Precursors

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Precursors

  Ben vrij onbekend met precursors, kan iemand me er wat meer van zeggen.

  Wat ik ervan weet is dat het middeltjes zouden zijn met +- de werking van AS maar zonder de nadelen?! Zit ik er grandioos naast?
  The wrought iron thinks itself needlessly tortured, the tempered steel blade knows why.

 • #2
  Wat zijn precursoren?

  Precursoren zijn grondstoffen voor het geslachtshormoon ‘testosteron’. Om een lang verhaal kort te maken: je lichaam zet cholesterol om in Pregnenolone, en zet dat via een aantal tussenstapjes weer om in DHEA, en dat zet weer om in Androstenedione. Androstenedione is weer de directe voorloper van testosteron. Simpel, toch? Neem een precursor, en binnen een uur draaien de cellen die testosteron aanmaken op volle kracht.


  Je testosteronserum stijgt voor een periode van ongeveer 4 uur. Daarna treedt het beruchte feedback-mechanisme in werking. De aanmaak van het stuurhormoon LH, dat je testosteronproducerende cellen aanzet om hormoon te maken, stopt. Het effect van precursoren is dan ook maar zeer, zeer, zeer, zeer tijdelijk. Dat heeft consequenties voor wat je met precursoren wèl en niet kunt doen.
  Gebruik van precursoren

  Om te beginnen heeft het geen zin om precursoren te gebruiken die je in de cholesterol-testo-cyclus nog voor DHEA kunt plaatsen. Pregnenolone is bijvoorbeeld volstrekt zinloos. Er moet namelijk nog zoveel gebeuren om de Pregno om te zetten in Testosteron, en dat kost zoveel tijd, dat er allang legio feedback mechanismen in werking zijn getreden voordat je testosteron-concentratie ook maar iets is verhoogd. Als je met precursoren in de weer gaat, moet je dus DHEA of Androstene hebben.


  Ten tweede heb je een serieuze dosering nodig om baat te hebben van precursoren. Je moet zorgen dat je inderdaad een verhoging van je testosteronserum opwekt, die opweegt tegen de vermindering van je eigen aanmaak, die daar onvermijdelijk op zal volgen. De meestal voorgeschreven 50 mg DHEA is daarvoor te laag. Minimaal moet je 200 mg per keer hebben om iets te merken, en zelfs dat is nog aan de lage kant. Houd het maar op een dosering van tussen de 400 en 700 mg per keer. Hogere doseringen hebben weinig zin. Ik ken gebruikers die meer dan 1000 mg DHEA per dag hebben genomen en die hadden dezelfde bijwerkingen als bodybuilders die op Sustanon zitten, zoals vocht, puisten, haaruitval en overgeven. Alleen groeien zoals met Sustanon, dat was er niet bij.


  Op de één of andere manier wordt het lichaam ten vierde al snel ongevoelig voor precursoren. Anders dan met anabole steroïden kan het binnen een maand al gedaan zijn met de groeiprikkel. Als je merkt dat je niet meer op de DHEA reageert kun je beter stoppen en het over een half jaar nog eens proberen.


  Op de vijfde plaats is timing essentieel. Dus geen kostbaar precursorhormoon uitsmeren over drie doseringen per dag, zoals bepaalde dopinggoeroes adviseren. DuChaine zegt bijvoorbeeld dat je het spul vlak voor je training moet nemen, zodat de afbraak door cortisol na je training wordt geremd. Klinkt verstandig, maar werkt niet.


  Want wat is het probleem? Precursoren werken het beste op de lege maag, en het beste wat je rond en zeker na je training kunt doen, is eten en drinken. Ik heb een tijd met DHEA rond de training zitten experimenteren, en een tijdje met koolhydraten, en geloof het of niet, maar met de koolhydraten boekte ik meer vooruitgang dan met DHEA. Uiteindelijk kwam ik erachter dat de beste tijd om DHEA te nemen het tijdstip is waarop je naar bed gaat. Als je dan minstens al drie uur niet hebt gegeten, werkt het werkelijk subliem. Als je slaapt, stijgt je afgifte van groeihormoon, maar stijgt ook de afgifte van het afbraakhormoon cortisol. De DHEA blokkeert dan het cortisol. Effect gegarandeerd.


  Steroïden-gebruikers hebben op de zesde plaats niets aan precursors. Tijdens een kuur precursoren nemen is om te beginnen oerstom, omdat dan, door de verhoogde hoeveelheid hormoon in je lichaam, je testo-aanmakende cellen plat liggen. Je hoort daarnaast vaak dat gebruikers het spul tussen de kuurtjes door nemen, maar ook dat getuigt niet van intelligentie. Je kunt je in die perioden beter honderd procent richten op herstel, in plaats van je axis steeds maar te belasten met iets waar je toch niks extra’s door aanzet.


  Om precursoren goed te laten werken heb je een onbeschadigde, bijna maagdelijke axis nodig. Precursoren zijn voor naturals die niet aan de echte bollen willen, of voor de ex-gebruikers die nog wel eens een kuurtje willen gebruiken, maar de anabolen hebben afgezworen.
  Bijwerkingen

  Goed, het spul is niet zo heftig als anabole steroïden. Maar dat betekent niet dat het DHEA ongevaarlijk is. Er zijn drie bijwerkingen die je moeten kennen.


