Kruidvat heeft het. En het kost geen drol, ik dacht iets van 4 euro.
                De Natriumcarbonaat word ook wel zuiveringszout genoemd.
                Op het potje staat dan NaHCO3 het is vooral om te bufferen, dit zorgt ervoor dat je bloed licht alkalisch blijft.
                De waarde moet rond de pH 7.3 blijven dat doet deze door de verzuurde afvalstoffen te neutraliseren.
                Daarom word het ook wel zuiveringszout genoemd, omdat het zuiverend werkt bij het verwijderen van zuren..

                De waarde van deze in ons bloed begint te zakken rond ons 40 ste jaar... Maar kan ook door andere omstandigheden worden veroorzaakt.. Affin dat heb je zelf gemerkt.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Hooligan View Post
                  je ph waarde

                  doe maar eens een ph test dan zul je zien dat je een te lage waarde hebt ( hoort rond de 6,75 te zijn )

                  uhm.....tja... nog nooit van gehoord hoe doe ik dat? ik kom alleen maar ph testers tegen voor de vagina. hahah
                  maar ik kan dat spul van je niet googlen hooligan. is het goed geschreven?
                  Just do it!!!!

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by knulletje01 View Post
                    Is niet moeilijk zoeken meisje, zelfs het Kruidvat heeft het. En het kost geen drol, ik dacht iets van 4 euro.
                    De Natriumcarbonaat word ook wel zuiveringszout genoemd.
                    Op het potje staat dan NaHCO3 het is vooral om te bufferen, dit zorgt ervoor dat je bloed licht alkalisch blijft.
                    De waarde moet rond de pH 7.3 blijven dat doet deze door de verzuurde afvalstoffen te neutraliseren.
                    Daarom word het ook wel zuiveringszout genoemd, omdat het zuiverend werkt bij het verwijderen van zuren..

                    De waarde van deze in ons bloed begint te zakken rond ons 40 ste jaar... Maar kan ook door andere omstandigheden worden veroorzaakt.. Affin dat heb je zelf gemerkt.
                    kan het zijn dat ik daarom dan ook ineens nierstenen heb? of heeft dat er niet mee te maken. zat al te denken aan ontgiften bedankt voor je advies
                    Just do it!!!!

                    Comment


                    • #11
                      Pfff moeilijke vraag. Dus ik heb ff n stukje voor je gecopieerd...Oorzaak van nierstenen

                      De oorzaak van nierstenen is complex. Voeding en leefgewoonten hebben invloed op het ontstaan van nierstenen. Daarnaast zijn er (aangeboren) ziekten die de kans op nierstenen vergroten.

                      De vorming van de nierstenen kan worden veroorzaakt door:
                      • te weinig urineproductie
                        Hierdoor is de urine te geconcentreerd, en vormen de zouten kristallen, die zich sneller kunnen ophopen. Te weinig urineproductie kan een gevolg zijn van te weinig drinken en/of een groter vochtverlies van het lichaam door bijvoorbeeld diarree of veel zweten.
                      • te veel uitscheiding van zouten in de urine.
                        Dit kan komen door een te hoge inname van bepaalde stoffen via de voeding. Vooral te veel eiwit, onder andere in vlees en (keuken)zout, kan hier de oorzaak van zijn.
                      • de samenstelling van de urine
                        Er kan te veel uitscheiding van zouten zijn, maar ook te weinig van stoffen die de vorming van stenen juist tegengaan.
                      • een veranderde zuurgraad van de urine
                        Hierdoor zijn de zouten minder goed oplosbaar.
                      • een urineweginfectie (blaasontsteking)
                        Sommige bacteriën kunnen stoffen omzetten en zo bijdragen aan steenvorming.

                      Risicofactoren

                      Ook risicofactoren en ziekten kunnen leiden tot steenvorming:
                      • Gebrek aan lichaamsbeweging: bedlederigheid, bedrust, gips en korsetten
                      • Sarcoïdose
                      • Jicht
                      • Kwaadaardige ziekten (kanker)/chemotherapie
                      • Darmontstekingen/opnamestoornissen in de darm
                      • Hyperparathyreoidie: verhoogde activiteit van de bijschildklieren
                      • Renale Tubulaire Acidose (RTA): een aandoening waarbij de nierkanaaltjes (tubuli) niet voldoende in staat zijn om zuur uit bloed in de urine uit te scheiden.
                      • Medicijngebruik: met name medicijnen die de uitscheiding van zouten en zuren beïnvloeden

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Mariekepiek View Post
                        uhm.....tja... nog nooit van gehoord hoe doe ik dat? ik kom alleen maar ph testers tegen voor de vagina. hahah
                        maar ik kan dat spul van je niet googlen hooligan. is het goed geschreven?
                        Ph test strips worden o.a. gebruikt bij vijvers en aquaria.. je test je urine en het stripje veranderd van kleur.. op het pakje staan dan de de verschillende uitkomsten en aan de hand daarvan kun je het vergelijken..

                        De trisanabas die ik heb komt uit duitsland, dat is het enige wat ik weet

                        Toch wel een voordeeltje als je bij een voormalig prof traint.. ze weten overal van alles weg te toveren !

                        Knulletje zal je zoals hiervoor alles tot in detail kunnen uitleggen.. probeer dus op zijn advies af te gaan !

                        Comment


                        • #13
                          oke knulletje.....zou dus inderdaad ook de oorzaak kunnen zijn van verzuring. Ik ga aan de zuiveringszout. Ik heb inmiddels ph stips en zuiveringszout gevonden bij bij lekkerinmijnvel.

                          bedankt... ik zat al wel een beetje in die richting te denken maar kon het nog niet plaatsen.
                          Just do it!!!!

                          Comment


                          • #14
                            Ja ik ken de Trisana Bas uit Duitsland ook, je hebt het in tabs en in capsules er bestaat ook n drankje van.
                            Er zit veel meer is dan alleen de Base (zuren)
                            Het bevat: Natrium (ook zout dus) Magnesium, Calsium, Kalium (het goede zout) Zink, Vitamine C, Vitamine B2, Ijzer, koper, Jodium en Chroom.. Op zich n goed product, maar in verhouding tot hier reteduur.
                            Dan stel je jezelf de vraag, is het de prijs waard? Ik ben niet weg van jodium in mn producten.. Als je hetzelfde kunt bereiken met n product van 4 euro.

                            Maar ik zal de laatste zijn die het product afkraakt, daar ik het zelf ook heb gebruikt tijdens kuren. En ja het werkt ook goed.

                            Comment


                            • #15
                              volgens de apotheek en drogist mag het niet meer verkocht worden voor inname. Alleen voor het gebruik in bijv. appeltaart.
                              Just do it!!!!

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X