  Uno: DHEA en Androstene kunnen ook fungeren als precursor voor estradiol. Ben jij bijvoorbeeld een man met een natuurlijke neiging tot gynaecomastie, ga dan niet klooien met DHEA.


  Duo: ook DHEA, en alle andere hormonen waar DHEA en Androstenedione precursoren van zijn, moeten door de lever worden afgebroken. Je voelt al waar dat heen gaat. Inderdaad, er zijn al enkele ernstige gevallen van leverbeschadiging geconstateerd ten gevolge van megadoseringen DHEA.


  Tres: DHEA en Androstene zijn zelf ook hormonen en hun functie is nog deels onbekend. Het is niet ondenkbaar dat er nog een aantal bijwerkingen aan het licht zullen komen. In een farmacologisch blad stond een advies aan DHEA-gebruikers dat daarmee samenhing: koop alleen DHEA van grote merken, en bewaar je doktersvoorschriften (als je het tenminste via artsen speelt) en je bijsluiters, verpakkingen, alles. Als je dan later ziek wordt, kun je je arts of de firma aanklagen en proberen er een schadevergoeding uit te slepen. Door DHEA van een grote firma te kopen, vergroot je de kans dat de maker je schadeclaim kan betalen. De bijsluiters en verpakkingen heb je nodig als bewijsmateriaal.


  Ik hoop dat ik je zo duidelijk kan maken dat precursoren misschien dan wel geen echte doping zijn, maar dat je precursoren wel degelijk met respect moeten behandelen. De Nederlandse wet is het helemaal met me eens. In dit land is de handel in precursoren verboden.

  Grtzzz Ax


  DUM SPIRI SPERO

  WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

  Comment


  • #3
   Ik heb zeeer veel geld in dit soort spullen gestoken , want zo een potje kost al snel 100 euro. en het werkt geen klote .
   Ik heb van alle spullen die je in de winkel kan kopen , maar 1 waar je echt resultaat mee boekt en dat is buiten de weightgainers en wei-eiwitten, enz... creatine , daar had ik echt zeer snel zichtbaar resultaat mee en dat is dan nog het goedkoopst van al , de kilo's verdwijnen ook weer snel als je er mee stopt , omdat er veel vocht bij zit , maar je houd er wel wat van over.
   Van al dat geld dat ik in die spullen heb gestoken had ik al mooie kuurtjes kunnen doen, maar ja ...
   Het is pure geldverspilling

   Comment


   • #4
    Originally posted by [b
    Citaat[/b] (moody @ Mrt. 31 2003,13:13)]Het is pure geldverspilling ****
    Klopt............. niets aan toe te voegen

    Grtzzz Ax.
    DUM SPIRI SPERO

    WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

    Comment


    • #5
     Heel erg leerzaam stukje..

     Greets...
     Growing is like sex you can never get enough...

     Pain is temporary...pride is forever...

     Comment


     • #6
      Originally posted by [b
      Citaat[/b] (Axor B. @ Mrt. 31 2003,00:52)]De Nederlandse wet is het helemaal met me eens. In dit land is de handel in precursoren verboden.
      Klopt helemaal, alleen pro-hormoontjes zijn nog steeds net zo makkelijk als proteine onder rembours te bestellen. Er wordt nog steeds mee geadverteerd in de bladen.

      Moraal van dit alles, pro-hormonen zonde van je geld, gewoon niet kopen.
      What's the difference between your wife and your gear?
      They both cost you all your money, make you loose your hair, give you a headache, keep you a wake at night, both can hurt you when you mis-use them, so you should handle them with care.
      I also love them both, and can't live without them.

      Comment


      • #7
       OK, nu ben ik weer volledig op de hoogte. Bedankt!!!!

       Ondertss ook geleerd: vanaf blijven.
       Veel geld en geen positieve resultaten...
       The wrought iron thinks itself needlessly tortured, the tempered steel blade knows why.

       Comment


       • #8
        Mwah of het werkt zijn de meningen over verdeeld. Hier zitten er dan toevallig alleen mensen die het ### vinden maargoed daar kan je je mening natuurlijk niet op baseren.

        Comment


        • #9
         Originally posted by [b
         Citaat[/b] (iKsZ @ Apr. 06 2003,12:51)]Mwah of het werkt zijn de meningen over verdeeld. Hier zitten er dan toevallig alleen mensen die het ### vinden maargoed daar kan je je mening natuurlijk niet op baseren.
         Omdat het bij die mensen niets deed iKsZ
         Er zullen ook zeker mensen zijn die er anders over denken en die wel resultaat hebben daar twijfel ik niet aan alleen ik ken ze niet

         Greets...
         Growing is like sex you can never get enough...

         Pain is temporary...pride is forever...

         Comment

         Sidebar top desktop

         Collapse

         Actieve discussies

         Collapse

         Working...
         X